A világ 8 leghíresebb csókja: a szenvedélyes fotók ma is többet mondanak a szavaknál

Számos ikonikus fotó létezik, ami egy csókot ábrázol.

borítók
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok ember érez a jelenben nosztalgiát a vintage fotók, tárgyak és ruhadarabok iránt. Egy letűnt korszak hangulatát őrzik, és sokakat megérintenek.  

Nemcsak életérzések, történelmi pillanatok is sűrűsödnek egy-egy ilyen fotóba, legyen szó a második világháború végét ünneplő, elsöprő felszabadultságról vagy egy búcsúcsókról katona és szerelme közt.

A világ 8 leghíresebb csókja

Ha a "csók" és "leghíresebb fotó" kifejezésekre gondolunk, az első asszociáció, ami megjelenik, valószínűleg válogatásunk nyitóképe. Alfred Eisenstaedt a Times Square-en volt egy eseményen, mely V J Day néven vonult be a történelembe, ami a "Victory over Japan", azaz a Japán feletti győzelem napjának rövidítése. 1945. augusztus 14-én a tömeg éppen izgatottan várta a Japánnal vívott háború befejezésének bejelentését, amit végül Harry S. Truman amerikai elnök tett meg hét órakor. Egy tengerész lelkesedésében gátlástalanul megcsókolt egy számára teljesen idegen fogorvosasszisztens-nőt a pillanat hevében.

Nem ez az egyetlen emlékezetesebb csók a fotográfia történetében. Összegyűjtöttünk még hetet ezenkívül. 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek forrása: Instagram/ photogstory;  Instagram/ loverofthepast;  Instagram/ viintageheart

Ezt is szeretjük