Egyetlen szó, ami megváltoztathatja a kapcsolatodat
A szeretlek különleges szó. Ha jókor hangzik el, erősítheti a kötődést, de vigyázz, rosszkor is jöhet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szeretlek szónak nagy ereje van, hiszen képes arra, hogy a formálódó, bizonytalan románcból szilárd lábakon álló kapcsolatot teremtsen. Amikor először hangzik el, az fordulópont a szerelemben, és ezt követően is nagy összetartó ereje lehet, azonban sok múlik az időzítésen.

Vannak bizonyos helyzetek, amikor nem szabad kimondani, mert többet árthatsz vele az alakuló vagy már hosszabb ideje tartó kapcsolatnak, mint amennyit használnál. Tudd meg, mikor tegyél inkább lakatot a szádra - ha érzelmeid olyan erősek, hogy muszáj őket kifejezned, ezekben a helyzetekben inkább kevésbé direkt, finomabb gesztusokkal nyilvánítsd ki őket!

Első szex alatt és után

Amikor első alkalommal bújsz ágyba a pasival, semmiképpen ne mondd ki, hogy szereted. Egyrészt a hormonok téged is elbódíthatnak, és ennek fényében egészen más érzések munkálkodhatnak a lelkedben, mint egy tiszta, józan pillanatban, másrészt pedig a legenda igaz: a férfiak sokszor megrettennek ettől a szótól, ha még csak az első szexnél tart a dolog.

Igen, olykor az ő szájukat is elhagyja a nagy izgalom hevében, azonban hasonló körülmények között ezt nem úgy kell értened, mint az érzelmei bizonyítékát, inkább úgy, hogy jó veled a szex, tetszel neki az ágyban. Jobb tehát, ha a szerelmi vallomást akkorra halasztod, amikor az érzelmekről van szó, és egyikőtök oldaláról sem zavar be a nemi vágy, ami képes alaposan megbolygatni a dolgokat.

Ha ittál

Az alkohol a szexhez hasonlóan képes megbolondítani az érzelmeket. Míg azonban néhány pohár bor vagy feles után úgy érzed, hogy képtelen vagy magadban tartani érzelmeidet, addig férfiszemmel az ittas nő nem éppen szexi, úgyhogy ebben a helyzetben sem biztos, hogy egyöntetű sikert aratnál a vallomásoddal. Másrészt azt is érdemes fontolóra venned, hogy ez a különleges szó megérdemli, hogy tisztán, artikuláltan, ne pedig botladozó nyelvvel vedd a szádra, amit másnap talán már te magad is megbánnál. Akár az első, akár a huszadik randi sikerül tehát kicsit alkoholgőzösebbre a kelleténél, inkább várd meg a másnap reggelt - ha még akkor is melletted van a pasi, és szeretettel mosolyog rád, bátran kimondhatod, amit érzel.

Először, telefonon

Az első vallomásnak illik megadni a módját, éppen ezért nem érdemes azt egy telefonbeszélgetés során a készüléknek elsuttogni. Ha ugyanis szemközt állsz azzal, aki iránt olyan hevesen lángolnak az érzelmeid, hogy azt szavakba is szeretnéd önteni, reakciója alapján pontosan tudhatod, hogy ő is viszonozza-e az érzelmeidet.

Ezzel szemben mobilon keresztül könnyű visszamondani egy én is-t, de a férfi számára sem a legmeggyőzőbb, hogy ez csak úgy megy, hogy van köztetek néhány kilométer. Ha nem akarsz bizonytalannak tűnni, és idő előtt eltántorítani a pasit a komolyabb folytatástól, inkább tartogasd addig a kikívánkozó szót, amíg nem találkoztok élőben. Az nem tilos, hogy te mondd ki először, de ha már megteszed, ne ilyen jelentéktelen helyzetben tedd.

A szerelem jelei

Kíváncsi lennél, a szakértő szerint milyen jelek utalnak arra, hogy a férfi szerelmes? Nézd meg videónkat, és Kánya Kata segítségével megfejtheted a pasik nyelvét, akkor is, ha nem akarja kimondani a bűvös szót.

Ha ő soha nem mondja

Bár az önmagában nem baj, ha a te szádból hangzik el először a szeretlek szó, ha erre sem akkor, sem később nem kapsz választ, lehetőség szerint te se emlegesd. Persze ez nem azt jelenti, hogy a vallomáshoz azt is hozzá kellett volna fűznöd, hogy ugye te is, a kicsikart viszonzás ugyanis legalább annyira rossz, mint ha egyszer sem hangzik el a szó.

Ez a néhány betű önmagában nem függ össze az érzelmekkel: előfordulhat, hogy partnered valamiért tart a verbális megnyilatkozástól, de egyébként minden erejével próbálja a tudtodra adni, mennyire fontos vagy neki. Ha azonban így áll a dologhoz, valószínűleg hallani sem szereti túl sűrűn, ha tehát nem akarod elüldözni a szerelmeddel, jobb, ha te is inkább máshogy adod a tudtára kötődésedet. Persze az is lehet, hogy a szó hiánya egyszerűen azt jelenti, hogy a pasi nem szeret - amennyiben azonban ez a helyzet, jobb, ha olyan férfi után nézel, aki viszonozza az érzelmeidet.

Ezt is szeretjük