Minél több időt töltesz anyukáddal, annál tovább fog élni! Tanulmányok bizonyítják!
A magány előrejelzés.

nagykep?cikkid=168748&kep=anya lanya1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szüleink és nagyszüleink azok, akik életünk folyamán gondoskodnak rólunk. Aztán ahogy idősödnek, a fiatal generáció egyre kevesebb időt tölt velük. A világban minden egyre gyorsabban történik, egyre több a munka, egyre több a teendő, és egyre több kommunikációt próbálunk inkább online intézni.

A szülők, nagyszülők számára azonban szükség van a stabil, hagyományos emberi kapcsolatokra, ezért érdemes ezekre a fiatalabb generációnak is odafigyelnie. Annyira fontos számukra a kapcsolat, hogy egy kutatás kiderítette, a halálozási arányban is nagy szerepet játszik a magányosság.

Magányosság

A magányosság forrása lehet a szorongásnak, a szenvedésnek, és rontja az életminőséget is az idősek körében. Egy, a Kaliforniai Egyetemen készült kutatás szerint a magány előrejelzése volt a funkcionális hanyatlásnak és a halálnak is.

A kutatás

A kutatásban 1600 felnőttet vizsgáltak, 60 év felett. Azok, akik magányosságról számoltak be, sokkal több problémával küzdöttek az aktivitás tekintetében, illetve a mindennapi életben is.

A kutatás figyelte az egészségi állapotot és a társadalmi státuszt is, de a magányosság nagyobb befolyással bírt. A magányos résztvevők 23%-a halt meg hat éven belül, ez majdnem kétszer több, összehasonlítva azzal a 14%-kal, akik megfelelő társaságról számoltak be.

Figyeljünk szüleinkre és nagyszüleinkre

Tényleg egyre több az elvárás a mai világban, de nagyon fontos lenne, hogy a szülőkkel, nagyszülőkkel se szűnjön meg a kapcsolat, még nagy távolság esetén sem. A technikának nagyon sok pozitív hatása is lehet, de azon kívül is érdemes a személyes kapcsolatokra törekedni, amikor csak lehet.

Hívd át anyukádat vacsorázni, menjetek el vasárnap a családdal egy sétára, vagy egyszerűen csak ugorj át hozzá valamelyik este. Ha pedig ezt nem teheted meg olyan sűrűn, ahogy szeretnéd, hívd fel telefonon, hogy érezze, nincs egyedül.

A kutatás nagyon jól rávilágított, hogy szükség van arra, még ha nehéz is olykor beleilleszteni az időbe, minél több időt töltsön mindenki szüleivel, nagyszüleivel, mert ez meghosszabbíthatja életüket.

Ezt is szeretjük