8 dolog, amit a boldog és sikeres emberek másképp csinálnak: apróságok, mégis megváltoztatják az életedet

A boldog és sikeres emberek másképp élik a mindennapjaikat. Egyszerű, de nagyon hatásos szokásaikat egy kis tudatossággal bárki eltanulhatja.

boldog no
beauty and style
Top olvasott cikkek

A siker és a boldogság mindenki számára egy kicsit mást jelent, azonban azokban, akik mindkettőt el tudják érni, és fenn tudják tartani, sok közös van. Vannak bizonyos személyiségjegyek és készségek, melyek nagyban segítenek hozzájárulni az elégedettséghez, és a gondolkodásmód is nagyban befolyásolja azt, hogy az ember hogy érzi magát, vagy mire képes.

A boldog, sikeres emberek a következőket másképp csinálják, mint a legtöbben: a legjobb pedig, hogy mindegyik szokás megtanulható odafigyeléssel, tudatossággal és gyakorlással. Apróságok, hosszú távon mégis megváltoztatják az életedet.

Hisznek magukban

Nem csak azt tudják, hogy mit akarnak, hanem hisznek magukban, és valóban úgy gondolják, hogy érdemesek mindarra, amire vágynak. Egészséges önbizalommal, önértékeléssel rendelkeznek, de az alázat is megvan bennük. Nem kételkednek magukban, nem az önhittség irányítja tetteiket, és nem csak az anyagiakra koncentrálnak. A következő mondatok rendszeres ismételgetése például segíthet elsajátítani ezt a magabiztosságot és a hasonló hozzáállást:

  • Bízom a képességeimben.
  • Megérdemlem a boldogságot.
  • Sikeres vagyok, és szeretem az életemet.

   

Pozitívan gondolkodnak

Mindemellett a pozitív gondolkodás is jellemző rájuk. Bár mindig átgondolják a rossz kimeneteleket is, nem ezekre fókuszálnak elsősorban. Pozitív energiát és hangulatot sugároznak, ezáltal pedig bevonzzák a megfelelő embereket és a sikert, ráadásul mivel nem agyalnak túl sokat a negatív dolgokon, sokkal kiegyensúlyozottabbak, felszabadultabbak is.

Célt tűznek ki maguk elé

A boldog és sikeres emberek alapvetően figyelnek arra, hogy megéljék a pillanatot, és a jelenre fókuszáljanak, emellett azonban tiszta célokat is kitűznek maguk elé. Tudják, mit akarnak, és sokszor azt is kigondolják, hogyan, milyen lépésekben érhetik ezt el. Kialakítanak olyan szokásokat, melyek segítenek elérésükben, és ha elterelődne a fókuszuk, akkor tudatosan térnek vissza a vágyaik eléréséhez vezető útra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Mernek segítséget kérni

Sokan úgy gondolják, az árulkodik igazi erőről, ha mindent egyedül oldanak meg, és sosem fordulnak senkihez segítségért, még akkor sem, ha valóban szükség lenne rá. Pedig ez nem így van. A sikeres emberek tudják, hogy nem képesek mindent megoldani, nem szakértői minden területnek, hiszen ez lehetetlenség is lenne, és azzal is tisztában vannak, hogy mindenkinek szüksége van néha támogatásra. Ha úgy érzik, akkor segítséget kérnek, ezáltal pedig nemcsak hogy jobb eredményt érhetnek el, például a munkahelyen, de még a szorongást és a teher egy részét is leveszik a vállukról. Persze csak akkor teszik ezt, ha tényleg szükség van rá, nem pedig másokra tolják a feladataikat.

Hagynak időt arra, ami igazán örömet okoz számukra

Tudják, mennyire fontos a feltöltődés, az énidő, így a munka és a teendők mellett erre is mindig hagynak időt. Legyen szó különböző programokról, sportról, hobbikról, annak, ami örömöt okoz számukra, mindig van helye a naptárukban. A feltöltődés nemcsak a testi-lelki egészségükhöz, de a magas energia-, illetve boldogságszintjükhöz is hozzájárul.

Tudatosan választják meg a barátaikat

Tisztában vannak vele, hogy fontosak az emberi kapcsolatok mind a magánéletben, mind a karrierben, de azt is tudják, hogy a negatív, mérgező személyek csak lehúzzák a hangulatukat, és visszatartják őket a sikertől. Éppen ezért nem félnek megválni a toxikus ismerősöktől, és olyanokkal veszik körbe magukat, akikkel segíthetik egymást a fejlődésben.

Hálásak, és bíznak a sorsban

Ha elkezded észrevenni az apró szépségeket, örömöket az életben, és hálát adsz értük, akkor egy idő után sokkal jobbnak látod majd az életedet, sokkal boldogabb leszel. Így ugyanis felismered, hogy mennyi mindened van, mennyi mindenért adhatsz köszönetet, és teljesen megváltozik majd a hozzáállásod. A sikeres emberek mindennap hálát adnak a velük történt pozitív dolgokért.

Jellemző még rájuk, hogy nem aggódnak, nem kételkednek annyit, hanem bíznak egy felsőbb erőben, az univerzumban, abban, hogy az élet mindig úgy alakul majd, ahogyan kell, ahogyan számukra a legjobb. Ezzel rengeteg felesleges szorongástól és aggodalomtól kímélik meg magukat.

A magas érzelmi intelligenciájú emberek szokásai

Az érzelmi intelligencia segít megbirkózni az élet nehézségeivel, lehetővé teszi, hogy valaki könnyebben legyőzze a félelmeit, hozzájárul a sikerekhez és az emberi kapcsolatok kialakításához is. Van, akinek már gyermekkorában is magas az EQ-ja, de ez a tulajdonság, képesség később is fejleszthető. A magas érzelmi intelligenciájú személyek sok szempontból mások, mint azok, akiknél ez a szint alacsonyabb. A következő szokások például leginkább rájuk jellemzőek, számukra természetesek.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük