3 megszokott dolog, ami tönkreteheti a kapcsolatot
És nem is gondolnád
A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Ne hagyd, hogy ez a forgatókönyv uralja a kapcsolatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy érzed, mindent megteszel, de valami mégsem működik a kapcsolatban? Lehet, hogy épp az a baj, hogy túl sokat adsz. Persze, sokszor azt tanácsolják, hogy először te tedd meg a tőled telhetőt ahelyett, hogy csak elvárásokat támasztanál a másik emberrel szemben.

Ez igaz is, bizonyos megszorításokkal. Fontos azonban, hogy adj lehetőséget a párodnak a viszonzásra. Gyakran az ássa alá a kapcsolatot, hogy nem működik az adás és kapás egyensúlya.

Sok nő esik abba a csapdába, hogy azért, mert tökéletes partner akar lenni - de legalábbis annak akar tűnni -, mindennel elhalmozza a férfit, de nem várja ki, hogy az magától is lépjen. Íme, három tényező, ami felboríthatja az egyensúlyt.

Szeretet a vásáron

Egy darabig imponáló, ha elhalmozod a férfit minden földi jóval. Ám ha így teszel, ügyelj arra, hogy elfogadni is tudj. Hagyd, hogy a másik viszonozza mindazt, amit tőled kap, illetve, ha épp a kapcsolat elején tartotok, rájöjjön, hogy mit is akar valójában. Amennyiben azt mondogatod magadnak, hogy örömmel teszel a párod kedvére, és nem vársz semmit cserébe, áltatod magad - hiszen törvényszerű, hogy később mégiscsak felhánytorgatod neki, hogy az érte tett erőfeszítéseid nem találtak viszonzásra.

Ez olyan lehet, mintha meg akarnád vásárolni a szeretetét különböző jócselekedetekkel. Ha pedig a férfi ezek miatt az előnyök miatt van veled, akkor nem téged lát, hanem az általad nyújtott úgymond szolgáltatásokat, és könnyen lehet, hogy nem is érzi a sajátjának a döntést, hogy melletted van.

Az ilyesfajta hozzáállás hátterében gyakran az áll, hogy az egyik fél nem bízik eléggé magában ahhoz, hogy elhiggye, pusztán önmagáért is szeretheti valaki. Pedig az a legnagyobb ajándék, ha a valódi arcodat mutatod a másiknak.

Átvállalod a felelősséget

Nem tanácsos senkinek a válláról levenni a felelősséget, legyen szó akár a saját életének irányításáról, akár a kapcsolatban betöltött szerepéről. Mégis, férfiakkal és a nőkkel egyaránt megtörténhet, hogy úgy döntenek: elég, ha a párjuk velük van, ők majd gondot viselnek a kapcsolat érzelmi részére. Megteremtik a romantikus hangulatot, megszervezik a programokat, és mindent elintéznek.

Az ilyen szemléletnek az a veszélye, hogy végül saját magaddal folytatsz kapcsolatot, mintha a másik ott sem lenne. Hiába mérgelődsz, hogy a másik nem veszi ki a részét a kapcsolat életben tartásából, ha egyszer nincs is rá lehetősége. Pedig a férfinak különösen fontos, hogy ő kezdeményezhessen. Ne akarj tehát anyja helyett anyja lenni a párodnak!

Szó nélkül

Gyakori hiba az is, ha valamelyik fél nem mondja ki azonnal, ha valami zavarja. Ha amint megjelenik az érzés, megfogalmazod, illetve foglalkozol vele, sokkal többet érsz el, mint ha hagyod, hogy addig gyűljön benned az elégedetlenség, amíg be nem telik a pohár. Az azonnali reakció megelőzheti, hogy egyes témákon túl sokat lovagolj, vagy újra meg újra régi sérelmeket rángass elő.

Mindez viszont nem jelenti azt, hogy minden apróságot észrevételezned kell. Persze, ismerned kell a másikat ahhoz, hogy el tudd dönteni, mit érdemes szóvá tenned, és mit nem. Figyelj arra, ami heves érzelmeket vált ki belőled, de ha valami egyszer előkerült, hagyj némi átfutási időt arra, hogy rendeződjön ahelyett, hogy minden áldott nap elővennéd a zavaró tényezőt.

Ezt is szeretjük