Vissza akarod szerezni az exed?
4 szabály, ha találkoztok
Újra fel akarod venni a kapcsolatot az exeddel? Jól gondold meg a lépéseidet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha némi idővel a szakítás után arra jössz rá, hogy életed szerelmét veszetted el, akkor az első és legfontosabb, hogy ne hamarkodd el a cselekvést. Mielőtt a telefon után nyúlnál, jobb, ha alszol még néhányat erre a gondolatra, és megpróbálod összeszedni, hogy miért is szakítottatok.

Akár te voltál az, aki kiadta a másik útját, akár ő zárta le a kapcsolatot, valószínűleg megvolt az oka, hogy így történt, és nem biztos, hogy jó lenne visszacsinálni mindent - arról nem beszélve, hogy nem is lehet. Ha mégis rászánod magad a randira, akkor a következő szabályokat tartsd szem előtt. 

Nézz szembe!

Fontos, hogy tisztában legyél vele, mit érzel valójában. Ne tagadd le az érzéseidet, legalábbis magad előtt ne. Ne tegyél úgy, mintha nem haragudnál rá, nem csalódtál volna, vagy mintha minden rendben lenne, ha egyszer nincs. Új alapokat csak az őszinteségre építhetsz, és lehetőleg úgy, hogy vele is megosztod a gondolataidat. Erre jó a találkozó - elmondhatod mindazt, ami benne van. Ugyanakkor ne ess át a ló túloldalára se. Ne süllyedj el az önsajnálatban, és lehetőleg kerüld a panaszkodást.

Ne erőltesd!

Az is fontos, hogy semmit ne erőltess, és ne kényszerítsd a másikat. Lehet, hogy nem tud választ adni a kérdéseidre. Lehet, hogy nem tudja, mit akar, de a folytatásra csak akkor teremtesz esélyt, ha hagyod, hogy ő jöjjön rá, mit szeretne valójában, és időt is hagysz neki erre.

Ha túlzottan nyomulsz, akkor könnyen akaszkodósnak tűnhetsz, és a másik arra gondolhat, csak azért akartál vele találkozni, mert képtelen vagy egyedül meglenni. Nem mellesleg érdemes magaddal is tisztáznod, hogy nem valóban ez-e a helyzet.

Változtass!

Ha azt várod a másiktól, illetve a helyzettől, amelyben vagy, hogy változzon, elengedhetetlen, hogy te magad is változz. Persze szakítás után sokan új frizurát csináltatnak, és felújítják a ruhatárukat, ami a változásra való igény fontos jele, de az átalakulásnak belül is meg kell történnie. Már az is előrelépés, ha képes vagy egy kicsit másképp nézni ugyanarra a szituációra. Ehhez érdemes átgondolnod, mi lehetett az oka a szakításotoknak. Egymással is célszerű megbeszélnetek, hogy akartok, tudtok-e változtatni azokon a dolgokon, amik a kapcsolat lezárásában közrejátszottak.

Semmi szex

Amikor a szakításotok után találkoztok, érdemes félretennetek a szexet, legalábbis, ha azon gondolkodtok, járjatok-e újra egymással. Persze nagy lehet a kísértés arra, hogy szenvedélyesen egymás nyakába boruljatok, ami után egyenes út vezethet a hálóba. Ezek az élmények azonban még inkább megbolygatják az érzelmeket egy olyan helyzetben, amikor a racionalitásra kellene hallgatni. Ha előbb nem tisztázzátok, hogy hányadán is álltok, könnyen szexkapcsolatban találhatjátok magatokat. 

Ezt is szeretjük