Tényleg a nagy mellű nőkre buknak a férfiak? A tudomány álláspontja

Ha női mellről van szó, a méret a lényeg? Minél nagyobb, annál jobb? Íme, a leleplező kísérlet.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akinek kicsi a melle, azt gyakran megeszi a sárga irigység egy nagy mellű nő láttán. Akinek meg nagy, bosszankodik, hogy a kisebb mellűeknek milyen szép a dekoltázsuk. De vajon mit gondolnak erről a férfiak?

2007-ben a francia Nicolas Guéguen professzor nem bízta a véletlenre: mivel alaposan felcsigázta a téma, kapásból két kísérletet is megtervezett. Mindkettőhöz ugyanazt a nőt kérte fel, aki a következő paraméterekkel bírt: 20 év, 170 cm-es magasság, 55 kiló, A kosaras melltartó, kék farmer, a felsőtestet hangsúlyozó fehér felső, valamint világos cipő.

Egy este a bárpultnál

Az első vizsgálatra egy éjszakai szórakozóhelyen került sor: itt kellett ücsörögnie, miközben a táncparkettet nézte. Nem szemezhetett, nem mosolyoghatott, semmilyen módon nem bátoríthatta az ellenkező nemet. Egy megfigyelő is jelen volt, aki egyrészt ellenőrizte, hogy minden rendben zajlik-e, másrészt feljegyezte, hogy egy óra leforgása alatt hány férfi ment oda hozzá és szólította meg.

Három hét alatt összesen 12 alkalommal vetették be a nőt, aki minden egyes alkalommal ugyanabban a ruhában és cipőben hódított. Egyvalami különbözött csak, mégpedig a melltartóméret. Szivacsbetéttől függően négyszer A, négyszer B, négyszer pedig C kosaras melltartóban jelent meg, a sorrend véletlenszerű volt.

A kísérletsorozatot egy másik kocsmában is megismételték, ahol az előbbiekhez hasonlóan szintén egy órát kellett eltöltenie, de itt asztalnál, itallal, összesen 21 alkalommal. A módszer ugyanaz volt: különböző méretű melltartókban nyugodtan ülni, és várni, míg lecsap rá valaki.

Mindkét esetben azt találták, hogy a nagyobb mell jócskán dob a vonzerőn. A legtöbb férfi akkor szólította meg a nőt, amikor C kosaras melltartót viselt, a legkevesebb ismerkedési próbálkozás pedig az A kosár mellett történt. Guéguen szerint ennek az eredménynek több oka lehet: először is a férfiak a nagyobb mellű nőket szexisebbnek, kacérabbnak tartják, ugyanakkor kevésbé erkölcsösnek, és ezzel párhuzamosan nagyobb étvágyúnak is.

Az ideális nő

Természetesen nem csak a mellméret számít a férfiaknak. Nézd meg, mi a fontos.

Tehát nem biztos, hogy hosszú távú kapcsolat lebeg a szemük előtt, amikor egy nagy mellű nővel szemeznek. Harmadrészt, evolúciós szempontból a mell a nőiesség és egyben a termékenység szimbóluma. A férfi pedig arra játszik, hogy génjeit az utódba örökítse, és erre egy vénuszi idomokkal megáldott nővel nagyobb esélye van. Mielőtt azonban plasztikai sebészhez fordulnánk minimum C kosárméretet követelve, gondoljunk bele, mennyi minden közrejátszik még a férfiak választásában: az arc, a derék, a csípő, a láb, a haj, az illat, a kéz, a szem, az orr, a mozgás. Hiszen úgyis a kémia dönt.

Cikkünk Megyeri Zsuzsa Dóra Párban szép című könyvének segítségével készült.

Mitől vonzó egy nő a pasik szemében? Mit hangsúlyoznak a férfiak ismerkedéskor? Miért fontos az első randi? Most akkor a hasonló a hasonlónak örül, vagy az ellentétek vonzzák egymást? Tényleg édesapánk arcát keressünk a partnerünkben? Szüljünk, vagy ne szüljünk? Fogós kérdések, ugye? A párkapcsolati kisokos számtalan kutatást és szórakoztató történetet mutat be, hogy az első randitól a gyerekvállalásig a legtöbb helyzetet csillagos ötösre oldjuk meg, hiszen akárki akármit mond, az élet párban szép.

Kiadja a Jaffa Kiadó.
Ára 2940 forint.

Ezt is szeretjük