Jelek, hogy a férfi nem akar elköteleződni
Sok nő inkább áltatja magát
Sokan gondolják, hogy megváltoztathatják a másikat. Ez csak keveseknek sikerül.

nagykep?cikkid=168336&kep=par vita1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy egyre több lehetősége lett az embereknek arra, hogy választhassanak, egyre bizonytalanabbá kezdtek válni azzal kapcsolatban, hogy amit választanak, az tényleg jó-e nekik hosszú távon, és ez igat a párkapcsolatokra is.

Ez a férfi-nő viszonyt is új irányba viszi, hiszen a párkapcsolat egyik alapvető pillére a bizalom és az elköteleződés. Az, hogy merj lehorgonyozni valaki mellett. Vannak apró jelek, amik megmutatják azt, hogy egy férfi képes-e hosszú távú elköteleződésre. Ha az alábbi dolgokat tapasztalod, valószínű egyszerűbb bele sem menni a viszonyba, mert ezek legtöbbször azt mutatják, az illető nem igazán képes hosszú távra tervezni.

Túl sok flört, rövid kapcsolatok

Vannak azok a típusú emberek, akik folyamatosan ismerkednek. Kommunikálnak, randizni járnak, de soha nem tudnak egy ember mellett kikötni. Sokszor a barátaiknak fel sem tűnik, hogy gond van, hiszen nem is feltétlenül egyéjszakás kalandokba bonyolódnak, egyszerűen csak hosszabb távra nem képesek. Pár hónapos kapcsolataik vannak, melyek végének szükségességéről mindig meg tudják győzni magukat.

Egy ideig boldogok az éppen aktuális kapcsolatban, majd elkezdenek hibákat keresni, amik egy idő után annyira begyűrűznek, hogy abból egyenes arányosan következik a szakítás is. Hibákat, kibúvókat keresnek önmaguk előtt is azért, hogy megmagyarázhassák, az éppen aktuális partner miért nem elég jó nekik. Ha ilyen emberrel találkozol, jobb, ha tudod, hogy nem fogod megváltoztatni.

Üres szavak

Aki nem tud elköteleződni, soha semmit nem mond és nem ígér, ilyenkor egyértelműen már az elejétől kezdve érezheti a partner, hogy nem jól haladnak a dolgok, vagy a másik véglet, hogy az illető mindent megígér. Nagy szavakat használ, elhiteti veled, hogy fontosabb vagy neki mindennél, aztán egyszer csak hidegzuhanyként ér, hogy mégsem.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

A barátoknak való megfelelés

Manapság, mivel a gyerekvállalás és a házasságkötés jócskán kitolódott, a párkapcsolati minták is megváltoztak. Sokan a húszas, harmincas éveik elején is nagy baráti körrel rendelkeznek, sokat járnak szórakozni. Ezzel nem is lenne gond, de ha a barátait mindig fontosabbnak tartja, mint téged, akkor el kell gondolkoznod, ez mennyire jó neked. Hiszen ez is azt mutatja, nem te vagy az első az életében.

Az is egy jel lehet, hogy nem akar elköteleződni, hogy míg a saját barátaival sok időt tölt, a te barátaiddal vagy családoddal való találkozások alól mindig kibúvókat keres. A kapcsolatban szükség van a szabadságra, de ezt is a helyes mértékben érdemes követni, mert ha a mérleg nagyon az egyik oldalra billen, az bizalmatlanságról és az elköteleződés hiányáról árulkodik.

Miért menekülnek az emberek az elköteleződéstől?

Az elköteleződéstől való félelem általában valami mélyebb okra vezethető vissza. Lehet ez gyerekkori sérülés, egy rossz párkapcsolatból maradt fájdalmas, általában nem begyógyított seb, visszautasítás, vagy valakinek az elvesztése, ami olyan rossz érzéseket keltett, hogy az illető többet nem akarja átélni ugyanezt. Ezt megelőzve el se kötelezi magát senki mellett. Persze az is lehet, hogy csak éretlen még ahhoz, hogy egy ember mellett ki tudjon tartani, de olyan is van, hogy olyan ideák vannak az illető fejében egy kapcsolatról, amik nem is léteznek, mégis ezeket kergeti.

Ha ilyen jeleket vélsz felfedezni partnereden, illetve a férfin, akit kedvelsz, fontos tudni, hogy ezeket a másik csakis saját magában tudja rendezni, és csak akkor, ha tényleg akarja. Ha megérett arra, hogy szembenézzen vele. Egy félelem legyőzéséhez az kell, hogy felismerje magát a problémát, azonosítsa és megpróbálja feldolgozni, megoldani azt. Így talán idővel újra képes lesz bízni, hinni és kitartani is egyben.

Ezt is szeretjük