Amikor a nő házasságpárti, de a férfi nem
Van megoldás
Egy ilyen helyzet valóságos próba a párkapcsolatban, de nem megoldhatatlan.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy párkapcsolatban lehetnek olyan ütközőpontok, amelyek esetleg megkérdőjelezik a közös jövő lehetőségét. Ilyen az is, hogy milyen mértékben hajlandó elköteleződni a két fél egymás iránt.

Vajon érdemes-e feladnod a vágyaidat, hogy a másik óhajának eleget tegyél? Hol húzódik a határ a kompromisszum és megalkuvás között?

Együtt vagy közösen?

Két olyan fő szempont van, amely az esküvőt, azaz a pár kapcsolatának hivatalossá tételét sürgetheti. Az egyik a család elvárása, a másik pedig a biztonságra törekvés. És bizony hasonló két fő oka lehet annak is, ha valaki ódzkodik a házasságtól. A szülők párkapcsolatának kudarca, válása, azaz fájó családi minta, és félelem az elköteleződéstől.

Ezen kívül persze - méghozzá személyre szabottan - a legváltozatosabb összefüggések húzódhatnak meg annak hátterében, mit vár el valaki a társától. Illetve mit képes megtenni valaki a szerelméért. Befolyásolhatja a döntést egy korábbi párkapcsolat, az életkor, a célok, vágyak, sőt, még az is, az illető mit gondol a gyerekvállalásról.

Fátyol helyett kötény

Az a nő, aki szép esküvőről álmodozik, jobban teszi, ha erről nem hallgat a párja előtt. Természetesen nem az első randevún kell egyeztetni a lehetséges közös jövő részleteit. Ám ahogy komolyabbra fordul a kapcsolat, erről sem árt őszintén szót ejteni.

Az a legrosszabb taktika ugyanis, ha arra vársz, a férfi találja ki a gondolataidat, vágyaidat. Az sem biztos, hogy pontosan értelmezi majd a homályos célozgatásaidat. Csupán sejti, hogy valamit elvárnál tőle. És amíg te egyre csalódottabb vagy, hiszen késik a romantikus lánykérés, ő egyre feszültebbé válik attól, hogy fogalma sincs arról, minek is kellene megfelelnie.
Ha tehát eldöntötted, le tudnád élni vele az életed, tisztázd magadban, szíved szerint milyen formát választanál erre. Aztán mondd el neki is, mire lenne igényed.

Egérút a szabadságba

Az a férfi, aki nem tudja elképzelni, hogy kiöltözve egy hivatali asztal, avagy oltár előtt sokak füle hallatára valljon a szerelméről, jobban teszi, ha erről nem hallgat a párja előtt. Amikor ugyanis komolyra fordul a kapcsolat, nem áltathatja tovább nem hivatalos menyasszonyát.

Nem ér időt húzni és abban reménykedni, hogy a nő szép lassan elfeledkezik majd az álmairól. Trükközni sem érdemes, az esküvel megerősített elköteleződést nem pótolja semmilyen ajándék, a szabadság nem megvásárolható.

Ilyenkor tehát az a legfontosabb és sürgősen tisztázandó kérdés: vajon az adott párkapcsolatban nem vagy 100%-osan biztos, vagy talán nincs is olyan nő a földön, aki mellett biztosan eltöltenéd az egész életedet?

Mire vágyik a pasi a kapcsolatban?

A videóból megtudhatod, mi kell a férfinak egy párkapcsolatban. Kattints, és nézd meg!

Holtomiglan elhalasztva

Amikor aztán egyértelműen kiderül, hogy a nő házasodni szeretne, a férfi viszont nem akar esküvőt, nem a másik győzködése, netán presszionálása, esetleg zsarolása a jó megoldás. Inkább mindenki a maga részét gondolja át újra. Vajon az esküvő tényleg olyan fontos a nőnek, és a férfi mitől is tart valójában? Hallgassátok meg egymást, és próbáljátok nyitottan mérlegelni a másik szempontjait.

Aztán két jó megoldás lehetséges: az egyik fél szívesen azonosul az ellentétes állásponttal. Vagy: elhalasztjátok a döntést egy későbbi időpontra. Ez utóbbi olyan elfogadható kompromisszum, amely lehetőséget nyújt további mérlegelésre. Semmiképpen nem javasolnám azonban, hogy valamelyikőtök csak azért adja be a derekát, mert fél attól, hogy ha kitart a maga vágyai mellett, elveszítheti a másikat. Ez ugyanis már megalkuvás, amiért a vesztes biztosan revánsot vesz majd a másikon.

Ma én, holnap te

Még valami: abban az esetben, ha valaki szeretetből beáldozza magát, és lemond a terveiről, fogadalmairól, netán még az is vállalva, hogy legyőzi a saját félelmeit, vagy szembeszáll a családja elvárásaival, a másiknak nem csupán értékelnie kell mindezt, de ellentételezni is. Ki kell találnia, hogy tudja kiegyenlíteni, amit kapott.

Nem anyagi javakról beszélünk ilyenkor, inkább odafigyelésről és kompromisszumkészségről, azaz egy következő nagy döntésnél - például: milyen legyen a közös otthon - mindenben, ami neki nem olyan fontos, kedvezhet a másiknak. Ha az adok-kapok kiegyenlítődik, valójában nincs jelentősége annak, miről van - vagy netán nincs - hivatalos papírja a párnak.

Ezt is szeretjük