Így szerezheted vissza az exed a szakítás után
Amikor érdemes próbálkoznod
Úgy érzed, a volt párod számodra az igazi? Nézd meg, mit tehetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szakítottatok, mégis úgy érzed, összetartoztok, valószínűleg nehezen törődsz bele az elválásba, pedig a visszavágyás csalóka lehet. Persze, előfordul, hogy valaki a számára megfelelő embert engedi el.

Gyakoribb azonban, hogy az egyik fél valóban menni akar, és ha nem kölcsönös a nosztalgia, akkor nem biztos, hogy érdemes próbálkoznod. Ha viszont egyikőtök sem biztos abban, hogy a másiktól külön akarja folytatni az életét, akkor lehet esélyetek arra, hogy újra együtt legyetek.

Hagyj időt

A szakítás után közvetlenül könnyen magukkal ragadhatnak az érzéseid, melyek elhamarkodott cselekedetekre sarkallhatnak, de a legnagyobb kísértésnek álllj ellent, és legalább két hétig egyáltalán ne keresd, és igyekezz a kontaktust minimálisra csökkenteni. Ha keres, ne állj ellent, beszélj vele, de ha ő szakított, ne éreztesd vele, hogy nem értesz egyet a szakítással. Egyelőre fogadd el a tényt, ez az alapja, hogy változzon a helyzet. Mindenképp hagyj neki időt arra, hogy rájöhessen, rosszul döntött - ha valóban ez a helyzet

Építsd fel az önbizalmad

Ezt az időt használd arra, hogy erősítsd az önbizalmad és az önbecsülésed. Ehhez hozzátartozik, hogy hagyj teret fájdalmas érzéseidnek és gondolataidnak is.

Éld át a veszteséget, és beszélj róla valakinek, akiben megbízol. A legjobb, ha le is írod mindazt, ami benned van, hogy tisztábban láthass.
De ezután vedd fel a saját életed fonalát, és tegyél meg mindent, amit tehetsz azért, hogy jól érezd magad a bőrödben, és eltereld a figyelmed az exedről. Ne gondolkozz azon, mit csinálhat. Találkozz a barátaiddal, és randizz új emberekkel.

Készülj a találkozóra

Ha addig ne találkoztatok, és ő nem tette ezt meg, nagyjából egy hónap múlva felvetheted te egy személyes találkozó ötletét. Erre azonban nem árt felkészülnöd, és mindenképp úgy kell odamenned, hogy azt lássa rajtad, nem kapaszkodsz belé és a közös múltatokba, hanem visszanyerted az önbizalmad. Nem árt, ha azt is tudod, mit tudsz adni, ha újra kezditek, illetve, tudsz-e, akarsz-e megfelelni a volt párod irántad támasztott elvárásainak? Gondold át, mit tehetsz te azért, hogy működjön a kapcsolatotok.

Ha ezzel is megvagy, és még mindig úgy érzed, vissza akarsz menni, akkor hívd fel az exed vagy írj neki levelet, és vesd fel neki, hogy szívesen találkoznál vele, ha van kedved, például elmehettek kávézni.

Mondd el

Ha sor kerül a találkozóra, kiderül, hogy kivel, mi van, és kiderül az is, ha ő már továbblépett. Ebben az esetben nem érdemes a viszaútról beszélned, legalábbis egyelőre. Ha még ő is nyitott rád, akkor mondd el, mire jutottál. Semmiképp ne tukmáld magad, és ne szenvedj - de mondd el, hogy szeretnéd folytatni, és azt is, miben akarsz változni, vagy miben lenne most más a kapcsolat. Ne légy türelmetlen, ha nem ad választ azonnal, viszont fogadd el, hogy ha nemet mond, és ne próbáld tovább győzködni. Fontos, hogy ha visszamegy hozzád, ő is azt érezhesse, önszántából, nem pedig nyomásra teszi.

Tiszta lappal

Ha újrakezditek, fontos, hogy ne ott folytassátok, ahol abbahagytátok - vagyis ez valóban tiszta lap legyen, ahol senki nem emlegeti fel, mit rontott el a másik, hanem úgy tesztek, mintha teljesen elölről kezdenétek mindent. Most bátran csinálhatjátok másképp a dolgokat, mint azelőtt. Persze nem kevés tudatosságot igényel, hogy valaki odafigyeljen a megszokásaira, de ebben az esetben épp ez a feladat.

Te szerezted már vissza az exed?

Ezt is szeretjük