5 szó, ami boldoggá tesz egy kapcsolatot

Egyszerűbb, mint hinnéd

A legalapvetőbb mondatok segíthetnek jól meglenni a pároddal a mindennapok során.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden kapcsolat úgy indul, hogy a párok rózsaszín ködben látnak maguk körül mindent, de legfőképpen párjukat. Sajnos azonban egy idő után nem elég az elsöprő szerelem, sokkal több kell ennél, hogy a kapcsolat valóban működjön.

Sokan és sokfélét mondanak arról, hogyan érhető el, hogy egy kapcsolat amennyire csak lehet, felhőtlen legyen, ám abban az okosok is egyetérthetnek, hogy az első dolog, amit a párok megtehetnek, az egymás iránti tisztelet, amely magában foglal bizonyos alapvető illemtani szabályokat is, bizonyos hétköznapinak tűnő, ám varázserejű mondatok használatát.

Légy szíves!

Biztosan neked is rosszulesik, amikor a párod megkér valamire, de nem teszi ezt a két rövid, de annál jobban csengő szót a mondata végére, ugyanakkor veled is bizonyára előfordul, hogy elfelejted kiegészíteni vele a kéréseidet.

Mondd el kedvesen a párodnak, hogy holnaptól mindketten figyeljetek erre oda, és így te is, ő is szívesebben megtesztek egymásnak bármit, biztos lehetsz benne.

Köszönöm!

Nemcsak a kérés módját érdemes szem előtt tartani, hanem a fogadásét is. Már gyerekkorban megtanítják az embernek, hogy illik megköszönni a dolgokat, és nincs ez másként felnőttként sem.

Ha szívességet tett neked a párod, akkor mindenképpen köszönd meg neki, így nem érzi azt, hogy csak használtad. Ha azonban ő az, aki rendszeresen elfelejti megköszönni a dolgokat, hívd fel rá a figyelmét, hogy jólesne neked, ha megköszönné, amit érte teszel.

Szívesen!

A bűvös hármas harmadik tagja a szívesen szó, amiről ugyancsak nem illendő elfelejtkezned, ha a párod megköszöni a segítségedet. Mindig legyen ez a válasz a köszönöm szóra, vagy esetleg a nincs mit, és így a párod tudatában lesz annak, hogy nem csupán muszájból segítettél neki, hanem azért, mert szereted őt, és valóban szívesen megcsináltad neki azt az adott dolgot.

Szeretlek!

Ez az összes szó között is a legfontosabb. Sokan félnek kimondani, mit éreznek a másik iránt, talán mert sebezhetőnek érzik magukat tőle. Soha ne felejtsd el ugyanakkor, hogy a kapcsolatod úgy fog csak valóban elmélyülni, ha meg mersz nyílni a párod előtt, ebbe pedig az is beletartozik, hogy hangot adsz az érzelmeidnek. Bár egy ölelés, egy forró csók vagy egy tett is szavak nélkül mesél az érzéseidről, ezt a szót mégis jó kimondani, és hallani is egy kapcsolatban.

Bocsánat!

Már-már vetekszik a szeretlek súlyával, hiszen bármekkora is a szerelem, egy kapcsolat akkor működhet csak igazán jól, ha a felek tudnak bocsánatot kérni és megbocsájtani, hiszen mind emberek vagyunk, és mint ilyenek, hibázunk néha.

Ha úgy érzed, valami hibát követtél el, vagy megbántottad a párodat, ne félj kimondani ezt a szót! Ez hozhat ugyanis újra a párod közelébe, miután egy ballépés elsodort mellőle.

8 hétköznapi dolog, ami véget vethet a kapcsolatnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Vezessétek be!

Ha eddig nem használtátok ezeket a mondatokat, vagy ezek közül valamelyiket a mindennapok során, beszéld meg a pároddal, miért fontos, hogy mostantól mégis bevezessétek őket. Érezhető változásokat fogtok tapasztalni a kapcsolatotokon, még akkor is, ha eddig nem is éreztétek úgy, hogy ezeknek a szavaknak a hiánya problémát jelentene.

Ezt is szeretjük