3 dolog, amit tegyél meg, ha elégedetlen vagy az ágyban

Néhány apró trükk segítségével elháríthatod az akadályokat a fergetes szex útjából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szexre kerül a sor, a nők sokkal bonyolultabban működnek, mint a férfiak - ez nemcsak közvélekedés, hanem tudományos tény is. Ennek egyik része, hogy a nők gyakran kevésbé képesek ilyenkor fókuszálni, mint a férfiak, és nehezebben tudják kikapcsolni az aggodalmaikat.

Ez egyes kutatók szerint az ősi időkre vezethető vissza, amikor nem lehetett annyira elmélyülni a szeretkezésben, hogy közben valaki fél szemmel ne figyelte volna a környezetét, nem jön-e valamilyen ragadozó, amelyik zsákmányt lát bennük.

Mégis úgy tűnik, a nőknek okoz nagyobb gondot, hogy kicsit kikapcsolják a hétköznapi problémákat, hogy élvezni tudják azt, ami az ágyban zajlik. Így némi gyakorlatot igényel, hogy valaki valóban jelen tudjon lenni az adott pillanatban, de úgy tűnik, ez egyben az egyik kulcs is a szexuális elégedettséghez.

Tedd félre a bevásárlólistát!

A kutatások szerint az egyik leggyakoribb gátló tényező, hogy az ember egyszerűen elkalandozik szex közben. Fejben megírja a bevásárlólistát, az elszántabbak egy-két hétre előre megtöltik a naptárat, miközben zajlanak az események.

A szakember szerint a következőket érdemes tenni, ha ilyenkor jutnak eszedbe a megoldandó feladatok: gondolatban valamennyit rakd félre egy polcra, amire azt írták: nem most, és határozd el, hogy amikor eljön az ideje, újra előveszed őket.

Ha kicsit gyakorolod ezt a technikát, egyre könnyebben tudsz majd kiszállni a gondolatok ismétlődő köreiből, és azt is észreveheted, hogy nem felejted el a dolgokat csupán azért, mert nem azonnal végzed el őket. 

Maradj a járt úton!

Sokan azért kísérleteznek újabb és újabb szexpózokkal, hogy megtörjék a rutint. Ez persze jó dolog, és sok új felfedezést tartogathat, de emellett nem érdemes elfeledkezni arról sem, ami már bevált. Egyébként sem mindenki szereti túl gyakran váltogatni a pozíciókat - sok nőnek biztonságot ad a bevált út. Főleg nem tanácsos menet közben változtatni. Gyakran az a legjobb, ha úgy fejezitek be, ahogyan elkezdtétek. A lényeg azonban, hogy mindenki azt a módot kövesse, ami által el tud lazulni.

Kényes kérdések

A szexszel kapcsolatban gyakran felmerülhetnek olyan kérdések, amelyeket az ember nem szívesen ver nagydobra. Videónkból ilyenekre kaphatsz választ.

Ne aggódj az alakod miatt!

Szintén gyakori aggodalom a nők körében, hogy vajon hogy festenek, amikor mindenük látszik. Bár egy bizonyos szintig természetes, hogy a lehető legjobban akarsz kinézni, ne hagyd, hogy a saját magadba vetett bizonytalanság kedved szegje, és a negatív gondolatok elvonják a figyelmedet az akcióról.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A férfiak szemében általában sokkal vonzóbb, aki talán nem tökéletes, viszont felszabadult, mint az, akin minden egyes vonal a helyén van, de képtelen elengedni magát. A másik pedig, hogy a férfiaknak teljesen elveszi az eszét, a női test látványa. Aligha akad, aki ilyenkor megszállottan keresi a hibákat. Sokkal inkább arra fókuszál, ami történik, illetve történhet. 

Ezt is szeretjük