4 Facebook-poszt, amitől falra mászik a férfi
Menekülőre fogja, mielőtt összejönnétek
Íme, néhány kínos szösszenet, ami nem tesz jót az ázsiódnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebook-falak gyakran a tudatalatti legsötétebb bugyrának tűnnek, ahová tulajdonosuk válogatás és cenzúra nélkül posztol mindenfélét, amit a való életben talán nem is vállalna örömmel.

Könnyen elszaladhat bárkivel a ló a virtuális világban, mégis érdemes kézbe venni a gyeplőt, mert komoly imidzsteremtő erővel rendelkezik a profilod. Főleg az vonhat le messzemenő következtetéseket a posztjaidból, aki nem ismer még olyan régóta személyesen. Íme, a legégőbb státuszfrissítések, melyekkel csak lejáratod magad.

- Olyan kövér vagyok

Igazán lelombozó a válogatott, külső tulajdonságokra vonatkozó nyavalygásokat olvasni, főleg, ha azok nem fedik a valóságot. Ha így teszel, könnyű arra gyanakodni, hogy afféle bókvadász vagy, aki önbizalma tuningolását a facebookos ismerősöktől várja. Persze majd' minden embernek vannak gyenge pontjai, de nem kell valamennyi bizonytalanságodat közhírré tenned. Főleg, ha bárki láthatja a falad.

- Persze, sokkal könnyebb nem felvenni a telefont

Nem fest túl pozitív képet magáról az sem, aki általános kijelentésekbe csomagolja egy konkrét ember iránt érzett haragját, illetve a róla alkotott véleményét. Főleg, ha úgy tűnik, egyébként ezzel teltek az elmúlt hetei, hónapjai.

Az ehhez hasonló posztok nemcsak arról árulkodnak, hogy az illető képtelen továbblépni a sértettségén, és leragadt a múltban, de arról is, hogy nem kezeli túlságosan érett módon a kommunikációs nehézségeket és általában a problémákat.

- Úgy unatkozom!

Nem muszáj csak azért írnod valamit, hogy írj valamit. Felmerül a kérdés, hogy a teljesen felesleges panaszkodással mit akarsz elérni, ahelyett, hogy nekilátnál változtatni a helyzeten. Így követelsz figyelmet magadnak? Vagy segítségre van szükséged ahhoz, hogy elfoglald magad? Egyik sem túl biztató alternatíva egy újdonsült ismerős számára.

"Az ember nem változtathatja meg az életét anélkül, hogy maga is meg ne változna"

Csak módjával az idézett bölcsességekkel, főleg, ha semmitmondóak, közhelyesek vagy túlcsordulóan szentimentálisak. Nem arról van szó, hogy egyszer-kétszer ne férne bele egy-két jól eltalált mondat valamelyik nagyra tartott koponyától, de ha csak ezekre támaszkodsz, kérdésessé válik, vajon hagyott-e egyáltalán benned nyomot bármelyik is, vagy csak azért pakolgatod őket, mert olyan jól hangzanak.

Ezt is szeretjük