Óránként három ellenőrző telefon

Így ássa alá a kapcsolatot a kényszeres kontrollvágy

Mennyi időt bírsz ki anélkül, hogy felhívnád a pasidat ?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ildikó négy hónapja járt együtt Gézával, és úgy tűnt, minden rendben van a kapcsolatukkal. Már ami az együtt eltöltött időt illette. A huszonkilenc éves lány ugyanis egyre kevesebbet bírt ki a párja nélkül, így napközben is többször rácsörgött telefonon, leste, mikor lép be a fiú a levelezőprogramjába, és azonnal lecsapott rá chaten, ha meglátta valamelyik közösségi portálon.

A fiúnak eleinte tetszett ez az érdeklődés, kedvesen viszonozta, naponta többször is biztosította Ildikót arról, hogy gondol rá, és szívesen tervezgette vele a következő találkozásuk minden apró részletét. Aztán már előfordult, hogy Géza nem vette fel a telefont, és nem reagált azonnal az e-mailekre sem. Dolgozom, amit nem tudok minden pillanatban megszakítani, magyarázta a fiú.

Ildikó pedig egyre kétségbeesettebb lett. A fiú lankadó lelkesedésében egyértelmű jelét látta annak, hogy kezd eltávolodni tőle - végül hatalmas veszekedés kerekedett közöttük ebből. Géza azzal csapta be maga mögött az ajtót, hogy nem hozzá illő az a lány, akinek nincs saját élete.

Beszédes alibi

Tegyünk egy próbát. A mobilod híváslistájának segítségével számold össze, hányszor beszéltél az elmúlt napokban a pároddal. Hány alkalommal hívtad te őt? Ha ez a szám nem túl gyakran megy a napi három hívás felé, és kiegyenlítődik, azaz időről időre ő is megcsörget téged, minden rendben van. Ha tíz körüli, amit te kezdeményeztél, kezdj el gyanakodni. Amennyiben bőven tíz fölött van 24 órán belül a hívásaid száma, akkor ideje szembenézned néhány dologgal.

Listázd azt is, mi volt a mondandód. Biztosan nem várhattál vele, amíg személyesen is közölheted? Ja, hogy addigra elfelejtetted volna? Lehet, hogy nem is volt olyan fontos? Előfordulhat, hogy csupán ellenőrizted őt? Vagy a saját érzéseidet tesztelted?

A legidegesítőbb szokások, melyek tönkretehetik a kapcsolatot

Nézegess képeket!

Elolvasom

A gyakori telefonálás mögött meghúzódhat például féltékenység. Avagy annak kényszeres bizonygatása, hogy a másik hozzám tartozik.

Bumerángeffektus

Gondold át most mindezt az ő szemszögéből. Neked hogyan esne, ha lépten-nyomon félbe kellene hagynod a fontos teendőidet csak azért, hogy vele kényszerből turbékolj? Idegesítene? Na, ő éppen így van ezzel. Ráadásul, ha elég sokat gyanúsítgatod, felhívod a figyelmét arra, hogy van valami, amit csak te érzékelsz, amit egyelőre csak te látsz. De vajon mi lehet ez, töpreng el majd a pasid. Magadhoz szeretnéd kötni, ám épp az ellentétes hatást váltod ki. Ráeszmélhet arra ugyanis, hogy a világ nagyon érdekes és kellemes nélküled is. Megmondom azt is, mire juthat a töprengéseiben. Játsszuk le.

 - Ha neki - értsd: neked - ennyire fontos az ennyire szoros kapcsolat, nem biztos magában. A demonstráló telefonokkal valójában saját magát győzködi? Na, de mikor mond igazat? Amikor azt állítja, hogy szeret, és megbízik bennem, vagy amikor állandó kontroll alá vesz? Netán szeretne ledarálni, teljesen magának akar, áldozzam fel érte a saját létemet? Vajon mi van a hátterében ennek? Betegesen ragaszkodó, sajnos az ilyen szimbiózis már túlmegy azon a klasszikus párkapcsolaton, amire vágyom. Avagy nem ismer? Akkor viszont baj van, nem biztos, hogy összepasszolunk.

Meghatározó fordulat

Egy szó, mint száz, a folyamatos nyomulással elveszítheted a hitelességedet. Ráadásul, ha a férfi fellázad, könnyen felértékeli azokat a dolgokat, amiket miattad adott fel, például sörözés a haverokkal, konditerembe járás, bulizás, focimeccsek.
És van itt még valami. Ha a magad képére próbálod formálni a pasidat, épp azokat a személyiségjegyeit veszíti el, amelyekért beleszerettél. Ez az igazi csapdahelyzet. Idomul, átalakul a kedvedért, majd pont emiatt nem fog tetszeni neked.

A családfelállítással megtudhatod, valójában mi a baj. Mi az, ami miatt nem vagy képes megbízni, miért nem éled a saját életed, miért pótlást, kiegészítést, azaz a másik feledet keresed, és nem egyenrangú, igazi társat. Ildikó például arra jött rá a módszer segítségével, hogy minden egyes párkapcsolatában az anyja félelmeit élte át. A szülei elváltak, mert az apja lelépett egy másik nő miatt. A lányban a családi minta miatt az a tudattalan félelem dolgozott, hogy a férfiak csalfák, nem szabad hosszú pórázra engedni őket, hiszen azzal visszaélnek.

A családfelállítás azt mutatta meg neki, hogy ami a szülei között történt, az ő dolguk volt, sem magára vennie, sem általánosítania nem szabad. Azután kért még egy esélyt Gézától, ami olyan jól sikerült, hogy épp a napokban tűzték ki az esküvőjük időpontját.

Neked mekkora igényed van az állandó kapcsolattartásra?

OLVASD EL EZT IS!

vonzodo no
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

- Miért kerülnek el a férfiak?

csoport jo lead
  • szerelem
  • párkapcsolati probléma

- Nem a szerelmemhez mentem férjhez!

Ezt is szeretjük