Így rázd le pillanatok alatt azt, aki manipulálni próbál: a coach pszichológiai trükkjei tudat alatt hatnak
Karissa Wampler pszichológiai trükkjei mindenkinek hasznosak lesznek. A legáltalánosabb helyzetekre és problémákra adnak megoldásokat.

kollegak cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hétköznapokban is számos olyan helyzetbe kerülhet az ember, amikor hasznát veszi a pszichológiának. Ennek segítségével ugyanis könnyebben kezelheti a kínos, kényelmetlen szituációkat, illetve jobban megértheti a másik viselkedését, szándékait.

Karissa Wampler mentálhigiénés coach a TikTokon osztott meg néhány egyszerű, mégis nagyon hatásos pszichológiai trükköt, amiket mindenkinek érdemes ismerni. Van, amelyikkel könnyen lerázható egy manipulátor, de olyan is, amivel csökkenthető a beszélgetés közbeni szorongás, vagy éppen könnyen elnyerhető egy személy bizalma.

A manipulátor lerázása és a bizalom elnyerése

A szakértő elárulta, pillanatok alatt lerázható egy manipuláló ember, ha a másik elkezdi erősen a homlokát nézni. Ez igen kellemetlen érzést kelt az illetőben, így vagy befejezi majd a beszélgetést, vagy pedig belezavarodik a mondandójába. Az még jobban beválik, ha váltogatod a tekintetedet a szeme és a homloka között, hogy még erőteljesebben összezavard.

Ha azt szeretnéd, hogy az emberek könnyedén megbízzanak benned, érdemes bevetned Karissa Wampler egy másik trükkjét is. Azt javasolja, hogy légy őszinte az apró tökéletlenségeidet illetően. Ha ugyanis túl tökéletesnek látnak, megfélemlítve és fenyegetve érzik magukat. Amikor viszont megnyílsz előttük, és felfeded a kisebb hibáidat, becsületesnek, őszintének találnak majd. Olyannak, akivel bátran megoszthatják gondolataikat. Ezzel a technikával tudat alatt mondod el nekik, hogy megbízható vagy, és veled biztonságban érezhetik magukat.

A beszélgetés lezárása és az agresszivitás kezelése

Egy olyan beszélgetésbe ragadtál, amihez semmi kedved, és legszívesebben lezárnád az egészet? A szakértőnek erre is van trükkje. Csak annyi a dolgod, hogy a kommunikáció során váltogasd a tekintetedet a partner szemei, valamint homloka között. Ezzel kényelmetlen helyzetbe hozod, és tudat alatt arra készteted majd, hogy lezárja a témát, majd továbbálljon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha valaki felhergeli magát, agresszívvé válik, és azt szeretnéd, hogy kicsit lenyugodjon, valamint hogy ennek ellenére jól kijöjjetek egymással, akkor állj közvetlenül a másik mellé. És, hogy miért? Mert sokkal nehezebb úgy konfrontálódni, ha két ember ilyen közel van egymáshoz.

Mit mondj, ha már tudsz valamit?

A coach azt javasolja, ha valaki olyan dolgot mesél, amiről már hallottál, akkor az egyszerű „tudom” válasz helyett keress egy másik reakciót, például azt, hogy „igazad van”. Az első szó ugyanis azt érzékelteti a másikkal, hogy lebecsülöd a mondandóját, és védekező helyzetbe állítja őt, tehát nem akar majd megnyílni előtted.

A szorongás elűzése és egy ötlet elfogadtatása

A kommunikációs szorongás leküzdésére Karissa Wampler azt javasolja, hogy kezdd el figyelni a másik szemszínét. Ez enyhíti az idegességet, eltereli róla a figyelmet, és emellett a mély szemkontaktusnak köszönhetően ahhoz is hozzájárul, hogy mély nyomot hagyj a partnerben.

Ha pedig azt szeretnéd, hogy az ötleteidet vagy az érveidet elfogadják mások, akkor bólogass enyhén, finoman, miközben előadod. A mozdulatok és a viselkedés másolása, tükrözése egy természetes emberi reakció, ennek köszönhetően pedig a taktika alkalmazásával könnyebben elérheted, hogy ők is rábólintsanak a javaslatodra.

Így kelthetsz jó benyomást a testbeszéddel

Az első benyomás kialakulásának szempontjából az igényesség és a nonverbális kommunikáció apró összetevői is hatalmas jelentőséggel bírnak. A szemkontaktus, a testbeszéd, a mimika és az alapvető illemszabályok betartása is rendkívül lényeges, hiszen tudat alatt kelthetsz velük jó benyomást, de persze csak akkor, ha helyesen alkalmazod őket. Ha azonban a következő dolgokra odafigyelsz, garantáltan elnyered majd a másik szimpátiáját.

Ezt is szeretjük