10 dolog, amit ne posztolj a Facebookra

Kiakaszthatod az ismerőseidet

A Facebook kényes terep, könnyen meg is utáltathatod magad.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Facebook hasznos dolog, mert tarthatod rajta másokkal a kapcsolatot, akár határokon átívelően, mindemellett szórakoztató, és még sok más előnye is van. Van ugyanakkor hátránya is bőven, az egyik ilyen, hogy általa könnyen válhatsz mások számára antipatikussá.

A hiba, ami ide vezethet, lehet például az, ha párkapcsolatban élsz, és folyton folyvást a kedvesedről, kettőtökről, az érzelmeidről posztolgatsz.

Miért idegesítő mindez?

Lehet, hogy benned dúl a szerelem, és csak az örömöd szeretnéd megosztani ismerőseiddel, de a helyzet sajnos az, hogy azoknak, akik szinglik, rosszulesik látni, hogy más - jelen esetben te - milyen jól megvan párjával. Azokat is zavarhatják a posztjaid, akik allergiásak az ömlengésre, vagy akik épp nincsenek olyan jóban a párjukkal.

Továbbá gondolj csak bele: te kíváncsi vagy mások intim szerelmi életére, pláne, ha olyanokról van szó, akik esetleg nem közeli barátaid, csak ismerőseid? Bizonyára nem, és ezzel így van az emberek többsége is. Egy szó, mint száz, nem mindenki vágyik rá, hogy lépten-nyomon a te szerelmi életedbe botoljon az üzenőfalon.

Tíz idegesítő poszt

Az alábbi tíz posztot mindenképpen felejtsd el, ha nem akarod, hogy ismerőseid azt gondolják, kiteregeted a kapcsolatodat, és zavaróan sok információt osztasz meg a nagyközönséggel. Előzd meg, hogy megutáljanak.

Hónapfordulók

Akárhogy is, a hónapforduló azért mégsem évforduló. Utóbbinál még elnézhető, ha megosztod, hány éve jártok, illetve vagytok házasok, de havonta ne írogasd ki, hogy milyen nagyon boldog vagy, amiért újabb szerelemittas hónap van mögöttetek.

Ömlengés

Szereted a párod? Ez nagyon jó dolog, örülj, hogy rátaláltál. De örülj magadban, vagy ha mindenáron el akarod mondani, mondd el a kedvesednek vagy barátnődnek, milyen boldog vagy. Ne ömlengj a Facebookon, ez gyerekes, és nagyon idegesítő.

Ágyban készült fényképek

Ez az egyenes út afelé, hogy ismerőseidet egyszer és mindenkorra kiakaszd. Ha csináltok is ilyen fotókat, semmiképp ne posztold őket, pláne ne giccses körmondatokkal díszítve, milyen szerelmesek is vagytok. Az ágy amúgy is túl intim környezet, ne engedj oda betekintést az ismerőseidnek!

Belső poénok

Volt egy vicces szó vagy mondat, amin te és a párod a hasatokat fogva nevettetek? Jó pillanat lehetett, tedd el emlékbe, vagy nevessetek rajta újból, ha eszetekbe jut! A Facebook-üzenőfalon viszont ennek nincs helye, pláne, ha a poén csak ott és akkor volt poén, mások számára pedig nem mond semmit. Értelmetlen kiírni, és másokat is zavar.

Fotók tömkelege jelentéktelen eseményekről

Nem kell minden hétvégéről külön fotóalbumot közzétenni, hacsak nem indultok világkörüli útra, és történik veletek olyan sok színes élmény. A hétvégi vidéki almaszedések, hegyi túrák mások számára nem annyira izgalmasak, még ha ti nagyon jól is éreztétek magatokat.

Becsekkolás mindenhonnan

Jó dolog, ha eljártok a pároddal hét közben is szórakozni, például moziba vagy étterembe, de nem kell mindenhonnan becsekkolni. Egyrészt senki nem kíváncsi minden este arra, éppen hol vagytok. Másrészt nincs is ehhez köze senkinek. Harmadrészt pedig ne a Facebookkal foglalkozzatok a kettesben töltött estéken!

Holnap lesz az esküvőnk

Két dologra vigyázz, ha ilyet akarsz kiírni. Biztosan lesz legalább egy ember, akit nem hívtatok meg az esküvőre, pedig úgy érzi, ott lenne a helye. Ezért egy életre megsértődhet. A másik dolog pedig, hogy szingli vagy házasságfóbiában szenvedő pasikkal járó nőismerőseidet ez nagyon rosszul érintheti.

Viták kiteregetése

Felhúzott a párod valamivel? Ne a Facebook-üzenőfalon dühöngd ki magad! Senkinek semmi köze hozzá, éppen min kaptatok össze, és később meg is bánhatod, ha olyasmit írsz ki mérgedben, amit egyébként nem gondolsz komolyan.

Túldramatizálás

Ha a vita már odáig fajult, hogy nem is szóltok egymáshoz, és pár napig mosolyszünet van, akkor se irkálj az üzenőfalra semmit, amiből ez kiderül. Nem kell mélyhegedűszólót megszégyenítően szomorú posztokat kiírni! Nincs senkinek semmi köze az egészhez, és hidd el, nem is kíváncsiak rá.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Hirtelen váltások

Ha a nagy mosolyszünet után kibékültök, de addigra már túl vagy 30, csalódottságodat tolmácsoló poszton, ne kezdj újra túlcukrozott szerelmi csicsergésbe párodról az üzenőfalon. Mások szemében komolytalannak tűnhetsz az éles váltás miatt, és az ilyen gyerekes viselkedés senkinek sem szimpatikus.

Ezt is szeretjük