8 hatásos pszichológiai trükk, amikkel elérheted, amit akarsz - Jól bevált praktikáikat osztották meg a netezők

Tudat alatt befolyásolhatsz másokat ezekkel a trükkökkel: a netezők elárulták, melyek azok a taktikák, amik náluk mindig működnek.

Jól bevált pszichológiai trükkök
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak egyértelmű tettekkel érheted el azt, amit szeretnél, hanem apró trükkökkel is manipulálhatod egy picit az embereket, és afelé a döntés felé terelheted őket, amit te is szeretnél.

Van néhány taktika, ami tudat alatt hat, és úgy befolyásolhatsz velük másokat, hogy észre sem veszik. A netezők most azokat osztották meg a Redditen, amik náluk mindig működnek. Ezeket a jól bevált tippeket érdemes eltanulni: apróságok, nem ártasz velük senkinek, de segítenek elérni a céljaidat. Azt viszont fontos kiemelni, hogy rosszra, más kárára ne használd őket.

A netezők jól bevált pszichológiai trükkjei

„A csend a beszélgetések legerőteljesebb eszköze. Nem tetszik, amit valaki mondott? Maradj csendben, és visszakozik. Szeretnéd, hogy valaki megcsináljon valamit, amitől talán vonakodik? Csak várj csendben, és megcsinálja. És maradj csendben egy kicsit a tárgyalásokon, megbeszéléseken is, aztán megküzdenek ők egymással helyetted.”

„Ha egy adott személyt akarok megingatni egy megbeszélésen, hozzá kötöm a véleményemet. Például azt mondom, egyetértek Erikával, és sokkal valószínűbb, hogy Erika is egyetért majd azzal, amit ezután mondok. Folyton be szoktam vetni ezt a trükköt.”

„Amikor egy pozícióban feletted álló ember lekezelően bánik veled, beszélj a lehető legkevesebbet, és nézz a homlokára, de soha ne nézz a szemébe. Ez teljesen megsemmisíti őt is és a felsőbbrendűség-érzetét is, de a lehető legfinomabb módon.”

„Egy tanár barátom tanította nekem ezt a trükköt még évekkel ezelőtt, és mindig működik. Ahelyett, hogy azt kérdeznéd a gyerektől, hogy „Vissza tudnád ezt rakni?”, mondd azt, hogy „Tedd ezt vissza, köszönöm!”. Ha kijelentésként fogalmazod meg, olyan, mintha már megtörtént volna, és nem úgy hangzik, mintha könyörögnél neki. Ez az apró kis manipuláció nagyon jól működik, de a gyerekek számára nem egyértelmű.”

„Amikor opciókat adsz meg valaki vagy valakik számára, finoman bólints annál, amelyiket te szeretnéd.”

„Az emberek nagyobb valószínűséggel teszik meg, amit kérsz tőlük, ha már tettek érted valamit a múltban, legyen az bármilyen apróság. Tehát ha valakit meg akarsz puhítani egy nagyobb szívességkérést megelőzően, először kezdd valami picivel. Például kérj kölcsön egy tollat, vagy kérd, hogy adjon oda valamit.”

„Mondd, hogy csak két perced van beszélgetni, és csak ezután térj a tárgyra. A hamis nyomás arra kényszeríti az embereket, hogy jobban odafigyeljenek rád.”

„Amikor először találkozom valakivel, törekszem arra, hogy felfigyeljek valami konkrétumra, amit magukról mondtak, majd kérdezek róla, amikor legközelebb beszélünk. Lehet szó a munkájukról, a családjukról, a hobbijaikról, nem számít. Meglepődnél, mennyit jelent az embereknek, ha nemcsak meghallgatod őket, hanem megmutatod, hogy érdekeltek annyira, törődtél velük annyira, hogy emlékezz, mit mondtak, és rá is kérdezz a következő alkalommal.”

Olvass tovább! Apróságok, amiktől mindenki vonzóbb lesz

Joe Navarro testbeszédszakértő szerint az egyes testtartások képesek vonzóbbnak láttatni valakit mások szemében.

8 apróság a testbeszédben, amitől mindenki vonzóbbnak tűnik - Tudományosan bizonyított trükkök

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary) 

Ezt is szeretjük