4 szívragasztó tipp, ha elhagytak
Így lépj tovább!
Szakítottatok, de nem tudod kiverni a fejedből? Ismerd meg a legjobb praktikákat szerelmi bánat ellen, hogy új életet kezdhess!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szakítás soha nem egyszerű, különösen, ha nem te kezdeményezted az elválást. Ilyenkor a legtöbb nő fejében megfordulnak a leglehetetlenebb boszorkányos praktikák, melyekkel meg nem történtté lehetne tenni a dolgot. A gyertyás boszitrükkök azonban többnyire hatástalanok maradnak, és a legbiztosabb fortélyok és ráolvasások után sem gondolja meg magát az ex. Gyötrődés helyett tedd túl magad a régi szerelmen tippjeinkkel, hogy nyitott lehess egy új kapcsolatra!

Sírj, de ne az ex vállán!

Ha tragédiaként éled meg a helyzetet, valószínűleg az sem vigasztal majd meg, hogy nem te vagy az egyetlen ember, akinek meg kellett tapasztalnia a szerelmi bánatot, de barátaid előtt nem kell szégyellned könnyeidet. Egy dolgot azonban semmi szín alatt ne tegyél: ne hívd fel az exet, hogy vigasztaljon meg, ez ugyanis még baráti szinten sem lehetséges ekkor. Később lehet, hogy jó kapcsolatban maradhattok, de majd csak akkor, ha mindketten feldolgoztátok sérelmeiteket.

Annak ellenére, hogy ő mondta ki a végső szót, neki is fájdalmas lehet a dolog, és legalább annyira nehéz a hiányod. Ez azonban nem azt jelenti, hogy még szeret, és újra akarja kezdeni veled: éppen ezért jobb, ha nem okozol magadnak fájdalmat azzal, hogy őt keresed fel bánatoddal. Lehet, hogy eddig vele osztottad meg gondjaidat, de ezeken a magányos estéken inkább a barátnőidet állítsd S.O.S.-szolgálatba, hogy melletted legyenek, amikor úgy érzed, senki nem szeret. Ez nyilvánvalóan nem igaz, keresd hát tudatosan azoknak a társaságát, akik éreztetik veled, hogy fontos vagy!

Gondold át a helyzetet!

A nagy sírásrohamok után azonban hamarosan eljön a gondolatok ideje is. Amikor magadra maradsz, természetes, hogy az első hetekben csak arra tudsz gondolni, vajon mit csináltál rosszul, és min kellett volna változtatnod.

A változások helyett azonban próbáld az értékelés felé terelni figyelmedet, és azt vizsgáld meg, mi az, ami miatt menthetetlenül idáig jutott a kapcsolatod. Garantáltan nehéz lesz, ha azonban megtalálod azt a hibát, amit közösen követtetek el, és már nem lehetett megjavítani, azzal következő párkapcsolatodat teszed jobbá.

Ne legyen időd!

Ha másképp nem tudod kiverni a fejedből régi szerelmedet, védekezz úgy a gyötrő gondolatok ellen, hogy időd se legyen a múltról ábrándozni. Kezdj el határidőnaplót vezetni, és minden egyes napra írd be, hogy mit fogsz csinálni: szervezz programokat a barátaiddal, menj el moziba, de a kötelességről se feledkezz meg.

Ha hiányzik az, hogy valakinek rendszeresen kedveskedhess, látogass haza a szüleidhez, ők biztosan ellátnak rengeteg új feladattal vagy éppen élménnyel. Ne feledd, hogy a párkapcsolatban számos apróságra nem jutott időd, ami miatt folyton bosszankodtál. Most nem kell a gyanta helyett a gyors borotválást választanod, és annyit készülődsz a tükör előtt, amennyit csak jólesik: add meg a módját annak, hogy nő vagy, és érezd jól magad a bőrödben!

Végre juthat időd arra is, hogy egy bögre meleg teával és kedvenc könyveddel összebújva igazán átadd magad a nyugalom perceinek, és ne zavarjon senki. Annyi dolog van régi kapcsolatod mellett, amivel lefoglalhatod magad, hogy, ha a hajó tényleg elment, nem érdemes keserű gondolatok miatt kihagynod a számos remek lehetőséget.

Változtass a megszokásokon!

Ha a szakítás után továbbra is közös helyeiteket járod, és titokban minden utcasarkon az exedet lesed, akkor nem az elszakadás felé kormányzod az életed. Ha szeretnél új életet kezdeni, mindenekelőtt a közvetlen közeledből kell eltüntetned a tárgyakat, melyek rá emlékeztetnek, majd sorra az összes többi dologgal is tedd ugyanezt. Lehetőség szerint ne járj többé abba a kávézóba, amit közösen fedeztetek fel, és ne hallgasd közös számaitokat sem.

Ha nem úgy éled az életed, mintha még mindig jelen lenne volt párod, és csak egy időre hagyott volna magadra, akkor könnyebb lesz észrevenned, hogy bizony nem is olyan üres nélküle a világ, ahogy az az első pillanatban tűnt. Ha te magad keresed az új élményeket, idővel nem lesznek egyhangúak a napjaid, és ehhez az sem kell, hogy az elválás után is ő töltse ki unalmas perceid. Egyszerűen csak érezned kell, hogy nem állt meg nélküle a világ, és lehetsz még a férfiak szemében csábító: keress olyan helyeket, ahol vonzó, új emberekkel találkozhatsz!

Cikkünk Bärbel Mohr Jobb kettesben! című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük