Miért vonzódik a férfi idősebb nőkhöz?
Megkérdeztük
Van néhány dolog, melyben az idősebb nők lekörözik a fiatalokat. Íme, a férfiak véleménye.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fiatalságot övező mítoszokat alaposan megingatják azoknak a férfiaknak a tapasztalatai, akik náluk jóval idősebb nők mellett kötelezték el magukat. Vajon miben rejlik a korosabb nők varázsa a férfiak szerint? Mi az, amit bennük megtalálnak, és a fiatalabbakból hiányzik? Erre a kérdésre adnak most választ.

Több férfi is egyetért abban, hogy a stabil párkapcsolat szempontjából előnyt jelent, hogy az idősebb nők már túl vannak azokon az érzelmi, önismereti küzdelmeken, melyekkel a fiatalabbaknak még szembe kell nézniük.

Ez határozott fellépést és önbizalmat ad nekik, ami sok fiatalabb férfinak imponál. Az idősebb nők tudják, mit akarnak, mit éreznek vagy mi bántja őket, és ezt meg is fogalmazzák. Így könnyebb elkerülni a játszmákat. Íme, a vélemények.

Segít férfivá érni

Amíg nem találkoztam Katával, sosem jártam idősebb nőkkel. Igaz, az első néhány találkozásunk alkalmával Katával kapcsolatban sem éreztem olyan nagynak a korkülönbséget. Feltűnt, hogy milyen szép és különleges nő, akinek remek a humorérzéke. Bármiről tudunk beszélgetni, hagy nekem teret és bízik bennem, így önmagam lehetek mellette. Ez önbizalmat ad, és mellette én is felelősségteljesebbnek érzem magam. Azt hiszem, ő segített férfivá érnem. (János, 35)

Kevesebb görcs

Én szeretem azokat a nőket, akik tisztában vannak magukkal. Számomra fontos, hogy intellektuális partnerek legyenek, és inspiráló beszélgetéseket folytathassunk.

Szerintem a fiatalabb nők gyakran túlzottan a családalapításra fókuszálnak, amitől görcsössé válnak, és mindenkiben apát keresnek. Az idősebb nők számára ez többnyire nem téma, és ez felszabadítja őket, így játékosabbak, lazábbak maradnak - ami engem a leginkább vonz. Az idősebb nők magabiztosabbak, nem olyan bizonytalanuk magukban, mint sokszor a fiatalabbak, ezért többet is tudnak adni a párjuknak. (Olivér, 36)

Gazdag tapasztalatok

A 30 feletti nőkkel kapcsolatban mindig azt tapasztaltam, hogy tudják, mit akarnak az élettől, és ezzel megkönnyítik a velük való kapcsolatot is. A barátaim többsége fiatalabb lányokkal jár, és azt látom, hogy gyakran gyerekes dolgokba mennek bele, éretlenül viselkednek, és felesleges konfliktusokat generálnak. Nekem ez nem hiányzik. Egy idősebb nőtől viszont sokat lehet tanulni, mert több élettapasztalattal rendelkezik. Én ezt élvezem. (Dani, 22)

Érzelmi stabilitás

Hogy mi vonz az idősebb nőkhöz? Az érzelmi stabilitás. Kell ennél több? Persze, a hasonló érdeklődés is sokat számít, ugyanakkor azt tapasztaltam a barátnőmmel, hogy sokszor más perspektívából láttatja ugyanazt a helyzetet.

Így megtanított kicsit más szemmel nézni a világot - sőt, olyasmit is meglátott bennem, amit én magam addig nem is vettem észre. Szerintem sokkal kiforrottabbak és realistábbak az idősebb nők. Olyan fokú őszinteséget éltem meg velük, ami kevés más kapcsolatomra volt eddig jellemző. (Ferenc, 28)

Ezt is szeretjük