Meglepő, milyen az ideális partner az emberek szerint: a jó pénzügyi helyzet a harmadik legfontosabb a listán
A kutatók arra keresték a választ, mik a tökéletes társ jellemzői. Kiderült, a legtöbben miket tartanak igazán lényegesnek.

par randi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha arról kérdezik az embereket, hogy milyen partnerre vágynak, szinte mindenki kapásból tud sorolni néhány jellemzőt, aminek a számára tökéletes társnak meg kellene felelnie. Ezek általában személyenként egy kicsit eltérnek, különböznek, ám vannak olyanok is, melyeket rengetegen említenek.

Egy kutatás során most arra voltak kíváncsiak a szakértők, hogy melyek a legfontosabb tulajdonságai az ideális, hosszú távú párnak, ezért férfiakat és nőket kérdeztek meg a világ különböző részeiről, hogy ezt kiderítsék.

Milyen az ideális partner?

A tanulmány során 2477 fiatal felnőttet kérdeztek különböző országokból, például Ausztráliából, Norvégiából, Angliából, Hongkongból, Malajziából és Szingapúrból is azért, hogy kiterjedt, átfogó eredményeket kapjanak. Arra voltak kíváncsiak, hogy ha a férfiak és a nők tartós kapcsolatra keresnek partnert, akkor az illetőnek véleményük szerint milyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie.

Mindegyik alanynak adtak egy képzeletbeli büdzsét, amivel megvásárolhatta a tökéletes pár adott tulajdonságait. Így tehát rangsorolniuk kellett az alapján, hogy mi számukra a leglényegesebb, mire „költenek” mindenképp a következők közül: vonzó külső, jó anyagi helyzet és kilátások, kedvesség, humor, erkölcsi tisztaság, vallásosság, gyermek iránti vágy, kreativitás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezek a tökéletes társ legfontosabb tulajdonságai

Az eredmények összesítése során sikerült is felállítaniuk egy rangsort, mely alapján kiderül, hogy a legtöbben a kedvességet tartják a legfontosabbnak, majd ezt követi a listán a vonzó külső, a harmadik helyre pedig a megfelelő pénzügyi helyzet került. A nyugati kultúrákhoz tartozó alanyoknak a humor lett a negyedik a sorban, míg a keleti országokból származók számára ez kevésbé értékes jellemzőnek bizonyult. A kreativitás és az erkölcsi tisztaság csak ezek után következtek, ezeket a legtöbben elhanyagolhatónak vélték.

A Swanseai Egyetem egyik pszichológusa és a kutatás vezetője, Andrew G. Thomas elmondta, hogy - bár voltak különbségek a különböző kultúrák között - az első három helyre ettől függetlenül a megkérdezettek jó része ugyanazokat a tulajdonságokat sorolta, míg a nemek között kisebb volt eltérés. Az eredmények tehát rámutatnak, hogy a legtöbbek számára egyértelműen a kedvesség az, ami nem hiányozhat a partnerből, és az, ami az egyik legnagyobb előnyt jelenti az ismerkedés során. A vonzó külső sokak számára csak másodlagos, de úgy tűnik, az anyagi helyzet sem éppen elhanyagolható sokak számára a párkeresésnél.

A nők nem sejtik, de a férfiak szerint szexi

Egyáltalán nem igaz, hogy a szépséghez és a szexisséghez tökéletesnek kell lenni: a férfiak szerint sem hibátlan sminkre és hajra, sem a magazinok címlapján szereplő nőkéhez hasonló külsőre nincs szükség ahhoz, hogy őrülten vonzónak találják a másik nemet. Van ugyanis néhány átlagosnak hitt dolog, amit ezeknél jóval dögösebbnek tartanak, pedig sokan nem is gondolnak rá.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük