5 kérdés, amit te tegyél fel az állásinterjún, hogy szimpatikus legyél - Megduplázzák az esélyedet

Ezekkel belophatod magad az interjúztató szívébe, és nagyobb lesz az esélye, hogy téged választanak.

allasinterju

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy állásinterjún sok mindenre kell odafigyelni, például a viselkedési és illemszabályokra, a testtartásra és természetesen a minél helyesebbnek tűnő válaszokra, ami azonban nem könnyű úgy, hogy még általában izgul is a jelölt.

Ráadásul van egyvalami, amiről sokan megfeledkeznek, pedig rendkívül fontos lenne. Ez nem más, mint a visszakérdezés, ami jócskán megnövelheti az esélyedet a kiszemelt pozícióra. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy miről faggatod az interjúztatót: az alábbi kérdéseket a szakértők szerint mindenképpen tedd fel, ha sikerrel szeretnél járni.

Fontos az előkészület

Először is, az a leglényegesebb, hogy minden állásinterjúra jó alaposan készülj fel. A céget ismerd meg, amennyire lehet. Nézelődj a neten, olvass utána, hogy miket szoktak kérdezni, fogalmazd meg magadban a válaszokat, és arra a részre is készülj fel, amikor neked kell majd kérdezned. Tanuld be ezeket az alapvető kérdéseket, és amikor van rá esélyed, tedd fel őket, mert azonnal elnyered velük az interjúztató szimpátiáját, bizalmát, valamint tiszteletét is.

allasinterju 1

Milyen követelményeknek felel meg a tökéletes jelölt?

Ha nem részletezték az álláshirdetésben túlságosan, hogy milyen jelöltre várnak, csak a szakmai elvárásokat írták le, akkor mindenképpen kérdezz rá erre is. Egyrészt te is tudni fogod, hogy milyen személyt szeretnének, másrészt pedig ez támpontot ad ahhoz, hogy milyen tulajdonságaidat hangsúlyozd, illetve akkor is segít, ha valami fontos előnyödet elfelejtetted volna említeni.

Olvastam a cégről, hogy… mesélne erről bővebben?

Mindig olvass utána a cégnek, és találj ki egy kérdést ezzel kapcsolatban: akár egy folyamatban lévő projektről, esetleg egy olyan dologról, amire felfigyeltél, vagy az eddig elért sikerekről. A lényeg az, hogy lássák, hogy tájékozódtál, felkészültél, és azt is, hogy érdekel a cég, ahol szeretnél dolgozni. Ezzel jó pár plusz pontot szerezhetsz a HR-esnél vagy a vezetőknél, hiszen mindenki olyan alkalmazottra vágyik, akit érdekel a vállalat, alapos, és nem sajnálja az időt, hogy utánajárjon dolgoknak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Vannak továbbképzések, tanfolyamok?

Egy interjúztatónak mindig szimpatikus, ha a jelentkezőnek vannak céljai, és motivált, ezért érdemes megkérdezni, hogy vannak-e tanfolyamok, továbbképzések. Ez nemcsak azt mutatja, hogy nyitott vagy újdonságokat tanulni, és szeretnéd fejleszteni magad, hanem azt is érzékeltetheted vele, hogy hosszú távra tervezel a vállalatnál. Az előrelépési lehetőségeket viszont nem biztos, hogy az interjún kell forszírozni, olyan benyomást kelthetsz, mintha a meghirdetett állás nem érdekelne, és ugródeszának szeretnéd használni.

Ön mit szeret a legjobban a munkájában?

Lehet, hogy furcsának hangzik, de a szakértők szerint pozitív benyomást kelt az interjúztatóban, ha egy kicsit - de nem túlságosan - közvetlenebb kapcsolatot teremtesz vele. Ezzel oldhatod a feszültséget, személyesebbé teheted a beszélgetést, és a válaszából és a reakcióiból azt is kikövetkeztetheted, hogy milyen a hangulat és a munkakedv a cégnél. Sőt, még a munka legjobb részére is rávilágíthat, ami mindkettőtök számára pozitív légkört teremt majd.

allasinterju 2

Mi a következő lépés?

Ha tényleg tetszett az állás, és úgy érzed, megfelelő lenne számodra, akkor ezt érzékeltesd is az interjúztatóval. Például úgy tudod a legjobban megtenni, ha megkérdezed, hogy mikorra várhatsz választ, mennyi idő még a kiválasztási folyamat, sőt, kérdezhetsz akár arról is, hogy ha téged választanak, mikor értesítenek, vagy mikor kellene kezdened. Ebből egyértelműen kiderül majd, hogy valóban igazán szeretnéd a munkát, várod az eredményt, és ez biztosan szimpátiát kelt majd az asztal másik felén ülőkben. A végén pedig hozzá is teheted elköszönéskor, hogy várod a visszajelzést, hogy még udvariasabb és érdeklődőbb legyél.

Ezt is szeretjük