18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért csak azt akarják tőlem? Felszínesek és egoisták a mai férfiak

Gyakori eset, hogy a nő és a férfi nem ugyanazt reméli megismerkedéskor - a nő kárára.

Minden férfi csak azt akarja - hangzik el gyakran az általánosító mondat, de vajon mennyi igazság van mögötte? Egyértelmű, hogy a rossz tapasztalat fogalmazta meg, ebből kifolyólag pedig lehet is igazságtartalma, még ha annyi kikötést teszünk is, vannak kivételek.

A kivételek ellenére is ott van azonban a szabály, a maga népes táborával: de miért él csapongó életet annyi férfi?

Az evolúció ellenünk van

Mint ismeretes, a férfiak - mint hím nemű élőlények - ősidőktől fogva kódolt működése az, hogy minél több utódot tudjanak életük során nemzeni, mégpedig minél több nőnemű élőlényt, azaz nőt magukévá téve, akik viszont körültekintőbben választanak párt, és az erős utódok reményében egy alfahímet keresnek.

Ez az ösztön mélyen máig a férfiban lakozhat, és magyarázat lehet a megcsalásra - állítja a tudomány. Az ösztön az evolúció során sem halványodott el, csupán a társadalmi elvárások szorították nehezen elviselhető korlátok közé.

Változtak az idők

Evolúció ide vagy oda, a nők az igazira vágyva bukhatnak legnagyobbat, így ősökkel, génekkel meg kódokkal nem vagyunk előrébb. A gond az, hogy napjainkban sok minden működik homlokegyenest másképp, mint ami e vágy teljesüléséhez optimális lenne.

Az igazira vágyó nők gyakran szinte görcsösen keresgélnek, szerelmet akarnak, társat, férjet, gyereket - mindeközben a férfiak körében egyre ijesztőbbé válik a megállapodás gondolata. Sokan szinte pánikolnak az elköteleződéstől, és már-már fogadalmat tesznek, hogy ők bizony csak 35 éves koruk körül adják lánykérésre a fejüket, addig pedig jól kiélik magukat. Akkor van baj, ha egy igazit kereső nő olyasvalakiben látja a nagy Ő-t, aki éppen ki akarja élni magát, ám ezt nem veri nagydobra - akkor jön a csalódás.

Ki a hibás?

Ebben a sztoriban voltaképpen mindenki hibás egy kicsit. A férfi, amiért nem nyilvánítja ki idejében a rövid távú szándékait, és nem törődik vele, hogy saját élvezete érdekében feláldozza a nőt, és a nő, aki - vattacukorfellegeket képzelve maguk fölé - a férfi karjaiba hullik, gondolván, jövendőbeli férjével áll szemben, akinek azzal imponálhat - ahogy gyakorta hiszik -, ha a vadmacska, a szexistennő szerepébe bújik. Vannak persze a nők közt is kivételek, akik abszolút a szórakozásra mennek. Ezzel sincs baj, ha valakinek éppen erre van szüksége. Bárcsak mindig ők futnának össze a csapongó pasikkal!

Sok nő tehát - vagy ezért, vagy azért, de - elhamarkodottan szavaz bizalmat a férfiaknak. Egykettőre elcsattan az első csók, és sokaknál akár első éjszaka jöhet a szex. A férfiaknak ilyen esetekben két szalmaszálat nem kell szinte keresztbetenniük, hogy a nő az övék legyen. Nem kell udvarolni, nem kell meghódítani a nőt. Erre sajnos a tapasztalataik alapján rászoktak a férfiak, és élnek a lehetőséggel, akik éppen ki akarják használni szingliéveiket. Természetesen egyéjszakásnak induló kalandból is lehet később házasság, de ez ritka kivétel. A gyakoribb kimenetel a reggeli búcsúzás.

Honnan lehet tudni, hogy a férfi csak azt akarja?

Mindenki ki szeretné védeni a szívfájdalmat, de az igazi után való vágyakozás erősebb a - szintén kerülendő - félelemnél. Aki nem kockáztat, az nem is nyerhet, így tehát a szerelem időről időre új esélyt kap.

Az óvatosság persze nem árt. A nőnek érdemes figyelni a férfi szavait, tetteit. Mennyit mesél magáról? Akar-e már az első este "csendesebb helyre menni" - értsd: a lakására, és sokat segíthet a testbeszéde is. Kiderülhet belőle, mire hajt valójában a férfi, hogy igazat mond vagy hazudik, ahogy majdan érzelmei is.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Összességében, kikandikálva a rózsaszín szemüveg alól kell megvizsgálni a férfit, szigorú elvek szerint, és csak apró léptekkel haladni. Egyébként ez a férfiak számára is jóval vonzóbb hozzáállás - hódítani, küzdeni a nőért. Azok a férfiak, akik nem csapongóak, vagy - már - nem kiélni akarják magukat, ezt keresik.

Mert ők, a férfiak is le akarnak horgonyozni egyszer, és ők is vágynak majd szerelemre. Bizony, gyakran nagyot csalódnak, amikor azt látják, nulla erőfeszítéssel el lehet jutni a hálószobáig. Nem is sejtik, hogy valójában egy rózsaszín szemüvegen át is nézhetik őket, bízván a közös jövőben, és kockáztatva a szerelemért.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük