18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Kerekesszékben ülök, és igen, szexelek is - Fogyatékkal élők vallottak az intimitásról

Mozgássérültek meséltek őszintén a randizásról és a szexről, hogy eloszlassák a tévhiteket.

Fogyatékkal élők szexuális élete

A fogyatékkal élők szexuális életéről számos tévhit kering. Sokan úgy gondolják, állapotuk nem teszi lehetővé az együttléteket, és nem is vágynak rá még akkor sem, ha párkapcsolatban élnek. Ez viszont egyáltalán nem igaz.

Néhány kerekesszékes férfi és nő úgy döntött, hogy eloszlatja ezeket a téves gondolatokat, és őszintén mesélt az interneten a randizásról, az intimitásról, a vágyakról és a szexről.

A mozgássérültek is vágynak az intimitásra

- Izomsorvadásom van, és az évek során rengeteg időt töltöttem chatszobákban, fórumokon és társkeresőkön. Mindig csodálkoztam azon, hogy mások milyen vakmerő kérdéseket tesznek fel nekem. Egy egészséges embert megkérdeznének hasonló, intim témákról? Csak, hogy tisztázzuk: a fogyatékkal élők gyakran ugyanolyan gyönyört képesek átélni az ágyban, mint mások. Mindegyik esetben igaz, hogy az emberek teste különböző, úgyhogy ez olyan, mint egy új partnerrel lenni: arról szól, hogy közösen megtanuljuk, mi és hogyan működik, hogyan tudjuk a legjobbat kihozni belőle - árulta el Tegan Morris pedagógus.

- Osteogenesis imperfectával küzdök, ami egy ritka betegség, és a csontképződés zavarával, törékeny csontokkal jár. A tapasztalataim szerint az általános tévhit az, hogy a fogyatékkal élő emberek nem vágynak a szexre, pedig ez hazugság. Kerekesszékben ülök, és igen, szexelek is. Ugyanúgy akarjuk az intimitást, mint bárki más. Miért tenné semmissé a mozgáskorlátozottság az emberi aspektusunk e részét? Mindenkinek joga van a szexhez, ha vágyik rá, ez nem az egészséges emberek kiváltsága - mondta Vilissa Thompson, rokkantsági jogokkal foglalkozó tanácsadó és szociális munkás.

- Az agyi bénulás egyik fajtájában szenvedek, ami miatt a lábaimat alig tudom mozgatni, és a karjaim is borzasztóan gyengék. Óriási tévhit az állapotommal kapcsolatban az, hogy a szex fájdalmas számomra. Minden fogyatékosság más, de én az együttlétek során még soha nem tapasztaltam hasonló kellemetlenséget. Senki nem bánt azzal, ha hozzám ér, és akarom is, hogy megérintsenek. Ha mégis fájna, biztosan szólnék a másiknak. Szerintem az odafigyelés a kulcs. A betegségem ellenére ugyanúgy szeretném érezni, hogy vágynak rám - vallotta be Ryan J. Haddad színész és író.

A randizás és a flörtölés is az életük része

- Ez mindenkinél más, de engem még fiatalabbnak is néznek a koromnál, ezért meglepődnek, amikor elsütök egy szexuális tartalmú viccet vagy célzást. De az, hogy sokszor nehezen kezdeményezünk vagy nyílunk meg, nem azt jelenti, hogy hidegen hagy minket a flörtölés. Ugyanakkora a libidóm, mint másoknak, és ugyanúgy vágyom az intimitásra, mint az emberek többsége. A legnagyobb baj az, hogy mindenki aranyosnak és ártatlannak lát minket, a szexuális életünket pedig a túl bonyolult kategóriába sorolják - mesélte egy másik férfi.

- A jobb oldalam részben lebénult, ezért kerültem kerekesszékbe. Az emberek mindig meglepődnek, amikor megtudják, hogy voltak már partnereim, sőt, már van férjem is. Egyszer egy fizikoterapeuta egyenesen lenyűgözőnek nevezett, hogy a fogyatékosságom ellenére is találtam magamnak házastársat, mert hozzátette, neki ez még egészségesen sem sikerül. Az emberek azt hiszik, minket senki nem találhat vonzónak, és senki számára nem vagyunk ideális párjelölt. De ez nem így van - árulta el Robin Wilson-Beatie oktató.

kerekesszek szerelem
Fotó: Getty Images Hungary

- Egyszer visszautasítottam egy férfit a neten, majd megkaptam tőle, hogy az összes problémámmal együtt örüljek egyáltalán, ha találok valakit. Már elnézést, de mi is ugyanúgy emberek vagyunk, és ugyanúgy van választási lehetőségünk. Tudjuk, mit és kit akarunk. És, ami még ennél is fontosabb: a fogyatékosság nem egy probléma - hangsúlyozta egy nő.

A mozgássérült lány erről álmodni sem mert

Egy mozgássérült fiatal nő fotóin könnyezik az egész internet. A sok nehézség és küzdelem ellenére teljesült élete egyik legnagyobb vágya, pedig már teljesen lemondott róla.

A mozgássérült lány esküvői fotóin könnyezik a net: megtörtént, amit remélni sem mert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük