A 4 legidegesítőbb férfiszokás, amit a nők sosem fognak megérteni

Egyes viselkedésformáknak mintha semmi más céljuk nem volna, mint hogy másokat idegesítsenek.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenkinek vannak idegesítő szokásai, de egyes magatartásformák ismétlődően jelen vannak különböző férfiak esetében. Számos magyarázat született arra, hogy miért felejt el a férfi számodra lényeges dolgokat, vagy miért olyan figyelmetlen. De vajon mi lehet az igazság? Íme, néhány szokás, amellyel a legtöbb nő már találkozott.

Szelektív hallás

Miért van az, hogy bizonyos férfiak nagyon jól emlékeznek akár évtizedekre visszamenően is bizonyos sporteredményekre, vagy lényegtelennek tűnő információkra a legújabb technikai kütyükről, de nem tudják felidézni azt, amire tegnap megkérte őket a párjuk?

A magyarázat egyszerűnek tűnik: a fentiekhez kellemes emlékek társulnak, vagy épp ellenkezőleg, megrázó, de fajsúlyos érzelmi nyomokat hagynak. Amit viszont a férfi elfelejt, az vélhetően nem érdekli annyira, vagy egyenesen kellemetlennek találja. Hiszen, ahogy az iskolában is megfigyelhető, könnyebben törlődik az elméből az, ami nem keltette fel az érdeklődést.

Nem ismeri be, hogy tévedett

Sok férfit egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy beismerje, nem volt igaza. Inkább tovább magyarázkodik, abban a reményben, hogy meggyőz, vagy sejtelmesen hallgat, de nem adna igazat, mert ez számára a vereséggel egyenlő.

A férfi szereti kompetensnek tudni magát olyan kérdésekben is, melyekhez nem annyira ért, és szeretné azt érezni, hogy ő a nyerő. Ezért gyakran elvi kérdést csinál az apró vitákból is, amelyek gyakran győzelemről és vereségről szólnak számára.

Nem veszi észre, ha valami bánt

Nagyon kevés gondolatolvasó jár közöttünk, ha egyáltalán léteznek, de a férfiak még az alapvető jelolvasásban is alulmaradnak a nőkkel szemben, ugyanis nemigen tudják megfejteni a testbeszédet.

A legidegesítőbb szokások, melyek tönkretehetik a kapcsolatot

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha nem mondod el a párodnak, hogy valami bánt, csak nagy nehezen veszi észre azt. Ezért tesz úgy, mintha minden rendben lenne. Emiatt nem érdemes még jobban megsértődnöd, hiszen ez nem puszta figyelmetlenség a részéről, hanem így van kódolva.

Cikázó pillantás

A férfiak többsége automatikusan szemügyre veszi az elhaladó, illetve közelben lévő nőket. Nem feltétlenül azért, mert szépek, netán különösen figyelemfelkeltők, hanem egyszerűen azért, mert nők.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Aki nagyon koncentrál, ellen tud állni a kísértésnek, de amint veszít a tudatosságból, már mozdul is a pillantása. Érthető, ha ez zavar, és szóvá is teheted, ám minél szemrehányóbb vagy, a késztetés annál nagyobb lesz. Ez esetben csak bízni lehet abban, hogy a férfi van olyan udvarias, hogy erőt vesz magán.

Téged melyik férfiszokás idegesít a leginkább?

Ezt is szeretjük