Normális a hirtelen fejfájás szex után? Sok nő tapasztalja a kellemetlen tünetet
Kevesen beszélnek róla, pedig sokan tapasztalják a szex utáni fejfájást. Ez okozza valójában a kellemetlen tünetet.

fejfajas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szeretkezés egy igazi hullámvasút a test számára, hiszen rengeteg hormon szabadul fel ilyenkor, amelyek nemcsak a gyönyör átélését teszik lehetővé, hanem akár furcsa mellék-, illetve utóhatásokkal is járhatnak.

Sokan tapasztalnak például szomorúságot szex után, de a fejfájás sem ritka következménye az orgazmusnak. Bár tényleg szokatlannak tűnhet, a kutatók alátámasztották, hogy egyáltalán nem ritka az ilyen tünet az együttlétet követően. A legtöbbször ártalmatlan, de van, hogy súlyos, akár életveszélyes problémákat is jelezhet.

Ezért alakul ki fejfájás szex után

Két típusát különböztetjük meg: van, akinél már az aktus közben jelentkezik a nyak és a vállak tompa feszülése, fájdalma, míg mások csak hirtelen utána tapasztalnak hasonlót, néha erős, migrénszerű fájdalom képében. A jelenség nem ritka, és nem is a véletlen műve: bár a mögötte rejlő okok még részben tisztázatlanok, a tudomány már megpróbálta felderíteni, miért is alakulhat ki.

A legtöbb esetben a hátterében az erek hirtelen kitágulása és a vérnyomás megemelkedése áll, de az is előfordulhat, hogy az izmok megfeszülése miatt jön létre a fájdalom. Akkor pedig még nagyobb rá az esély, ha valaki alapból is hajlamos a migrénre. Az orvosok szerint a férfiak és a nők egyaránt tapasztalhatják, bár a pasiknál kicsit gyakoribb. A legtöbbször pár perc, esetleg néhány óra után elmúlik, de néha sajnos napokig is eltarthat. És igaz, hogy kellemetlen, de általában nem utal komoly gondra, azonban előfordulhat, hogy súlyos betegséget jelez.

Mikor kell orvoshoz fordulni vele?

Fájdalomcsillapítóval, meditációval csökkenthető a fájdalom, ám ha nagyon gyakran tapasztalja valaki, és igen erősen, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Ekkor lehet, hogy másik, speciális gyógyszerre van szükség, de az alapos kivizsgálás is indokolt, ugyanis bár ritkán, de a szex utáni fájdalom előrejelezheti az agyvérzést, a stroke-ot, vagy egy tumorra is felhívhatja a figyelmet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Illetve akkor is érdemes megkérdezni egy szakértőt, ha az illető még sosem tapasztalt ilyet, de hirtelen többször is előjött a fájdalom az együttlét után, ugyanis ilyenkor valamiféle változásra utalhat a testben, az agyban.

A szex meglepő hatásai a testre

Az orgazmus bizonyítottan nyugtató, stresszoldó hatású, és rengeteg boldogsághormont is felszabadít a testben. De nemcsak ezeket a pozitív következményeket tapasztalhatja az ember a szex hatására: ezenkívül is több olyan hatása is van a szervezetre, sőt még a bőrre is, melyeket kevesen ismernek.

Ezt is szeretjük