6 dolog, amitől mindenki vonzóbbnak lát - Nem gondolnád, mennyit számítanak
Ez a néhány szokás, viselkedés, illetve apró trükk sokkal vonzóbbnak mutat mások szemében.

flort cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha arról van szó, hogy valaki mennyire vonzó, akkor az emberek nagy része rögtön csakis a külsőségekre gondol. Pedig egyáltalán nem csak ezek tesznek azzá valakit.

Egyes szokások, illetve néhány viselkedés is attraktívvá tehet mások szemében: ha a következőkre odafigyelsz, vagy elsajátítod őket, mindenki vonzóbbnak lát majd.

Dolgok, amiktől mindenki vonzóbbnak lát

Kíváncsiság

A kíváncsiság nagyon vonzó tulajdonság az emberek szemében. Ha valaki valóban érdeklődik a másik mondandója iránt, aktívan hallgatja őt, és még néhány kérdést is feltesz, akkor sokkal szimpatikusabb lesz az illetőnek. Sőt, a kíváncsiság a szakértők szerint fontosabb a kapcsolatokban, mint maga az, hogy valaki érdekes személyiség legyen, ugyanis ez indítja el az igazi párbeszédeket. 

flort cover
Fotó: filadendron / Getty Images Hungary

Sebezhetőség

Bár a vonzó viselkedésről sokan a magabiztosságra asszociálnak, ez nem feltétlenül helyes. Igaz, hogy az önbizalom csábító tud lenni, de bizony az is, ha az ember megmutatja sebezhetőségét, és intimebb részleteket árul el magáról. Ebben az esetben ugyanis beszélgetőpartnere sokkal közelebb érzi majd magát hozzá, sokkal szerethetőbbnek gondolja majd. Ez a fajta viselkedés bizalmat, biztonságérzetet és bensőséges hangulatot kelt, és vonzalmat alakít ki az emberek között. Persze azért nem arról van szó, hogy az első randikon vagy az első találkozáskor mindenkinek fel kell fedned a legnagyobb hibáidat, inkább a bizonytalanságokról, az apróbb nehézségekről érdemes mesélni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jó humorérzék

Jó néhányan félnek megvillantani humorérzéküket az ismerkedés során vagy viszonylag idegen emberek előtt, pedig nem szabadna: ez nemcsak vonzóbbnak mutatja az embert, de az intelligencia jele is, sőt segít a kötődés, a kapcsolat kialakításában. Nem beszélve arról, hogy a nevetés endorfinokat szabadít fel, így hozzájárul ahhoz, hogy a beszélgetésben részt vevők még jobban érezzék magukat. Természetesen erőltetni nem érdemes azért a viccelődést, mert ennek általában nem lesz jó vége.

Egy kis elérhetetlenség

Az elérhetetlenség, a rejtélyesség látszata mindig attraktívabbnak mutatja az embereket. Ha valaki nem mutat magából túl sokat, kicsit megközelíthetetlennek tűnik, akkor még kíváncsibbá teszi a környezetét, és még jobban meg akarják majd ismerni.

Magasabb hang

Ez tényleg furcsán hangzik, de kutatások rámutattak, hogy a nők vonzóbbnak tűnnek, és fiatalosabb benyomást keltenek, ha magasabb a hangjuk, vagy kissé magasabb hangon beszélnek. A hangszínen tehát lehet változtatni egy icipicit, de nagyon rájátszani nem jó ötlet, mert borzasztó természetellenesen hathat. 

Piros szín viselése

A vörös színhez általában a szenvedélyt társítják, így nem csoda, hogy ez az a szín, ami tudományosan bizonyítottan vonzóbbnak láttatja a nőket. A férfiak állítólag az ilyen árnyalatban pompázó nőkhöz a szexualitást, a szexuális fogékonyságot társítják, így érdemes például egy randin bevetni.

Honnan tudják a férfiak, hogy egy nő flörtöl velük?

A flörtölés művészete egyszerűnek tűnhet: csak egy mosoly vagy egy titokzatos pillantás, és a másik máris látja, hogy a felé tekintgető hölgy kezdeményezni szeretne. Bár a filmekben a helyzet tényleg ilyen egyszerű, a való életben nem megy minden ennyire simán. A kutatók úgy gondolták, megpróbálnak egy kicsit segíteni, ezért megnézték, mik is pontosan a kacérkodás legegyértelműbb, legfontosabb összetevői.

Ezt is szeretjük