Amit soha ne mondj az exednek
4 tabumondat szakítás utánra
A szakítás utáni időszak fájdalmas, de sohase hagyd, hogy a düh vagy a csalódottság beszéljen belőled.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár te kezdeményezted, akár a pasid, a szakítás utáni időszak nagyon kellemetlen lehet. Nemcsak a fájdalom és a csalódottság miatt, hanem amiatt is, ha az egyik fél - vagy akár mindkettő - nem tudja méltósággal viselni a szomorú tényt, és kígyót-békát mond a másiknak, akit állítólag egykoron szeretett.

A kellemetlen befejezés, a szakítás utáni harc eredménye csupán az, hogy elmérgesedik a helyzet, aminek következtében a férfi és a nő közt feszültség marad. Nem törvényszerű persze barátként elválni, és ritka is, hogy sikerül, pláne, ha az egyik fél akarva-akaratlanul megbántja a másikat, de törekedni kell rá, hogy a búcsú felnőtt módjára történjen, és ne legyen még kellemetlenebb, még fájdalmasabb, mint amúgy is, hiszen a szakítás mindig az.

Ha valaki nem tartja mindezt szem előtt, megjegyzéseket tesz, szándékosan bántó megnyilvánulásai vannak, két hibát is elkövet. Az egyik, hogy örökre falat emelhet maga és exe közé, a másik, hogy a néhai boldogság emlékét nagyon beárnyékolja az ilyen viselkedés szakítás után.

A legjobb, ha a két fél csendesen válik el, békében. Nincs értelme veszekedni, rosszmájúskodni, hibáztatni, elrontani a szép emlékeket a rossz zárással, hiszen a végeredményen mit sem változtat, ha a pár viták közepette válik el. Így is, úgy is külön folytatják.

Az alábbi mondatokat mindenképpen kerüld, ha nem szeretnéd, hogy a szakítás emléke még fájóbb, még sötétebb foltja legyen a múltnak.

Sohasem szerettelek

Ha ez igaz, akkor is nagyon bántó az exed számára, de legalább őszinte vagy. Sok múlik persze a hangsúlyon. Ha nem igaz, akkor viszont véletlenül se mondd ezt az exednek, mert így meghazudtolod mindazt, ami kettőtök közt volt. Ne tedd ezt azzal a kapcsolattal, ami valaha boldogságot hozott az életedbe.

Minden egyedül a te hibád

Ilyen nincs. Egy kapcsolatban két ember van, és ketten felelnek annak működőképességéért. Kategorikusan kijelenteni, hogy minden a másik ember hibája, butaság. Egy eset van, amikor viszont senki nem hibás: ha spontán megváltoznak az érzelmek, ez ugyanis olyasmi, amit senki nem tud irányítani.

A húgom sohasem bírt téged

Akár igaz ez, akár nem, felesleges még egyet rúgni az exbe egy ilyen rosszmájú megjegyzéssel. Ha évekig sikertelenül próbálta elfogadtatni magát a családdal, azért eshet neki rosszul, ha pedig látszólag jól kijöttek, és most kiderül az igazság, az még nagyobb csalódás számára.

Az új csajod egy nulla

Ha exed összejött egy új nővel, vagy csak flörtölget valakivel, ne reagálj rá semmit. Először is azért, mert nincs hozzá semmi közöd, hiszen szakítottatok. Másodszor pedig azért, mert meg kell őrizned a méltóságodat, és nem járatni le magad féltékenykedő, keserű megjegyzésekkel. Semmi értelme. Persze nehéz a helyzet, de el kell fogadnod. Egyszer neked is lesz majd valaki más.

Ezt is szeretjük