4 figyelmeztető jel, hogy nem illetek össze a pároddal
Vedd észre őket!
Ha egy párkapcsolat nem működőképes, arra egyértelmű jelek figyelmeztetnek. Lásd meg őket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy párkapcsolat nem éppen jó irányba halad, arra mindig egyértelmű jelek hívják fel a figyelmet. Legalábbis a külvilág számára egyértelműek, hiszen egy szerelmes nő hajlamos szemet hunyni a problémák felett.

Ám ha hajlandó vagy nyitott szemmel járni, észreveheted, hogy nem stimmelnek a dolgok, hogy nem illetek össze, és sok-sok fájdalomtól megkímélheted magad.

A múlt utáni sóvárgás

Egy kapcsolat elmélyülését rendkívül hatékonyan és biztosan megakadályozza az előző partner jelenléte. Amennyiben párod még midig kötődik a régi kedveséhez, akkor az azt jelenti, hogy még nem áll készen egy új kapcsolatra. Pláne akkor, ha nem csak szavak és érzelmek szintjén van jelen az exkedves, hanem teljes életnagyságban is. Persze ugyanez a te részedről is előfordulhat.

Amíg nagyon ragaszkodsz a múltadhoz, addig képtelen leszel a jelenre és persze a jövőre koncentrálni. Ezzel azt mutatod a külvilág felé, hogy az új kapcsolatban nem igazán bízol. Ez pedig útját állja a jelen boldogságának.

Ha nincs miről beszélnetek

Egy felmérés szerint az együtt élő emberek naponta hét percet kommunikálnak egymással. Emlékezz vissza, milyen az, amikor a másik feleddel mindent meg lehet beszélni, a leghétköznapibb apróságoktól, legyenek bármilyen jelentéktelenek, a valós problémákig. Ha jóformán nem is szóltok egymáshoz esténként, ha nem mesélitek el, hogy milyen napotok volt, és az ágyba is csak befekszetek egymás mellé, az azt jelenti, hogy kommunikációs zavar áll fent köztetek. Ez egyértelmű jele annak, hogy valami nincs rendben a kapcsolatotokkal.

A valódi párbeszédek kulcsfontosságú szerepet játszanak egy párkapcsolatban. Ha csak felületes és üres szavak mögé bújtok, akkor a kapcsolatotok halálra van ítélve. Lehet jó az együttlét az ágyban, ez nem ér semmit, ha nincs mire felépíteni a szerelmeteket.

A szexről is beszélni kell

A szex ugyanolyan természetes szükséglet, mint az evés és az ivás. Minél nagyobb hallgatás övezi ezt a kérdést, annál görcsösebbé válik a nemi élet. Csakhogy így a kielégületlenség is egyre erősebben érezteti a hatását - ezt nem lehet elfojtani. Ha mégis megteszitek, az előbb-utóbb valamelyikőtöket egy harmadik fél karjába űzi, tehát beszélnetek kell róla.

Ez nem könnyű, sokan feszélyezve érzik magukat, ha az ágybéli kérdések felszínre kerülnek, és jobbnak látják hallgatni. Ha te is észreveszed magadon vagy akár a párodon, hogy nincs minden rendben a nemi életetekben, vedd komolyan! Ez a jel arra figyelmeztethet, nem biztos, hogy a jelenlegi párod az igazi.

Boldog párkapcsolat

Amennyiben szeretnéd tudni, hogy mi a boldog és hosszú távú párkapcsolat titka, nézd meg videónkat!

Ha nem tudod mellette önmagadat adni

Az első randin mindenki igyekszik a legjobb formáját mutatni, hiszen az első benyomás meghatározó. De ha következetesen másnak akarsz látszani, mint aki vagy, akkor a partnered ezt a képet fogja megszeretni. Hosszú távon pedig az efféle álarc nagyon is nyomasztóvá válhat, pláne, ha úgy érzed, párod nem értené meg az igazi éned.

Ha nem tudod mellette önmagad adni, az önértékelési zavarokhoz vezethet, ráadásul egyértelműen mutatja, hogy nem bízol a kedvesedben. Mivel azonban a párkapcsolatok elsősorban bizalomra épülnek, ezt a fajta hiányt annak a jeleként is felfoghatod, hogy talán nem illetek össze. Persze, először mindenképpen próbáld meg önmagadat szépen, lassan adagolni - lehet, hogy a másik ember ugyanúgy szeret majd, ha valóban megismerhet. Amennyiben azonban megváltozik veled szemben a viselkedése, jobb, ha búcsút mondotok egymásnak.

Cikkünk Pierre Franckh A boldog szerelem aranyszabályai című mű alapján készült, amely a Bioenergetic Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük