4 szó, ami végképp tönkreteszi a házasságot - Ti milyen gyakran mondjátok?
Bizonyos szavak gyakori említése igencsak romboló lehet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szavak kimondása rendkívüli jelentőséggel bír, és nagyon jól tud esni egy-egy kedveskedő megjegyzés. Ugyanakkor vannak olyanok, amelyeket érdemes mellőznöd, ha nem akarod, hogy idővel tönkretegye a kapcsolatotokat.

Négy szó, amit okosan használj

Nem

Természetesen a tagadószó mellőzése nem azt jelenti, hogy bármit mond a kedvesed, szinte mindennel egyet kell értened. Attól, hogy egy pár vagytok, igenis fontos, hogy legyen önálló véleményetek a dolgokat illetően.

Itt inkább arra kell gondolni, sokan hajlamosak végig sem hallgatni valamit, már rögtön nemmel válaszolnak. Amennyiben te is gyakran elköveted ezt a hibát, kezdj el tudatosan ügyelni arra, hogy megfontolod az elhangzottakat.

Kell

Az életben nagyon fontosak a kitűzött célok, ugyanakkor az is, hogy ezek a realitás határain belül mozogjanak. Ha állandóan azt hangoztatod, mi kell, például új ruha, autó, nyaralás, akkor nem csupán nagyravágyónak tűnhetsz a másik szemében, de azt is érezteted vele, hogy elégedetlen vagy a jelenlegi életetekkel.

Megint

A szó rossz helyzetben történő emlegetésével párod nem tetsző viselkedésének adsz hangot, és ha ez gyakran előfordul, ne csodálkozz, hogy a folyamatos szemrehányás megmérgezi a kapcsolatotokat. A másik félnek ezzel csak azt adod a tudtára, hogy sohasem elég jó az, amit csinál. Vedd észre a jó cselekedeteit is, és ne csak az apró hiányosságokra koncentrálj.

Bezzeg

Ezt a szót a párok általában akkor használják, ha összehasonlítják a saját életüket másokéval, például szomszéd, rokon, barát. Leggyakrabban az anyagi helyzet, a siker, egy látszólagos idilli élet utáni sóvárgás válthatja ezt ki. Azonban sohasem tudhatod, hogy valójában hogyan élnek mások. Ami a te szemedben tökéletesnek tűnik, korántsem biztos, hogy tényleg az. Koncentrálj csak kettőtökre!

Ezt is szeretjük