Sírás lett a vége! A menyasszony egyáltalán nem így tervezte a nagy napot

A Fátylat rá! adásában ezúttal a könnyeknek is jutott szerep.

A Fátylat rá! tegnapi adásában a dráma tetőfokára hágott, ugyanis egy középkori esküvőt tervező és egy, a hagyományokat a végsőkig őrző pár került szembe egymással.

Végül Betti is beleegyezett a középkori ruhába

Ahogyan az várható volt, két ennyire ellentétes elképzelés nehezen fért meg egymással, aminek aztán sírás lett a vége.

Teljes kontraszt

Betti és András öt évvel ezelőtt, barátokon keresztül ismerkedett meg egymással. András három éve, szűk családi körben, karácsony este kérte meg Betti kezét, de sajnos eddig nem volt lehetőségük arra, hogy megtartsák az esküvőt. Ők a ceremónia minden apró mozzanatát hagyományos keretek között képzelték el, hiszen mindketten szeretik a megszokott dolgokat, és nem szívesen zökkenek ki a mindennapokból.

Éva és Zsolt hat évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással. Már a lánykérés is emlékezetesre sikeredett, hiszen Éva születésnapi bulijában, a baráti társaság előtt kérte meg szíve választottja kezét. Ám ők már ekkor sem gyűrűvel jegyezték el egymást, hanem nyomtatóval, ugyanis közvetlenül előtte volt egy kisebb összezördülés a pár között, ezért Zsolt nem mert gyűrűvel beállítani. Mivel mindkettőjüknek volt már egy sikertelen házassága, most az átlagost elfelejtve az extremitás jegyében szerették volna életüket összekötni, úgy tervezték, hogy a középkorba repítik vissza a násznépet.

Az első döbbenet

Bettit és Andrást nagy meglepetés érte, amikor először megpillantották ellenfeleiket, ugyanis Éva és Zsolt - az esküvő szellemében - már ekkor beöltöztek lovagkori jelmezükbe. Főként Betti volt az, aki nagyon megütközött a látványon, hiszen ő magának fehér ruhát képzelt el, amit rögvest meg is mutatott a másik arának, azonban az, amit az arcán látott, kihozta Bettit a sodrából.

- Úgy láttam, a másik menyasszony vágta a pofákat a ruhám láttán - mondta el Betti felháborodva, de végül mégis ő engedett a ruhából. Viszont csakis kislánya kedvéért, aki így hercegnőnek öltözhetett. Ám amint ezt kimondta, megindultak a könnyei.

Kézzel-lábbal ettek

Mivel a ruhák már adottak voltak, a középkori gondolatmenet végigkísérte a másik négy szervezési szempontot is. Elsőként a helyszínben akadtak Andráséknak fenntartásaik, ők ugyanis egy hagyományos csárdában, míg Zsolték egy középkori étteremben képzelték el a lagzit. Végül Zsolt és Éva belátta, hogy a násznép helyzetét is figyelembe kell venni, ezért ők engedtek Andrásék elgondolásának.

Az állás ekkor egyenlítődött, de, mint kiderült, csak rövid időre, ugyanis a középkori étkezési szokások már a legalapvetőbb kérdésben eltérnek a jelenkori móditól: akkoriban senki nem használt evőeszközöket. Andrásék egy kulturált éttermi étkezést szerettek volna az esküvőre, valószínűleg ezért sokkolta őket a hír, miszerint Éva és Zsolt mindenféle használati eszközt mellőzve szeretne megvacsorázni az esküvő után.

Mégis Zsolték akarata érvényesült a vacsora és az evőeszközök tekintetében

- Kizárt dolog, hogy a mi násznépünk így, kézzel-lábbal, kanál nélkül egyen - mondta el András nyíltan a véleményét. Végül mégis ők voltak azok, akik engedtek a másik pár akaratának.

Párbaj

A két vőlegényt ezután párbaj várta, természetesen csak fakardokkal, nehogy kárt tegyenek egymásban. Ebből a csatából András került ki győztesként, így ceremónia tekintetében az ő hagyományos választása lett a befutó. A zenét illetően azonban már nem volt ennyire egyszerű dolguk, mert két egészen eltérő stílus vette fel a küzdelmet egymással, amiből az egyik ráadásul nem is létezett. Ez nem más, mint a reneszánsz rock zene.

Végül nagy sóhajok közepette András és Betti mégis behódolt Éva és Zsolt elképzeléseinek és érveinek. Így az állás három-kettőre módosult, míg András és Betti a helyszín és a ceremónia tekintetében aratott győzelmet, addig a ruha, az ételek, valamint a zene Éva és Zsolt ízlését tükrözte.

Bettiék hagyományos ceremóniája ötvöződött a középkori stílussal
Éva és Zsolt örült, hogy több pontban is érvényesítették akaratukat

Először és utoljára értettek egyet

Az esküvőn minden jól alakult, a násznép jól érezte magát, sőt, talán időnként kicsit túl jól is, hiszen egyeseknek egészen hamar sikerült a pohár fenekére nézni. Azonban az ifjú párok nem tudtak felszabadultan bulizni addig, míg ki nem derült, melyik aranyszínű dobozban rejlik a menyasszonytánc összege, valamint a meglepetés ajándék.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mielőtt felnyitották volna a ládikókat, a műsorvezetők még rákérdeztek arra, hogy melyik pár mire vágyik, de most először az esküvő szervezése során mindenki egyöntetűen a meglepetésre szavazott. Végül Betti és András lett a szerencsés, aki egy tunéziai úttal és kamerával lett gazdagabb, de, ahogyan azt a pár meg is jegyezte, Éva és Zsolt arcán látszódott a csalódottság.

Szerinted milyen a romantikus lánykérés?

Ezt is szeretjük