18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A pornósztárok valódi élete (18+)

Gyönyör a kamerák előtt, könnyek a színfalak mögött

Ami élvezetnek látszik, a színésznő számára sokszor fájdalmas, megalázó.

Arról már számos alkalommal esett szó, hogy a szexfilmeknek  nem mindent szabad elhinni, illetve beemelni a saját szexuális életedbe, hiszen az egyes jelenetek olykor megalázóak lehetnek. Az azonban kínosan került téma, hogy milyen ez a világ azoknak, akik első kézből tapasztalják meg, vagyis a női pornósztároknak.

A szexipar hatalmas üzlet, éppen ezért nyilvánvaló, hogy a kevésbé dicsőséges részleteket igyekszik homályban tartani. A lányok a fájdalmas könnyeiket, melyeket a kamera által élvezetesnek bemutatott jelenetek okoznak, legfeljebb az adásszünetekre tartogathatják - lehet tehát, hogy a szexfilmekben sok pénz van, de ahogyan azt eddig is sejtettük, időnként igen kegyetlen ez a világ.

Miért csinálják?

Van, aki a pénz, van, aki a hírnév miatt választja a pornófilmeket - hiszen azt el kell ismerni, hogy Marilyn Chambers, Nina Hartley vagy Jenna Jameson neve nem cseng ismeretlenül szinte senki számára. Olyanok is akadnak azonban, akik azért vállalják be a kamerák előtti szexet, mert biztonságosabbnak ígérkezik a prostitúciónál, és, ha már korábban belekeveredtek a szexiparba, nem könnyű tőle elszakadni.

Minden bizonnyal akadnak páran, akik kezdeti naivitással nem feltételezik, hogy ez a munka milyen is valójában. Pedig az első pornófilmből könnyen lesz 150 - az ehhez hasonló nagyságrendű produkcióban történő szerepléshez ugyanis nem kellenek évtizedek azoknak, akik ebben a szakmában mozognak. Minden bizonnyal könnyű megélhetést ígér a dolog, azonban megvan az ára.

Élvezet vagy fájdalom?

A hardcore pornó nem csupán a női néző számára durva, de annak is, aki szerepel benne. A férfiak gyakran uralkodó, míg a nők kiszolgáltatott helyzetben vannak ábrázolva, ami nem csak a képernyő túloldalán tűnik így: hiszen a kamerák előtt minden valóban megtörténik.

A megalázóan mélyre hatoló orális szex, a durva anális behatolás mind borzalmas élmény, arról nem is beszélve, amikor a nőnek nem egyetlen partnerrel kell szerepelnie, de egyszerre több férfi, egy kisebb vagy szélsőséges esetben nagyobb csoport kielégítése a cél. Ennek következtében a jelenetek nem csupán fizikai, de lelki fájdalmat is okozhatnak, emellett pedig az egészséges szexuális képet, a nőiséget és a lelkivilágot is kikezdik.

Ugyanakkor akad olyan pornószínésznő is, aki azt vallja, nem minden partnerrel szörnyű élmény a szereplés, van, akivel egy-egy jelenet erejéig kölcsönös vonzalom ébredhet - természetesen inkább az erotikus filmekben. Mindazonáltal az a szomorú tény, hogy ami a hétköznapi ember számára különleges örömszerzés és a szerelem beteljesedése, az számukra csak munka, érzelmek nélkül. És amit az alkalmazottól kérnek, azt meg kell csinálnia.

A fertőzések veszélye

A szexfilmek elsősorban a vizualitásra épülnek, az erotikus élmény teljességéhez pedig nagy részben hozzájárul a nemi szervek látványa is. Ezért van az, hogy a férfiszínészek irreálisan nagy méretekkel rendelkeznek, valamint, hogy a jelenetek során a védekezés háttérbe szorul, hiszen az óvszer rontaná a látványt. Ennek azonban meg is van az eredménye, mégpedig a gyakori nemi betegségek formájában. A felmérések szerint a szexuális úton terjedő nemi betegségek mintegy 70%-a előfordul a pornósztárok körében, a nők 66%-a pedig a karrierje során megfertőződik herpeszvírussal. A HIV-fertőzések aránya is nagyobb a szexfilmek szereplőinek körében, és a veszélyes HPV, valamint a meddőséghez vezető Chlamydia sem ritka.

Szexuális úton terjedő nemi betegségek

A fertőzések veszélyének bizonyos mértékben sajnos az egészséges szexuális életet élő nők is ki vannak téve. A legtöbb nemi betegség azonban komolyabb következmények nélkül gyógyítható, ha időben fordulsz orvoshoz: nézd meg videónkat, és tudj meg többet ezekről a kórokról!

Drogok, öngyilkosság

A pornó világa azonban nem csupán a nemi betegségeket vonzza magával, de a drogokat is. A megszámlálhatatlan szexjelenet között, amikor tárgyként kínálják fel magukat a kamerák és a férfiak számára, sok nő menekül a drogokhoz, bár a partnereik sem kivételek - az élvezet nélküli, munkaként űzött szex őket is sokszor a bódító szerek felé sodorja. Bár a köztudatban főleg az él, hogy a zenészek és a modellek kerülnek kapcsolatba sűrűn a kábítószerekkel, a pornósztárok körében is megdöbbentő gyakorisággal lehet a halálokok között túladagolásra bukkanni.

Ugyanígy sajnos az öngyilkosság sem ritka, szélsőséges esetekben pedig maga a filmezés is életveszélyes lehet. 2009-ben egy terhes japán pornószínésznő halt meg a forgatás alatt, állítólag a várandósság alatti szexuális aktus következtében fellépő szívelégtelenség miatt, 2008-ban pedig Taylor Summers valószínűsíthetően egy meglehetősen félresikerült kötözős szexjelenet következtében veszítette életét.

A pornóipar tehát annak ellenére, hogy a legtöbb országban legálisan működik, semmivel sem kíméletesebb a nőkkel, mint a prostitúció. A fizikai és lelki sebekkel minden bizonnyal csak szakemberek segíthetnek az érintetteknek megbirkózni, de ahogy látszik, sokaknak az életébe kerül ez a talán jól fizető, ugyanakkor sok szempontból veszélyes szakma. Ünnepelt, a sztárvilágban elfogadott és a tömegszexfilmek helyett művészi értékkel bíró erotikus mozikban szereplő színészek pedig csak elenyészően kevesekből lesznek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük