Csak Down-szindrómás babát akart örökbe fogadni a háromgyermekes pár - Testvérével elválaszthatatlanok

A házaspár harmadik gyermeke Down-szindrómával született, két és fél évvel később pedig elhatározták, örökbe fogadnak egy hasonló rendellenességgel világra jött gyermeket.

Down-szindrómás kisfiú örökbefogadása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Whittney Moody már egészen kicsi kora óta tudta, hogy egyszer majd örökbe fogadó szülő akar lenni: már általános iskolásként elárulta ezt szüleinek. Felnőttként pedig meg is valósult nagy vágya.

Középiskolában ismerkedett meg leendő férjével, akivel a főiskola után nem sokkal össze is házasodtak. A párnak három gyermeke született, a harmadik baba világra jötte után pedig az adoptálás mellett döntöttek.

Csak Down-szindrómás babát akart a pár

Sokat küzdöttek harmadik gyermekükért, Whittney többször elvetélt, és több sikertelen lombikon is túl voltak, amikor már feladták a családbővítést. Ezért is érte nagy meglepetésként őket a hír, hogy a nő mégis várandós lett. Veszélyeztetett terhesként a kismamának nagyon óvatosnak kellett lennie, szinte folyamatosan vizsgálatokra járt, és megfigyelték, végül 35 hetesen jött világra kisfiuk, Jude, akinél az orvos Down-szindrómát állapított meg. Két és fél évvel később pedig elhatározták, hogy örökbe fogadnak egy negyedik gyermeket, és megbeszélték, hogy ha lehet, csak Down-szindrómás babát akarnak magukhoz venni. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Képek: Instagram/max_and_jude.

Ezt is szeretjük