Meglepő, milyen az ideális partner az emberek szerint: a jó pénzügyi helyzet a harmadik legfontosabb a listán
A kutatók arra keresték a választ, mik a tökéletes társ jellemzői. Kiderült, a legtöbben miket tartanak igazán lényegesnek.

par randi
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha arról kérdezik az embereket, hogy milyen partnerre vágynak, szinte mindenki kapásból tud sorolni néhány jellemzőt, aminek a számára tökéletes társnak meg kellene felelnie. Ezek általában személyenként egy kicsit eltérnek, különböznek, ám vannak olyanok is, melyeket rengetegen említenek.

Egy kutatás során most arra voltak kíváncsiak a szakértők, hogy melyek a legfontosabb tulajdonságai az ideális, hosszú távú párnak, ezért férfiakat és nőket kérdeztek meg a világ különböző részeiről, hogy ezt kiderítsék.

Milyen az ideális partner?

A tanulmány során 2477 fiatal felnőttet kérdeztek különböző országokból, például Ausztráliából, Norvégiából, Angliából, Hongkongból, Malajziából és Szingapúrból is azért, hogy kiterjedt, átfogó eredményeket kapjanak. Arra voltak kíváncsiak, hogy ha a férfiak és a nők tartós kapcsolatra keresnek partnert, akkor az illetőnek véleményük szerint milyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie.

Mindegyik alanynak adtak egy képzeletbeli büdzsét, amivel megvásárolhatta a tökéletes pár adott tulajdonságait. Így tehát rangsorolniuk kellett az alapján, hogy mi számukra a leglényegesebb, mire „költenek” mindenképp a következők közül: vonzó külső, jó anyagi helyzet és kilátások, kedvesség, humor, erkölcsi tisztaság, vallásosság, gyermek iránti vágy, kreativitás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezek a tökéletes társ legfontosabb tulajdonságai

Az eredmények összesítése során sikerült is felállítaniuk egy rangsort, mely alapján kiderül, hogy a legtöbben a kedvességet tartják a legfontosabbnak, majd ezt követi a listán a vonzó külső, a harmadik helyre pedig a megfelelő pénzügyi helyzet került. A nyugati kultúrákhoz tartozó alanyoknak a humor lett a negyedik a sorban, míg a keleti országokból származók számára ez kevésbé értékes jellemzőnek bizonyult. A kreativitás és az erkölcsi tisztaság csak ezek után következtek, ezeket a legtöbben elhanyagolhatónak vélték.

A Swanseai Egyetem egyik pszichológusa és a kutatás vezetője, Andrew G. Thomas elmondta, hogy - bár voltak különbségek a különböző kultúrák között - az első három helyre ettől függetlenül a megkérdezettek jó része ugyanazokat a tulajdonságokat sorolta, míg a nemek között kisebb volt eltérés. Az eredmények tehát rámutatnak, hogy a legtöbbek számára egyértelműen a kedvesség az, ami nem hiányozhat a partnerből, és az, ami az egyik legnagyobb előnyt jelenti az ismerkedés során. A vonzó külső sokak számára csak másodlagos, de úgy tűnik, az anyagi helyzet sem éppen elhanyagolható sokak számára a párkeresésnél.

A nők nem sejtik, de a férfiak szerint szexi

Egyáltalán nem igaz, hogy a szépséghez és a szexisséghez tökéletesnek kell lenni: a férfiak szerint sem hibátlan sminkre és hajra, sem a magazinok címlapján szereplő nőkéhez hasonló külsőre nincs szükség ahhoz, hogy őrülten vonzónak találják a másik nemet. Van ugyanis néhány átlagosnak hitt dolog, amit ezeknél jóval dögösebbnek tartanak, pedig sokan nem is gondolnak rá.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük