Amikor a barátnő féltékeny a párodra - Rosszindulatú, vagy igaza van?
Tisztázd a helyzetet, hogy később ne legyen belőle nagyobb probléma.

feltekeny baratno cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy új szerelem nemcsak neked, a barátaidnak is feltétlenül új benyomásokkal jár. Furcsán hangzik ez, hiszen alapvetően miért lenne bármi köze a kapcsolatodhoz, választásaidhoz bárki másnak, pedig azért egy kicsit van. Mert a barátaid már évek óta melletted vannak, segítenek, támogatnak, és időt is töltesz velük, tehát jól ismernek. Így hatással lesz rájuk is, hogy ki van melletted.

Akkor is, amikor lemondod a barátnős vacsorát a szerelmed miatt, és akkor is, amikor közös programot szerveztek. De hogyan kell kezelni azt, ha a barátnődnek nem tetszik az új kapcsolat, amiben vagy? Ha úgy formálnak véleményt, hogy az téged rossz érzéssel tölt el? Vajon csak rosszindulatból csinálja, vagy tényleg igaza van? Sok mindent érdemes ilyenkor átgondolni, hogy megoldhasd és tisztán láthasd a helyzetet.

Tisztázd a helyzetet magadban

Az első lépés mindig az kell, hogy legyen, hogy figyelembe kell venned, mennyire közeli barátról van szó. Először is tedd helyére a kapcsolatotokat. Számít a véleménye neked? Mert ha igen, mindenképpen alaposan át kell gondolnod, amit mond.

feltekeny baratnő

Ha közeli barátról van szó, biztos, hogy azért formál véleményt, mert fontos vagy neki. És ha ez így van, akkor valami alapja vagy oka van annak, hogy ezeket elmondta neked. Két oldalról lehet ezt megközelíteni. Az egyik, hogy okkal hallod tőle ezeket, a másik pedig, hogy a barátod a saját rossz érzését vetíti ki rád.

Egy igazi barát például nehezen bírja, ha te rossz kapcsolatban vagy, esetleg nem vagy eléggé megbecsülve, vagy úgy látja, kihasználnak. Te viszont lehet, mindezt a rózsaszín köd miatt nem látod, vagy nem szeretnéd látni, és nem is veszed észre az árulkodó jeleket, amikkel kicsit foglalkozni kellene.

Persze az is lehet, hogy a barátod egyszerűen féltékeny, és rosszul érzi magát attól, hogy ilyen kevés időt töltesz vele. Lehet, hogy éppen rossz időszaka van, és kicsit nagyobb szüksége lenne rád, vagy egyszerűen szokatlan neki, hogy nem vele töltöd a péntek és a szombat estéidet.

Értsd meg az ő oldalát

Gondold át, hogy mi lehet az oka annak, amit mond. Valóban csak arról van szó, hogy kicsit féltékeny, mert kevés időt töltök vele, vagy igaza van azokban, amiket mond? Ha megtalálod az okot, jobban tudtok majd kommunikálni egymással a helyzetről és az ellentétes véleményetekről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Át kell gondolnod magadban azt is, hogy mi az, amiben igaza lehet. Fontos, hogy ne csak érzelmileg legyél ott a kapcsolat elején, hanem próbálj tudatosan is figyelni arra, tényleg jó dolgokat hoz-e ki belőled a másik, önmagad lehetsz-e mellette, társként kezel-e téged. Ha nem, akkor biztosan neked is változtatnod kell valamin.

Beszélj vele róla

Tisztázd le magadban, hogy melyik az az ok, ami miatt szerinted előállhatott ez a helyzet. És ha sikerült magadban ezeket helyre tenned, muszáj, hogy vele is beszélj róla. Szűrd ki azt, amit igaznak érzel, és próbálj rajta változtatni, ha tudsz. Ha pedig úgy érzed, az ő rossz érzéseiből táplálkozik a helyzet, legyél megértő, és segíts kicsit neki. Beszéljétek meg, miért érezheti azt, amit mond. Ha fontos a barátságotok, próbálj meg kompromisszumot kötni.

Miután mindent megbeszéltél a barátoddal, érdemes a szerelmeddel is megosztanod a helyzetet. Főleg, ha a levont következtetések őt is érintik. Érd el, hogy a barátaid is jobban megismerjék azt, akit szeretsz. Töltsetek együtt több időt, hogy lássák, mennyire boldoggá teszitek egymást.

Ezt is szeretjük