„Az életünk távol áll attól, amit a világ normálisnak nevez” – 3 fogyatékossággal élő gyermeket fogadott örökbe a pár
Két saját gyermekük mellett három fogyatékkal élő, nehéz sorsú kicsit fogadott örökbe a pár.

orokbefogadas cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Natalie Maxwell és férje friss házasok voltak, amikor a terhességi teszten megjelent a két csík. Nem terveztek még babát, de a kezdeti meglepettség helyét gyorsan öröm és boldogság vette át. A 20. héten azonban a magzatnál szívrendellenességet, pulmonális atresiát diagnosztizáltak, és már ekkor tudták, hogy világra jötte után több műtétre is szüksége lesz.

A várandósság második felét kétségek és félelem övezték, a kisfiú, Landon születése után pedig három nappal végre is hajtották az első, majd két héttel később a második beavatkozást, amit később is jó néhány követett. Ahogy álltak az aprócska teste mellett, és fogták a pici kezeit, valahogy úgy érezték, teljesen megváltoztak. A Love What Matters oldalán mesélték el történetüket.

Beteg kisfiuk születése után megváltozott az életük

Rájöttek, hogy az élet az, ami igazán számít, nem pedig az elért célok vagy az anyagi javak. De az is megfordult a fejükben, hogy mi lett volna Landonnal, ha egy olyan országba születik, ahol nem kaphatja meg a szükséges orvosi ellátást, vagy ha azt mondták volna az orvosok, hogy csak egy speciális intézményben tudják megfelelően gondját viselni. A pár egyre többet gondolt más, hasonló cipőben járó gyerekekre, és sok olyan szülő blogját olvasták, akik fogyatékossággal élő kicsiket fogadtak örökbe. Így látta meg Natalie egy honlapon egy akkor ötéves, cerebrális parézisben, azaz agyi bénulásban szenvedő kisfiú képét, akiről szinte azonnal tudta, hogy nekik szánta a sors. 

A gyermeket hamarosan egy felnőttintézetbe szállították volna, ahol sokszor szörnyű bánásmódban részesülnek a hasonló betegek, ezért férjével tudták, hogy gyorsan kell cselekedniük. Akkor 9 hónapos kisfiuk újabb műtéte előtt vágtak bele az adoptálási procedúrába, tíz hónappal később pedig végre hazavihették Ivant, akinek komoly lelki sérülései voltak: egy séta is olyan szorongást váltott ki belőle, hogy kétségbeesetten kiabálni kezdett.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Semmi különöset nem tettünk, csak szerettük őt - mondta az anya, aki sokszor órákig ringatta az ölében a kisfiút. Ivan szépen fejlődött, hamarosan megszerette a vizet és a zenét is. A beszédkészsége szépen javult, egyre többet kérdezősködött, és csak úgy szívta magába a szavakat. 

3 fogyatékossággal élő gyermeket fogadtak örökbe

Ivan örökbefogadása után egy évvel újabb tagokkal bővült a család: magukhoz vették a Down-szindrómás Emarie-t és Grashamet, és Natalie ekkor tudta meg, hogy ismét babát vár. Jelenleg vér szerinti kisfiuk, Landon és kislányuk, Vienna mellett három nehéz sorsú, fogyatékkal élő örökbe fogadott gyermeket nevelnek. Az anya szerint a kicsik elképesztően közel állnak egymáshoz. Elmesélte, hogy örökbe fogadott gyermekeik látták a világ legrosszabb oldalát, és keményen küzdöttek azért, hogy eljussanak egy olyan helyre, ahol szeretetet és bizalmat kaphatnak, illetve adhatnak. 

- Az életünk távol áll a könnyűtől, vagy attól, amit a világ normálisnak nevez, de Landon születése után úgy döntöttünk, egyébként sem éri meg könnyű vagy normális dolgokat üldözni. Ehelyett elhatároztuk, hogy annak szenteljük egyetlen, gyönyörű életünket, amiben hiszünk, és ami valóban számít - mondta Natalie, aki a felmerülő nehézségek ellenére sem lehetne boldogabb párjával és öt imádott gyermekükkel.

Az egyedülálló férfi fogadta örökbe a kórházban hagyott kislányt

Albát fiatal édesanyja a születése után hagyta ott a kórházban. Mihelyt megtudta, hogy a kislány Down-szindrómás, rögtön lemondott róla. Bár még csak néhány napos volt, gondozói már ekkor lemondtak arról, hogy valaha is szerető szülőkre talál. Nem sokkal később viszont csodálatos és nem várt fordulatot vett a sorsa. Egy egyedülálló férfi ugyanis régóta vágyott arra, hogy végre apa lehessen, és amikor telefonon értesítették arról, hogy van egy aprócska lány, akit adoptálhat, azonnal rohant is hozzá.

Képek: Instagram/nnmaxwell.

Ezt is szeretjük