Miért hazudnak a pasik?
3 leg...
Kitől lehetne erre a kérdésre jobb választ kapni, mint maguktól a pasiktól. Így megkérdeztük őket. Miért hazudnak a pasik a nőknek?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A válaszok meglepően őszinték és világosak voltak. Jöjjenek hát a férfiak, és hazugságaik fő okai.

Mi a 3 leggyakoribb ok, amiért hazudni szoktál?

Márk - 28 éves, mérnök

1. Szex miatt.
2. Hogy elkerüljem a konfliktusokat.
3. Hogy olyat tegyek, amihez egyáltalán nincs kedvem.

István - 32 éves, szakács

1. Ha elrontok valamit, és félek a felelősségre vonástól.
2. Hogy elkerüljem a kötöttségeket.
3. Ha nem akarom, hogy a párom izguljon valami miatt.

Sándor - 36 éves, PR menedzser

1. Önbizalomhiány miatt: ismerkedéskor bizonyos méreteket, keresettel kapcsolatos információkat elferdítek.
2. Mert a rossz szokásaimat szégyellem.
3. Mert elhihetem és elhitethetem azt, amit nem tudok elérni az életben.

Zoltán - 33 éves, grafikus

1. Ha olyan kérdést kapok, ami már a választ is magában foglalja. Például: Az a szőke jobban néz ki nálam? Túl kövér vagyok?
2. Ha olyan kérdést kapok, ahol az igazság vállalása nehézkes. Például: Ittál az este? Kivel ittál az este? Sztriptízbárban ittál az este?
3. Ha félek egy lehetséges lebukás következményeitől. Például: Mik ezek a nyugták tegnap estéről? Mitől ugrott meg hirtelen a mobilszámlád?

Konklúzió

A pasik őszinte válaszai után már csak az a kérdés, vajon elkerülhető az, hogy párod hazudjon, vagy jobb esetben elferdítsen bizonyos tényeket? A válasz határozott nem. Azonban ez fordítva is igaz, hiszen mi nők sem vagyunk szentek, és meglepően hasonló dolgok késztetnek minket is ferdítésekre – gondolj csak bele: Senkivel nem volt még ilyen jó!, Veled éltem át az első hüvelyi orgazmust!, és a többi. Így egyértelmű, hogy a három leggyakoribb ok a hazugságra:

1. Szex vagyis a könnyű kapcsolatteremtés

Vannak dolgok, amiket az ismerkedés vagy a kapcsolat elején nem szívesen vállal az ember a múltjából, és így vagy úgy elkerüli az egyenes választ, esetleg apróbb hazugsággal eléri, hogy párja ne feszegesse az érzékeny témát.

2. Konfliktus vagy felelősségre vonás elkerülése

Tagadhatatlan, hogy az emberi faj többsége nem szereti a konfliktusokat. Sokan gyakran ferdítenek vagy akár hazudnak, hogy a hibáikból adódó konfliktusokat elkerüljék.

3. Álom- vagy képzeletbeli világunk másokkal történő elhitetése

Kevesen elégedettek annyira önmagukkal vagy életükkel, hogy időnként ne álmodoznának egy jobb és szebb létről.

Érdekes mód az emberek egy jó része hajlamos ezeket az álmokat időnként beleépíteni a múltjába vagy akár a jelenre vonatkozó sztorijaiba, reménykedve, hogy a szürkébb valóság nem derül ki soha.

Meglepő, hogy a megkérdezett férfiak mennyire tisztában voltak vele, hogy ritkán sikerül ép bőrrel megúszniuk ezeket a ferdítéseket - de mégis megpróbálják.

Ezt is szeretjük