Karácsony egyedül: hogy nem lesz borzalmas?
Mit csinálj karácsonykor, ha egyedül töltöd az ünnepet? Ezekkel a programokkal így is örömteli lesz.

no egyedul karacsonykor
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsonykor a legtöbben a szeretteik körében ünnepelnek, így gyakran nem könnyű azoknak, akiknek valamiért egyedül kell tölteniük ezt az időszakot. Pedig úgy is lehet igazán jó ez a pár nap, ha nincs veled senki. 

Ne szomorkodj, és egyáltalán ne érezd úgy, hogy ez rossz dolog: légy pozitív, és hozd ki belőle inkább a maximumot! A következő ötletekkel garantáltan varázslatosan telik majd a karácsony akkor is, ha egyedül vagy. 

Boldog karácsony egyedül is

Főzd meg a kedvenc ételedet, vagy készíts egy finom, ünnepi menüt, aztán pedig nézz meg egy jó filmet - vagy akár kettőt. Csinálj bármit, amihez kedved van, vagy, amire a hétköznapokon nincs időd. Használd ki, hogy nem kell dolgozni menni: olvasd el a könyvet, amit régóta akartál, hallgass zenét, vagy hódolj a kedvenc hobbidnak. Csak olyan dolgokat csinálj, amelyek igazán boldoggá tesznek, és amelyek segítenek kikapcsolni, ellazulni. Élvezd ki, hogy kimaradsz a karácsony stresszből, hogy nem leszel hullafáradt a főzéstől és a vendégek istápolásától.

Otthoni kényeztetés

A munka mellett alig van időd magadra? Akkor most szakíts egy kicsit. Szerezz be mindent, ami egy szépségnaphoz kell: arcmaszkok, fürdőbombák, hajpakolások, vagy esetleg házi összetevők, amelyekből szuper kencéket készíthetsz. Rakj be egy zenét vagy egy filmet, és élvezd a házi wellness-t. Hidd el, ilyen kényeztetéssel garantáltan jó lesz a karácsony.

Mozdulj ki!

Ha nem szeretnél egész nap otthon ülni, nem is kell! Keress egy éttermet, amit még sosem próbáltál, menj moziba, színházba, vagy éppen sétálj egyet a gyönyörűen feldíszített utcákon. Jó ötlet lehet még a kirándulás, a túrázás, vagy épp az is, ha kocsikázol egyet az esetleg havas tájat nézve, csak arra figyelj, hogy legyen nálad feltöltött telefon, víz és élelem. Így kiszakadsz egy picit a megszokásból.

Lepd meg magad!

Míg mások rohanva szerzik be az utolsó ajándékokat, te használd ki, hogy nem kell mindenkinek meglepetésért szaladnod, és jutalmazd meg saját magadat. Az egész évi hajtás után igenis megérdemled azt a könyvet, cipőt, ruhát, vagy bármit, amire csak vágysz. Nézelődj az üzletekben vagy akár 25-én a webshopokban is, és ajándékozd meg magad valamivel, aminek igazán örülsz. Persze, ez nemcsak tárgy lehet, hanem élmény is. Egy szuper masszázs, tanfolyam vagy workshop.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ünnepelj másokkal!

Attól, hogy nem ünnepelhetsz a családdal, még nem kell feltétlenül egyedül lenned, ha nem szeretnél. Mátraverebély-Szentkúton például kifejezetten magányosok, egyedülállók és idősek számára szerveznek programokat december 23-tól egészen 27-ig, melyekről ide kattintva tájékozódhatsz is bővebben.

Utazz el!

Ha nem ajándékkal szeretnéd meglepni magad, akkor jöhet egy utazás. Több magyarországi hotel is kínál direkt egyszemélyes szobákat és ajánlatokat karácsonykor, melyekbe általában ünnepi vacsora is tartozik - itt pedig szintén ismerkedhetsz, barátkozhatsz, persze, csak akkor, ha szeretnél. Ezekről a neten mind rengeteg információt találhatsz. Ha pedig a nagyobb szállodákban már nincs hely, nézelődj a hangulatos apartmanok között. Szintén szuper ötlet, ha egy csoportos, buszos kirándulásra fizetsz be az ünnepek alatt vagy a két ünnep között, és egy külföldi városlátogatás is beleférhet.

Karácsonyozz máskor!

Ki mondta, hogy csak december 24-től 26-ig tarthat a karácsonyi ünneplés? Ilyenkor a legtöbben a családjukkal vannak, de előtte és utána is megtarthatod a barátaiddal: beszéljétek meg, kinél gyűltök össze, mindenki vigyen valami finomságot, és ajándékozzátok meg egymást vicces vagy aranyos apróságokkal. Ne az ár számítson, hanem az, hogy találó legyen a meglepetés. Beszélgessetek, elevenítsétek fel a régi történeteket, hallgassatok zenét, vagy nézzetek filmet - karácsony ugyanis bármelyik nap lehet, amikor csak szeretnétek.

Nem kell ünnepelni, ha nem akarsz

Ha semmi kedved az egészhez, azzal sincs semmi gond, mert egyáltalán nem kötelező ünnepelni, ha nem szeretnél. Ne érezz rá kényszert, hiszen ez a te döntésed: azt csináld, amihez igazán kedved van, és ne foglalkozz azzal, mit tesznek mások, csakis azzal, amit te akarsz. Ha ki szeretnéd hagyni a karácsonyt, hát tedd meg: nem muszáj díszíteni, fát állítani vagy főzőcskézni. Sokan szívesen választanák ezt, hidd el.

Vicces karácsonyi fotók

Az ünnepek alatt rengeteg kép készül, a legtöbben pedig igyekeznek minél tökéletesebb fotókat lőni a családról. De a kreatív ötletek nem mindig sikerülnek olyan jól, ahogyan tervezték: a következő képek esetén inkább vicces lett az eredmény.

Ezt is szeretjük