Kutyájának köszönheti életét a 3 éves kislány - Így mentette meg gazdáját

Ha a kutyus nincs ott, valószínűleg a kislány nem élte volna túl.

kutya kislany
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az állatok szeretete hihetetlenül erős és őszinte tud lenni, a kutyák pedig sokszor bármire képesek lennének a gazdájukért. Ezt bizonyítja a hároméves kislány, Victoria és a család házi kedvence, Blue története is, ami az egész világot meghatotta.

A kislány ugyanis egy hideg estén elkóborolt otthonról. Az udvaron játszott, de aztán átmászott a kerítésen, és teljesen eltévedt az erdőben.

Kutyája mentette meg a kislány életét

Amikor a szülők észrevették, hogy kislányuk nincs sem a házban, sem az udvaron, teljesen kétségbeestek, és értesítették a helyi rendőrséget, akik rögtön Victoria keresésére indultak. 15 óra kutatás után azonban még semmit sem találtak, és már nemcsak ők, hanem a szülők is egyre biztosabbak lettek abban, hogy az aprócska lány nem élte túl a jéghideg éjszakát.

Egyszer csak azonban a helikopterből észrevettek egy mozgó foltot, amiről kiderült, hogy Victoria az, aki a család legnagyobb meglepetésére egy patakmederben feküdt, méghozzá nem is egyedül: imádott négylábúja, Blue is ott volt vele. A kutyust és a kislányt szorosan összebújva találta meg a mentőcsapat, akik elmondták, hogy a kedvence nélkül valószínűleg Victoriának tényleg alig lett volna esélye túlélni a veszélyes kalandot, és leginkább annak köszönheti az életét, hogy Blue a saját testével melegítette őt. Így szerencsére azon kívül, hogy megijedt, és egy kicsit átfagyott, semmi baja nem lett.

- A kutya ébren tartotta, melegítette, és nem engedte kihűlni ezen a hideg éjszakán - mondta a CNN-nek a rendőrség szóvivője, és a szülők is hozzátették, hogy kimondhatatlanul hálásak Blue-nak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sok mindenben segíthetnek az állatok

A háziállatok azonban nemcsak önzetlenségük és áldozatkészségük miatt fontosak egy gyermek számára. Tudományosan bizonyított ugyanis, hogy azon kívül, hogy szeretetre és felelősségre nevelik a kicsiket, több módon is fejlesztik őket. Növelik például az önbizalmukat, de a szociális készségeiket is fejlesztik, segítenek megnyílni a zárkózottabb gyerkőcöknek, és lelki támogatást is adnak nekik. Sok lelkileg sérült vagy agresszív viselkedésű gyerekre is elképesztően pozitív hatással vannak, még bizalmat is képesek tanítani nekik.

De a fogyatékkal élők életminőségét is javítják az állatok. A terápiás négylábúak például segítik a Down-szindrómás gyerekeket az udvariasságot, az utasítások követését érintő problémák megoldásában. És az autisták terápiájában is helyet kapnak, főleg a lovak, a kutyák és a macskák, mivel nyugtatják és oldják őket, csökkentik a szorongást, valamint segítik a koncentrációt. Mindemellett olyan erős szeretetet és kötődést képesek kialakítani, ami máshogy nehéz vagy lehetetlen lenne. 

allatterapia

Arról már nem is beszélve, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy az autista gyerekek könnyebben felvegyék a kapcsolatot a külvilággal, ami számukra egyébként hatalmas nehézséget okoz. Ezért is van az, hogy egyre több problémás vagy fogyatékkal élő gyermek szüleinek javasolják, hogy szerezzenek be egy kisállatot, vagy járjanak állatterápiás foglalkozásokra.

Ezt is szeretjük