Csak a reménytelen pasik buknak rád?
Így változtass!
Néha úgy érzed, lehetetlen normális pasit kifogni? Tudd meg, hogyan javíthatsz az esélyeiden!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azon nők közé tartozol, akiknek a száját már számtalanszor elhagyta a minden pasi egyforma kifejezés? Ha a párkapcsolatok tekintetében gyakran lépsz bele ugyanabba a folyóba, ráadásul nem pont olyan pasit választasz magad mellé, akivel passzoltok, könnyen eluralkodhat rajtad az általános csalódottság.

Mielőtt azonban végképp meggyőznéd magad arról, hogy neked csak a reménytelen férfiak jutnak, nem árt, ha szembesülsz azzal, mindez miért lehet, és te mit tehetnél azért, hogy a jövőben végre rád találjon a boldogság.

Miért mindig ugyanaz a gödör?

A párkapcsolatok egyik legnagyobb igazsága, hogy másnak sokkal könnyebb tanácsot adni, mint a saját helyzetünket tisztán látni. Hiszen előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy a múlt élményei kellemetlenek, sorra hasonlót vonzol be az életedbe.

Ennek oka lehet az, hogy, ha valakivel érzelmileg és fizikailag nagyon intenzív, ám rövid kapcsolat alakult ki, a csodás pillanatokat az agyad nem ahhoz a bizonyos személyhez, hanem a karakterhez fogja társítani. Így tehát a jövőben ez a típus különösen jó eséllyel indul nálad a párkeresés fázisában, később pedig előfordulhat, hogy mindegyikükkel hasonló körülmények között zajlik majd a szakítás is.

Múltbéli sebek

Ezzel együtt a távolabbi múltadra is vissza lehet vezetni, ha mindig hasonlóan nem hozzád való pasikkal kezdesz. Amennyiben az édesapáddal nem volt kimondottan jó gyerekkori kapcsolatod, könnyen lehet, hogy nem csupán az apai szeretetet, de kimondottan őt keresed minden férfiban. Ha pedig ő különösen szigorú, majdhogynem zsarnok volt veled, nem éppen az ideális férjjelöltekkel hozhat össze a tudatalattid.

Amennyiben valamilyen múltbéli tapasztalat vagy a kishitűséged vezet mindig rossz partner felé, nem árt, ha szakember segítségét is kéred. Bár az, ha felismered a problémát, és próbálsz te magad is változtatni, az egyik legfontosabb lépés a siker felé, bizonyos dolgok megoldásához pszichológus segítségére is szükséged lehet.

Hogyan változtass?

Ha a jövőben szeretnéd elkerülni a reménytelen pasikat, és jobb esélyekkel akarsz indulni, te magad is tehetsz a siker érdekében. Íme, néhány tanács, melyeket nem biztos, hogy kimondottan egyszerű megvalósítani, de az eredmény megéri a belefektetett energiát!

Tarts önbizalom-erősítő szünetet!

A csalódások érthető módon nyomot hagynak rajtad, melyek nem biztos, hogy csak számodra nyilvánvalóak. A kisugárzásodra is hatással lehet mindez, és bizonytalanná tehet, ezért könnyen választhatsz legközelebb a reménytelenek közül. A legtöbb pasi ezzel együtt inkább egy magabiztos, stabil lelkivilágú barátnőt szeretne maga mellé.

Ha tehát te is szeretnéd megtalálni az igazit, egy nagy csalódás után inkább hagyj egy kis szünetet, hogy önmagadat is újra megismerhesd, ennek fényében pedig azt is tisztábban láthatod majd, hogy ki az, akit valóban szeretnél magad mellé. Amennyiben túl hamar beengedsz egy új pasit az életedbe, könnyen lehet, hogy csak a frissen szerzett sebeidre próbálsz gyógyírt keresni, nem csoda hát, ha ugyanolyan rossz típussal kerülsz össze.

Ne csak a szívedre hallgass!

Bár a szerelmet nem érdemes túlagyalni, mert ez éppen a varázsát veszi el, nem árt megtalálnod az egyensúlyt a józan ész és az érzelmek között. Törekedj arra, hogy olyannak lásd partneredet, amilyen valójában, és a rózsaszín szemüveges időszakban ne ruházd fel olyan általad áhított tulajdonságokkal, melyekkel nem rendelkezik - ez ugyanis sorozatosan félrevezethet. Ha pedig már a legelején kétségeid vannak, értékeld szigorúan és elfogulatlanul a helyzetet, legyen akármilyen csábító is a vonzalom.

A múltbeli tapasztalataidat igyekezz távol tartani a jelentől: ne mások tetteivel párhuzamot vonva ítéld meg az aktuális jelölt viselkedését, hiszen emiatt számos ígéretes pasinak kosarat adhatsz, míg a reménytelenektől nem véded meg magad bizonyosan.

Légy óvatos a nemiséggel!

Nem véletlen, hogy az általános tanács szerint nem érdemes az első randin ágyba bújni a pasival. Hiszen a szexualitás mindenkinél beindíthatja a kötődést, anélkül, hogy ebben a korai szakaszban különösebb érzelmi alapja lenne.

Ezért lehetőség szerint ne csábulj el, amíg nincs kialakított képed és véleményed a pasiról: a szex egy olyan férfival, akivel nem tisztázottak a dolgok, sok kellemetlen pillanatot eredményezhet.

Ezt is szeretjük