A barátok fontosabbak a páromnak, mint én
Van értelme folytatni?
Ha választani kell, akkor a párod szívesebben tölti az idejét a haverokkal, mint veled? Ezt tedd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindent annak rendel alá a pasid, amit a haverjai mondanak és tesznek? Úgy érzed, folyton a háttérbe szorulsz? Mi a jobb taktika, ha felveszed a kesztyűt, kiállsz magadért, vagy ha megértően reménykedsz, és csendben kivársz? Tudd meg, miért éppen ezt a férfit fogtad ki!

Ki és mi ér többet?

Iringó eleinte úgy érezte, a mennyországba került, amikor megismerkedett Lajossal. A kapcsolatuk maga volt a megtestesült álom, a húszas évei végén járó lány már menyasszonyi ruháról és gyerekekről fantáziált. Eleinte, amíg csak jártak, fel se tűnt neki, hogy Lala - a párja kérésére ugyanúgy nevezi őt, mint a leendő anyósa - barátai milyen fontos szerepet játszanak az életükben.

Igaz, ami igaz, azt azért ő is kiszúrta, hogy a férfi sokkal jobban izgult azon, mit szólnak választásához a haverok, mint amikor Iringót a szüleinek mutatta be. Az igazi baj azonban akkor kezdődött, amikor összeköltöztek.

Egy kapcsolat másik oldala

A lány számára hamar világossá vált, hogy minden közös dolgukat Lala baráti körével kell összeegyezetniük. Akkor mentek moziba, ha nem volt sörözés, akkor nyaraltak, amikor a többiek, a péntek esti focizás pedig szent volt és sérthetetlen. Lala egyértelműen kijelentette, hogy arról soha, semmilyen körülmények között nem mondana le. - Még akkor se, ha kórházba kerülnék? - próbált viccelődni Iringó, ám a párja hallgatása és elgondolkodó tekintete megértette vele, Lala komolyan beszél. - De miért vagyok másodrendű a számára, hogyan kötődhet a szerelme helyett sokkal jobban ezekhez az emberekhez? - tette fel a kérdést a lány már egy családfelállítási csoportban.

Család kontra környezet

A szabadságot vágyják és keresik azok a férfiak, akik a barátaik között jobban érzik magukat, akik egy megszokott és kötetlen társaságban sokkal inkább önmaguk lehetnek, mint otthon. Valahol a gyerekkorukban kell keresni ennek az okát. Talán nem kaptak elég figyelmet a szüleiktől. Talán rabságnak élték meg a tinédzserkorukat. Talán még most is túlzottan kötődnek az édesanyjukhoz vagy az édesapjukhoz.Ha egy ilyen pasi van melletted, próbáld eldönteni először is azt: mellőled jár-e el a haveri körbe, avagy helyetted?

Vegyük előbb az első esetet. Ez ugyanis könnyebben menthető helyzet. Minden az arányokon múlik, a belátásodon és a türelmeden. Teremts számára izgalmas otthoni környezetet, ajánlj neki valós választási lehetőséget. Akár még nyerhetsz is.
Ha viszont helyetted választja a barátokat, nem vagy könnyű helyzetben. De vajon mi motiválja őt a lelke legmélyén?

Nosztalgikus dackorszak

Ha a pasid lélekben nem tudott leválni az édesanyjáról, ha esetleg az apja valamilyen mintáját másolja, tehát így vagy úgy, de még mindig a szülői ház foglya, akkor minden olyan lehetőséget megragad, hogy tudattalanul lemodellezze ezt a helyzetet.  A beteljesülő párkapcsolat ugyanolyan börtön tehát a számára, mint a régi otthona. A haverjaival lázad ellene, az ő segítségükkel próbál leszakadni, önállósodni. Ha most sikerül legyőznöm a párkapcsolati rabságomat, akkor végre megszabadulhatok a gyerekkori kötődéseimtől - talán ebben reménykedik.

Előfordulhat persze az is, hogy egyszerűen nem tud mit kezdeni az egyenrangú nőkkel. Ez persze már megint az édesanyjához és édesapjához, a szülei párkapcsolati modelljéhez vezet vissza, és ez olyan játszma, amelynek úgy vagy szereplője, hogy fogalmad sincs, mit írtak rólad a forgatókönyvben.
No, és itt van még egy lehetőség: ha a hiba a te készülékedben is felismerhető.

Ez történik

Szeretnéd látni, hogy miként zajlik egy csoportos családfelállítás? Videónkból minden kérdésedre választ kaphatsz.

Titkos üzenetek

Biztosan nem viszed túlzásba a ragaszkodásodat? Nem akarod kisajátítani őt? Hogyan is engeded el arra a bizonyos péntek esti sörözésre? Mondjuk így: menj csak nyugodtan, én majd elleszek egyedül is valahogy. Aminek persze az az üzenete, remélem, rájössz, hogy sokkal jobb velem, mint a barátaiddal. Légy nyugodt, a párodat valóban nyomasztja majd a dolog, sőt, még lelkiismeret-furdalása is lehet. Mindez sajnos azt az érzést válthatja ki belőle, hogy ott, a haverokkal, sokkal kellemesebb az időt eltölteni. Máris kész a pengeváltásotok rosszul dekódolt tanulsága. A pasid azt hiheti, te nem tudod feltételek nélkül szeretni őt.

Harc a dominanciáért

Iringó arra jött rá a családállítás segítségével, hogy nem véletlenül esett rá Lala választása. A férfi pótanyát keresett magának, aki ellen lázadhat. A saját édesanyjával ugyanis soha nem merte ezt megtenni, noha nagyon is vágyott a szabad akaratra. Helyette azonban inkább anyuci pici fia maradt a lelkében, és mindezt a párján verte le.

Iringó belátta azt is, önként vállalta a szerepet, hiszen megvolt benne a saját rejtett haszna. A segítségével lemásolhatta az édesanyja mintának tekintett sorsát, aki igen erős nő, és bizony uralkodik a lány édesapján. Két ember így kerülhet össze, két olyan, a családi rendszeréből hozott feladattal, amelyekre egymástól remélnek megoldást.

A lány a következő foglalkozásra Lajost is magával hozta - már nem hívja Lalának. A módszer segítségével sikerül tisztázniuk, milyen tudattalan kötődések irányították eddig a kapcsolatukat. Iringó néhány héttel később elkapta aztán a férfi néhány mondatát egy telefonbeszélgetésből. Bocs, ezen a pénteken nem érek rá, most van az évfordulónk, a páromat viszem inkább vacsorázni, mondta a férfi.

Volt már olyan kapcsolatod, ahol hasonló szituációba keveredtél?

OLVASD EL EZT IS!

buvol
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Innen tudhatod, hogy csak hiteget a pasi

szenyo
  • féltékenység
  • párkapcsolati probléma

Óránként három ellenőrző telefon

Ezt is szeretjük