Érdemes fiatalabb pasival kezdened?
Erre figyelj, hogy működjön
Azt mondják, ha igaz a szerelem, a korkülönbség nem számít. Vajon valóban így van?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár öt évvel is idősebb vagy azoknál a fiúknál, akik udvarolnak neked? Semmi baj nincs ezzel, feltéve, hogy tudod, mit szeretnél elérni náluk.

Az anyját csak átmenetileg pótolhatod

Ideális esetben pár évnyi korkülönbség nem állhat útjába az igaz szerelemnek. Feltéve, hogy egy lelkileg is felnőtt nő és egy hasonlóképpen felnőtt férfi kapcsolatáról van szó.

Nem az extrém eseteket taglaljuk az alábbiakban, amikor 15-20, netán 30 év választja el a két felet. Viszont szinte biztosan zsákutcába kormányozod magad, amennyiben a párod elsősorban anyai gondoskodásra vágyik.

Mert vagy túl jó, és nagyon szoros a viszonya az édesanyjával, azaz az ő földi mását keresi. Vagy pedig hiányzik neki az anyai szeretet - az édesanyja meghalt, elhagyta, beteg, tehát nem tudott úgy jelen lenni az életében, ahogy arra a párod vágyott volna.

Te azonban csak időlegesen helyettesítheted az anyját. Mert annak mindig ára van, ha túl gyakran érzi magát gyerekként biztonságban melletted egy pasi. Előbb vagy utóbb fellázad, és lelép valakivel, aki mellett végre férfi lehet. Előfordulhat tehát az is, hogy tudattalanul az anyjáról való leválást gyakorolja, teszteli veled.   

A gyerekkérdés vízválasztó lehet

Vegyük előbb azt a helyzetet, hogy gyerekek nélkül, csak ketten vagytok jelen a párkapcsolatban. A korkülönbség ilyenkor épp a gyerekvállalás miatt kerülhet rivaldafénybe, hiszen lehet, hogy te már felkészültél az anyaságra, ő azonban - talán épp az évei száma miatt - egy-két ütemmel még lemaradt, és esze ágában sincs családot alapítani.

Kérdés, létezik-e egyáltalán közös nevező. Van-e olyan pont, ameddig te még tudsz várni, ő pedig beérik egy más minőségű szerepre, azaz az apaságra?

Még egyértelműbb konfliktushelyzet bontakozhat ki akkor, ha, mondjuk, neked már van gyereked - netán több is - egy előző párkapcsolatodból. Vajon ő képes-e bevállalni veled együtt őket is? Te pedig szeretnél még gyereket szülni? Netán már olyan életkorban vagy - és túl több szülésen -, amikor nem elsődleges szempont egy újabb terhesség? Ne áltasd magad. Az a férfi, aki most a szerelmetekért még habozás nélkül lemond a közös utódról, holnap mérlegre teszi azt is, hogy neki még nincs saját gyereke.

Nem biztos, hogy hosszú távra tervez veled

Bizonyos életkor felett - mondjuk, ez a harmincas években már bőven szóba jöhet - mindig gyanakvásra adhat okot, ha egy pasinak nem volt még igazán komoly párkapcsolata. Hihetsz persze abban, hogy csak rád várt, én ennél - a tapasztalataimra hagyatkozva - kicsit szkeptikusabb vagyok.

Mit keres a férfi?

Milyen nőket keresnek a férfiak? Videónkból megtudatod.

Azt a férfit, aki valami miatt nem tud elköteleződni, mindig fel lehet ismerni az előéletéről. Lehet például, hogy ő az első szakaszban említett, lelkében örök kisfiú. De lehet az is, hogy egyszerűen fél felelősséget vállalni valamilyen családi minta miatt. Talán az apja, nagyapja alaposan megjárta, amikor megházasodott, mert például nem azt vette el, akit szeretett volna. Így kötelességteljesítően, ám boldogtalanul élt. Ez visszatarthatja a leszármazottját is az elköteleződéstől, vagyis attól, hogy hogy elődje nyomdokaiba lépjen.

A családállítás módszere azt ismerte fel, hogy ilyenkor a férfit egyrészt riasztja az minta, amit látott, másrészt megpróbál szolidáris lenni a felmenőivel. Utóbbi az erősebb érzés a lelke mélyén, így számodra ez nem túl jó kombináció, hiszen épp azért választott téged, mert azt hiszi, melletted a jövő tervezése nélkül megmaradhat a maga útján.

Választható nő vagy?

Ez az igazi kérdés. Azok a férfiak ugyanis, akikről eddig beszéltünk, a nem választható férfiak kategóriájába tartoznak. Azaz biztosan nem lehet velük egy beteljesülő párkapcsolatot létesíteni.

Ilyen pasikra általában akkor bukkan egy nő, ha maga sem választható, mivel minden vegyértéke lekötődött valahová. Leggyakrabban azért, mert az előző párkapcsolatában nem tudott lezárni, elengedni valamit. Nem kizárt azonban az sem, hogy családi történet kísért. Édesapádhoz fűződő viszonyod, édesanyád mintája, netán félelem a gyerekszüléstől - ezt a háttér okot tudja felderíteni a családállítás.

A lényeg tehát: akkor ne nézd a párod éveinek számát, ha magad tökéletesen készen állsz egy mindent elsöprő szerelemre. Az igazit úgyis úgy ismerheted fel, hogy épp olyannak jó, amilyen, azaz semmit nem szeretnél változtatni rajta.

Ezt is szeretjük