Milyen egy idősek otthona, ahol öreg cicák laknak? Laura a házát alakította át nekik
Laura Cassiday és párja cica idősek otthonává alakították házukat. Olyan koros macskákat fogadnak be, akiket más nem venne magához.

idosek otthona cicaknak cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A menhelyre bármilyen okból is bekerült idős cicáknak sajnos nem sok esélyük van a boldog folytatásra. A leendő gazdik általában fiatal vagy felnőtt macskákat szeretnének örökbe fogadni, a több gonddal járó, esetleg gyakoribb orvosi kezelést igénylő, kevésbé aktív, koros szőrmókokat nagyon kevesen akarják magukhoz venni. Emiatt pedig jó néhány esetben altatás vár rájuk.

Szerencsére azonban vannak olyan csupa szív állatimádók, akik tudják, hogy ők is ugyanúgy megérdemlik a szerető gazdit, a törődést és a meleg otthont. Közéjük tartozik a 29 éves Laura Cassiday is: ő és párja ugyanis azokat a cicákat mentik, akik szinte senkinek sem kellenének.

Öregek otthonát alapított idős cicáknak

Laura nem bírta tovább, hogy a menhelyeken rendszeresen elaltatják az öreg állatokat, ezért elhatározta, hogy segít nekik. Így társával együtt létrehoztak egy idősek otthonát azoknak a macskáknak, akik a menhelyekre kerültek. A céljuk az, hogy vagy örökre szerető gondozóik legyenek a cicáknak, vagy pedig, hogy gazdikat találjanak nekik. Bármelyik is történik végül, az biztos, hogy a hozzájuk került szőrmókok soha többé nem kerülnek vissza sem az utcára, sem a menhelyre.

Thomas, a 27 évet élt cica adta az ötletet
Thomas, a 27 évet élt cica adta az ötletet

A nő belegondolni sem szeret abba, hogy mivel helyhiány van a menhelyeken, az idős, beteg, vagy éppen minimális esélyekkel induló állatokra az örök álom vár. Éppen ezért, hogy ezt megelőzze, mindig azokat a cicusokat veszi magához, akik a legveszélyeztetebbek. Az ötlet először akkor fogalmazódott meg benne, amikor befogadott egy 26 éves, beteg, rossz állapotban lévő cicát, akinek az orvosok szerint csak pár hónapja volt hátra. Thomas szerencsére rácáfolt a szakértőkre, és több mint másfél évig élt Laurával. Mára már több mint száz macskán segítettek, jelenleg pedig tíz cicamatuzsálemről gondoskodnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szeretik, gondozzák a koros macskákat

Laura az összes cicáját igyekszik alaposan kiismerni, mert fontosnak tartja, hogy mindegyikük megkapja azt a törődést, amire szüksége van. Mindennap játszanak velük, új trükköket tanítanak nekik, és az egészségükért is mindent megtesznek: rendszeresen viszik őket orvoshoz, kezelésekre, néhányuk fizioterápiára is jár. Ennek költségei persze igen magasak, az állatorvosi számlák rendezéséhez pedig gyakran a jótékony emberek segítségét kell kérnie.

idosek otthona cicaknak 2

Laura próbálja a cicák életének hátralévő részét a lehető legboldogabbá tenni, és másokat is szeretne arra buzdítani, hogy ne csak fiatal, hanem idős állatokat is fogadjanak örökbe. Az öreg cicák ugyanis ugyanolyan aranyosak, kedvesek és szerethetők, mint a kicsik, és hatalmas szükségük van egy gondoskodó gazdira.

Cicák örökbefogadás előtt és után

A kisállatok a törődés, a gondoskodás és a szeretet hatására teljesen átalakulnak mind külsőleg, mind belsőleg. A beteg, sovány, félős és depressziós macskákból lassan egészséges, vidám, élettel teli és ragaszkodó szőrmókok lesznek. Néhányan meg is örökítették ezt a látható különbséget, és szívmelengető előtte-utána képeken mutatták meg cicáikat. A következő fotók magukért beszélnek.

Ezt is szeretjük