„Az ő élete sokkal jobb, mint az enyém”: 5 mérgező gondolat, amit azonnal felejts el, ha normális életet akarsz
Sokak fejében rendszeresen megfordulnak ezek a mérgező gondolatok, és nem is sejtik, mennyire károsak.

szomoru no 1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember könnyen belelovalja magát a lehúzó, negatív gondolatokba, amelyek egyre mélyebbre süllyeszthetik az önmarcangolásban, és egy idő után a kedvét és a motivációját is lehúzhatják. Hosszú távon rendkívül károsak: meggátolhatják a sikereket, szétrombolhatják az önbizalmat, sőt akár depresszióhoz is vezethetnek.

A jelenlegi helyzet senkinek sem könnyű, ezért még inkább oda kell figyelni a pozitív hozzáállásra, valamint a felesleges, mérgező gondolatok kiiktatására. Ha boldog, teljes, sikeres és normális életre vágysz, a következőket mindenképpen felejtsd el.

„Az ő élete sokkal jobb, mint az enyém.”

A közösségi média hajlamos elhitetni mindenkivel, hogy mások mindennapjai sokkal izgalmasabbak, de egyáltalán nem biztos, hogy ez így van. A netezők nagy része csak a jó dolgokat osztja meg a Facebookon vagy az Instagramon, méghozzá sokszor azt is túlozva, elferdítve - mindenki úgy manipulálja a követőit és a róla kialakuló képet, ahogy csak akarja. Azt viszont kevesen tudják, hogy mi zajlik a zárt ajtók mögött. De nem csak ez a lényeg: a legfontosabb, hogy ne másokkal, hanem önmagaddal foglalkozz, limitáld az online töltött időt, és próbáld a saját életedből kihozni a legjobbat. Attól, hogy ha gondolatban elégedetlenkedsz, semmi sem változik majd.

„Semmiben sem vagyok jó.”

Ha folyton azt mondogatod magadban, hogy semmiben nem vagy elég jó, akkor egy idő után elhiszed, és így állsz majd hozzá mindenhez. A hasonló gondolatok visszatartanak, és hátráltatnak a karrieredben amellett, hogy a mentális egészségedre is károsak. Amikor így érzel, fogj egy papírt, egy tollat, és írj egy listát azokról a dolgokról, amiket már elértél, vagy amikre büszke vagy. Hidd el, sok magabiztosságot ad majd ez az egyszerű trükk, ráadásul a jegyzetet később is előveheted, ha újra bizonytalanságot érzel.

 „Nem halad előre az életem.”

A mostani helyzet a legtöbbeknek nem az előrelépés és a fejlődés időszaka, és ezt sajnos muszáj elfogadni. Sokaknak belerondított a járvány a jövőbeli terveibe, hiszen az előléptetések, a fizetésemelések és a munkahelyváltások is nehézségekbe ütközhetnek, nem beszélve arról, ha valaki saját vállalkozást tervezett. Amennyiben úgy érzed, tudsz és mersz változtatni, nyugodtan vágj bele, de ha nem, azt is fogadd el, és ne őrlődj azon, ami ellen nem tehetsz semmit. Koncentrálj a már elért sikerekre, és próbáld kiiktatni a negatív, lehúzó gondolatokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

„Nekem sosem jön össze semmi.”

A „sosem” és a „soha” szavak tudat alatt is erős visszatartó hatással bírnak. Ha valamihez úgy állsz hozzá, hogy úgysem sikerül, akkor nagyobb az esély rá, hogy tényleg nem fog. De ha mégis összejönne, akkor is megmarad a negatív hozzáállás, és úgy is fogod majd értelmezni, értékelni az eredményt. Ez egy ördögi kör, amiből muszáj kiszállni, ha boldog, kiegyensúlyozott életre vágysz. Mikor azt veszed észre, hogy újra és újra ezen agyalsz, tudatosan parancsolj magadra, és iktasd ki a gondolatot, vagy cseréld le egy pozitívra. 

„Nem szabad/szabadott volna hibáznom.”

Nagyon jó, ha mindig a tökéletességre törekszel, és próbálod kihozni magadból a maximumot a munkában, illetve az élet egyéb területein. Arra azonban figyelj, hogy ne vidd túlzásba a dolgot: természetes és normális, hogy mindenki hibázik, hiszen nincs tökéletes ember. Ha veled is megtörténik, ne marcangold magad érte, hanem fogadd el a ballépést, és tedd magad túl rajta, vagy hozd helyre, ha van rá lehetőség. Ezután viszont ne rágódj a dolgon, mert feleslegesen szorongsz olyanon, amin már nem tudsz változtatni. 

Megrázó képeken a depresszió

Hector Andres Poveda Morales egyetemista évei alatt tapasztalta önmagán a mentális problémák első jeleit. Akkoriban iratkozott be egy fényképésziskolába is, ennek hatására pedig eldöntötte, hogy megpróbálja a fotózással megörökíteni depresszióját, hogy a felvételek segítségével családjának és barátainak is megmutathassa érzéseit, küzdelmeit, valamint azt, hogy milyen is ez a betegség. Megrázó, elgondolkodtató felvételeit végül az egész világgal megosztotta.

Ezt is szeretjük