18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Sok férfi nem tudja, milyen zavaró ez egy nőnek: övön aluli szagproblémák

Az illat is a szeretkezés része, ezért nem mindegy, milyen élményt okoz.

nagykep?cikkid=162177&kep=ferfi-vetkozik1-lead

Az illatok nagyon fontos szerepet töltenek be a vonzódás kialakulásában, evolúciós okokra visszavezethetően pedig a feromonok játéka a férfiaknál eleve erősebb szagot eredményez. Nem ritka azonban az, hogy a nemi szerv szaga már-már kellemetlen a nő számára. Gyakran pontosan ez a tényező tartja vissza a nőket az orális szextől.

Előfordul ugyanis, hogy a nő bárhogy is szeretne örömet szerezni párjának, nem szívesen veszi a szájába a péniszt, pontosan az ottani szagok miatt. Így aztán marad a pironkodás, a mellébeszélés, mert megbántani természetesen senki sem akarja a szeretett férfit. Ez azonban hosszú távon nem lehet megoldás, hiszen a ködösítés ugyanolyan bántó és elbizonytalanító lehet számára, így bármennyire is kínosnak érzed, a legjobban akkor teszel, ha finoman a tudtára adod számára a problémát, és együtt kerestek megoldást. A probléma forrása ugyanis sokrétű lehet.

Nem megfelelő higiénia

Bár már kisfiú korukban megtanulják, a férfiak egy része hajlamos a lustaságra és a felületességre, ami a tisztálkodást illeti. Nem elég a mindennapos fürdés, ha a nemi szervet nem mossa meg körültekintően: a fityma bőrét hátrahúzva az alatta lévő területet is meg kell tisztítani, hogy a rossz szagot okozó baktériumoknak ne legyen esélyük a szaporodásra, emellett pedig a herék környékét és az egész intim tájékot is alaposan meg kell mosni. Ha pedig mindez még mindig nem elegendő, akár a szőrtelenítés is megoldást jelenthet a könnyebb tisztántartás érdekében.

A nehezebb fizikai igénybevétel, munka vagy sportolás egyaránt okozhatja az izzadás és egyúttal a szagok felerősödését, a nyári nagy melegben pedig egyébként is ajánlott naponta többször egy frissítő mosakodásra sort keríteni. Ezt követően feltétlenül érdemes kicserélni a ruházatot is. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az alsónemű anyaga sem mindegy, a műszálas ugyanis nagyon könnyen befülledhet, ami már önmagában is elősegíti a baktériumok szaporodását.

Hogyan mondd el neki?

Bár mielőbbi megoldást igényel a probléma, nem jó ötlet, ha csúnyán letámadod a szagok miatt, hiszen az is elképzelhető, hogy nem tehet róla. Finoman utalgathatsz rá, vagy elmesélheted, hogy milyen higiéniai malőrökről olvastál az interneten, amik bizony nem tesznek jót odalent. A legbiztosabb és legkellemesebb megoldást mégis az jelenti, ha összebújás előtt egyszerűen egy közös romantikus zuhanyzásra invitálod a kedvesedet.

Találd meg a gyengéjét!

A vágyat nem csak a pénisz orális kényeztetésével keltheted fel. Vannak olyan praktikák, amik szintén nagyon hatásosak lehetnek.

Ha nem segít az intim higiénia

Sajnos előfordul, hogy bármennyire is igyekszik a férfi, a szag megmarad. Ilyenkor gyanakodni lehet a helytelen táplálkozási szokásokra is, hiszen egyes ételek és italok fogyasztása köztudottan módosít az ondó és a nemi szervek ízén és illatán. Az alkohol, a vörös húsok, a túl sok cukor és a nikotin is ront az összhatáson, ezzel szemben viszont a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nagyon is javasolt a cél érdekében.

A probléma azért sem elhanyagolható, mert a kellemetlenségek hátterében akár szervi megbetegedés és fertőzés is állhat, amelyre egy teljes körű kivizsgálás segíthet fényt deríteni. A nemi betegségek szintén járhatnak szagokkal, azonban erre nagy valószínűséggel egyéb tünetek, így például égő bőrpír és viszkető kiütések is utalnak. Ha tehát a helyzet záros határidőn belül az otthoni praktikák bevetésével nem változik meg, érdemes felkeresni egy urológust.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük