18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Hányféle orgazmust élsz át? (18+)

Míg a férfiak számára nem sok változata van az orgazmusnak, nőként több módon is megtapasztalhatod a végső kéjt.

Sok nő úgy gondolja, hogy az orgazmus akkor az igazi, ha azt párjával, szeretkezés közben, minden különösebb segítség nélkül képes elérni. Akad azonban, aki pusztán hüvelyi úton nem tud eljutni a csúcsra, ugyanis egy másik erogén zónája az érzékenyebb.

Ellenben ez korántsem jelenti azt, hogy ők frigidek lennének, csak éppen más pontok izgatása is szükséges, hogy eljussanak az orgazmusig - hiszen a férfiakkal ellentétben a nők számára több út is vezet a csúcsig.

Mindegy, hogy te melyiket választod, a lényeg, hogy megtapasztald a csodálatos érzést. Tudd meg, hányféle orgazmusra vagy képes, és válaszd azt pároddal vagy magányosan, amelyiket a legélvezetesebbnek találod!

Klitorális orgazmus

A legtöbb nő számára az apró rózsaszín csomó, ami a vagina felső részénél, egy redőbe rejtve helyezkedik el, kihagyhatatlan erogén zóna, ha orgazmusról van szó. A tudósok szerint a végső gyönyör minden esetben egy pontból indul ki, és ez a nők esetében a csikló, érthető tehát, ha ez az egyik legkönnyebben izgatható pont.

Éppen ezért kár lenne, ha pont ezt a forró erogén zónát hagyná ki párod a játékból: ha szükséges, tanítsd meg neki, hogyan juttathat az apró pont izgatásával a csúcsra! A klitorisz környéke is igen érzékeny, ha tehát partnered az ujjával vagy a nyelvével erre kalandozik, anélkül is megajándékozhat az orgazmussal, hogy a hüvelyeddel törődne - feltéve persze, hogy nem veszik el a női anatómia bonyolult rendszerében.

Hasonló helyzetben azonban bátran adhatsz neki egy kis útmutatást vagy segítő kezet, hogy eltalálja azt a rejtőzködő pontot, amivel előcsalhatja belőled a kéjes sóhajokat. Akár párod kényeztet ezen a területen, akár magányosan szeretnéd felfedezni, milyen élmény a csiklódat izgatva a csúcsra jutni, a végső gyönyör, ha nem is a leghosszabb, de mindenképpen intenzív lesz.

Az U-ponti orgazmus

Ez az erogén zóna a húgycsőnyílás felett helyezkedik el, és ennek latin elnevezéséről, az urethrae-ről kapta nevét. Sok nő akkor döbben rá ennek a területnek az érzékenységére, amikor párja a csikló felé vezető úton eltéved, mégis igen kellemes élményt tapasztal. Bár a csiklóhoz elég közel van, izgatása más, kevésbé intenzív, ugyanakkor mélyebb élményt nyújt, mint a klitorisz ingerlése, ha pedig a csiklód túl érzékeny, egyenesen ez lehet a legforróbb erogén zónád. Az U-zóna majdnem ugyanolyan könnyen ingerelhető, mint a csikló, ám valamivel hosszabb orgazmust tesz lehetővé: ne zavarjon tehát a gondolata, hogy hol helyezkedik el, tapasztald meg te is az élményt, amit ez a kis orgazmuspont nyújtani képes!

Hüvelyi  orgazmus

Nem csak külső erogén zónáiddal játszadozva juttathat azonban párod a a csúcsra. Bár nem árt, ha az előjáték során ezekről a pontokról nem feledkezik meg, a vaginát kár lenne kihagyni a sorból, nem utolsósorban azért, mert a szeretkezés az egyik legjobb módja annak, hogy kölcsönösen gyönyört okozzatok egymásnak.

Van, aki a hüvelyi orgazmust több egymást követő, kevésbé intenzív és rövid gyönyörhullámként éli meg, mások azonban egy elnyúló, hosszabb végső kéjt tapasztalnak.

Mivel a hüvely esetében nem egyetlen pontról, hanem egy nagyobb felületről van szó, ráadásul rendszerint nem az ujjával tapogatózik ezen a környéken a férfi, előfordulhat, hogy nehezebben találjátok meg azt, melyik szexpóz vagy mozdulat okozza számodra a legnagyobb élvezetet, mint a csikló és az U-pont esetében. Ugyanakkor maga a keresgélés is izgalmas kaland lehet: próbáljátok ki a legjobb szexpózokat, melyek közül több is beválhat!

G-ponti orgazmus

Ernst Grafenberg német tudós szerint nem a csikló a legerőteljesebb női orgazmuspont, ő volt ugyanis, aki a '40-es években felfedezte a G-pontot. Ez a szivacsos, redős terület a hüvely felső harmadában, az elülső falon helyezkedik el, és izgatása állítólag hihetetlenül intenzív, az egész testet átjáró élményt képes okozni.

Bár nem mindenki találja meg az érzékeny területet a saját hüvelyében, egy speciális kialakítású vibrátorral valószínűleg sikerrel jársz, de lehet, hogy párod jobban boldogul, ha hagyod neki, hogy ujjaival fedezze fel tested legintimebb részét. Elvileg onnan ismerheted fel, ha sikerült a lényegre tapintania, hogy először úgy érzed, mintha pisilned kellene, majd, ha türelmes vagy, és hagyod, hogy tovább izgasson, hamarosan megtapasztalod a mindent elsöprő, végső gyönyört.

Orgazmus vegyesen

A csikló és az U-pont nem jelent egyet az orális vagy kézi vezérlésű orgazmussal, hiszen ezek is a szeretkezésbe beépülve érvényesülnek igazán. A különféle orgazmustípusok tehát nem csak önmagukban működhetnek: az aktus remekül kombinálható egy kis játékkal, melynek során párod a többi forró pontodat is izgatja.  Így az élmény a sokszorosára nőhet, és egyszerre érezheted a kéj hullámait a csiklód és a hüvelyed környékén.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ráadásul minél több erogén zónádat stimulálja partnered, annál különösebb egyvelegét tapasztalhatod meg az élményeknek. Akármennyire is a csiklóból indul ki minden női orgazmus, attól függően, hogy hol és hogyan izgat kedvesed, más és más érzés lehet a végső gyönyör. Ha tehát soha nem volt még hüvelyi orgazmusod, a többi pont segítségével ezt is megtapasztalhatod, akár a pasid izgatja az U-zónádat vagy a csiklódat, akár te magad biztosítasz a szeretkezés közben egy kis extra stimulációt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük