4 libidógyilkos hiba a szexben
Bármilyen furcsa, a férfiaknak kedvenc elfoglaltságuktól, a szextől is hamar elmegy a kedvük, ha elköveted a következő hibákat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes szex 4 legnagyobb ellensége

Egy tökéletes világban a szerelmespárok tagjai minden aktusnál egyszerre érnének a csúcsra, senkinek nem fájna a feje, és az a fránya stressz sem zavarná meg az emberiség talán legkedveltebb tevékenységét, a szexet. Sajnos a tökéletes világ létezését már akkor kétségbe vonhattad, amikor az óvodában Pistike egyik nap még téged választott alvótársául, másnap pedig az óvónéni rajtakapta a Katával a bokor mögött...

Egy kapcsolat első heteiben a férfit és a nőt is hajtja a felfedezés, a megismerés vágya, az izgalmas ízek és érintések varázsa, alig tudnak betelni egymással. A tökéletes világban így is maradna évekig, mindenki tudná, mi kell a másiknak, harmonikusan éreznék a vad numerák és lassú szeretkezések közti hullámzást, és megértőek lennének a másikkal, ha épp kedvenc sorozatához van kedve.

Sajnos ezt az idillt nemcsak a pasik bontják meg, mi nők is gyakran elrontjuk különböző tudatalatti és tudatos dolgokkal. Most megtudhatod, milyen hibákat ne kövess el, és hogyan tudod megoldani a problémákat!

1. hiba: Elégedetlenkedés

- Az Évi barátja 2 óráig bírja! Te miért csak 20 percig? Vagy: Egy felmérésben azt olvastam, hogy a normális párok hetente ötször csinálják! Mi miért nem? Ezek és az ehhez hasonló kérdések, melyekkel párodat becsmérled, nagyon negatívan hatnak libidójára. Az összehasonlítgatás a férfi erekciójának legádázabb ellensége, hiszen ha akár csak szóban is, de nem vagy elégedett vele az ágyban, az olyan, mintha ő azt mondaná neked, hogy a szülinapi torta, amit fél napon keresztül készítettél, egyszerűn borzalmas! Őszintén: neked lenne kedved gyakran sütni neki? Ennél már csak az a rosszabb, ha az exedet emlegeted fel, hogy például vele sosem csináltátok az ágyban, csak extrém helyeken!

Út a harmónia felé

Ha valami nem tetszik a kapcsolatotokban, azt ne piszkálódással vagy rejtett utalásokkal mondd, hanem próbáld rávezetni a párodat változásokra! Az elégedetlenkedés valójában azt jelenti, hogy magaddal nem vagy kibékülve, ezt vetíted ki párodra.

Ha vele vagy, akkor úgy kell szeretned, ahogy van, te is csak így várhatod el, hogy elfogadja hibáidat. De az is lehet, hogy bár szeretitek egymást, de teljesen eltérőek a szexuális szokásaitok, másban lelitek örömötöket. Ez nem az első számú szakító ok, lehet, hogy az idők során egymáshoz csiszolódtok.

2. hiba: Ráhangolódás hiánya

A jó párkapcsolat egyik titka a harmónia: ráérezni a másik hangulatára, kitalálni gondolatait. Lehet, hogy neked is egyik rémálmod, hogy megveszed a legszexisebb fehérneműszettet, belövöd a hajad és a sminked, és a pasid, amikor meglát, csak annyit kérdez, mennyit költöttél ezekre a hacukákra? Hogy ez az álom ne váljon valósággá, ha ilyen meglepetéssel estére készülsz, tudd meg, milyen kedve van, mert lehet, hogy leginkább épp a Lánchídról szeretne leugrani…
De a stressz téged sem kerül el, ha csak nem egy lakatlan szigeten éltek, és annál rosszabb nincs egy férfi számára, amikor látja, hogy párja épp a negyedéves könyvelés hiányzó adatain gondolkodik ahelyett, hogy élvezné az együttlétet.

Út a harmónia felé

Ha párodnak rossz napja volt, jobb, ha inkább megértő társ vagy, mint szenvedélyes szexistennő. Egy kis lazítás után még bármihez lehet kedve, a lényeg, hogy ne ronts ajtóstul a házba, és ne szekírozd, hogy jaj, neked mindig annyi munkád van, és sosem érsz rá velem foglalkozni. Ha nem hisztizel, legközelebb te is joggal elvárhatod, hogy ha leterhelt vagy, nem ajánlkozik a nyeles Kalmopyrinnel stresszoldó gyanánt, hanem inkább megmasszíroz, és együtt szidja veled a főnöködet.

3. hiba: Terhesség-para

Valószínűleg örök talány marad, miért élvezi az emberi faj a szexet, és miért nem csak az utódnemzés funkcióját tölti be, mint általában a többi élőlénynél. A természet abban azonban nem volt annyira kegyes, hogy biológiailag szabályozni tudjuk, mikor szeretnénk babát, és mikor csak az élvezet kedvéért csináljuk, úgyhogy a legtöbb szeretkezésnél megvan a rizikója a nem kívánt terhességnek. Sajnos, mivel egy fogamzásgátló sem nyújt 100%-os védettséget, még a tablettánál is van 1% esély, sok nő pánikol, hogy nem esik-e teherbe, és az aktus közben is ez jár a fejében. Ez viszont szintén hamar elveszi a pasi kedvét, nem beszélve az olyan védekezési formákról, mint a megszakított közösülés és az óvszer.

Út a harmónia felé

Próbáljátok megbeszélni, mi a legjobb mindkettőtöknek. Számtalan módszer létezik, érdemes figyelmesen átgondolni, melyik az, amelyiknél nem kell rettegve várnod a menzeszed, nincs rossz hatással közérzetedre, és egyikőtöket sem zavarja szex közben. A megszakított közösülésnek is lehet erotikus befejezése, de ha csak ezzel védekeztek, akkor közel 40% esélyed van egy pozitív terhességi tesztre.

4. hiba: Önbizalomhiány

Világunk egy dologban biztosan tökéletes és csodás: minden férfit és nőt más alakúra tervezett, mindenki egyedi és megismételhetetlen, nincs két egyforma mell vagy ugyanolyan ívben kerekedő csípő.

Ebbe az idillbe csak a média rondít bele elég rendesen. Persze könnyű Katát táncba vinni, a nők hamar elhitték, hogy a 90/60/90, nagy cici, hosszú comb, szőke haj minden pasi álma, és a férfiak is kezdik elhinni, hogy igen, ez kell nekik a jól megfogdosható husikák vagy a tenyérbe passzoló cicik helyett. Néha lehet, hogy te is beleesel abba a hibába, hogy hiába élvezed, hogy a pasiddal hátulról szeretkeztek, félsz, hogy rádöbben, milyen nagy feneked van, ezért inkább hanyagolod ezt a pózt.

A legrosszabb, ha előtte sopánkodsz, milyen makacs a narancsbőröd, és lehet, hogy jövő karácsonyra inkább szilikoncicit szeretnél, mint wellness hétvégét kettesben. Vagy előre stresszeled magad, hogy nem hasonlít-e össze egy lánnyal, aki szerinted jobban néz ki nálad…

Út a harmónia felé

A pasik egyetlen egy dolgot nem szeretnek. Az igénytelenséget. Lehet, hogy van rajtad zsírpárna, de ha azt feszes, puha bőr fedi, akkor nem érdekli, hiszen tetszel neki, azért van veled. Csak arra figyelj, hogy ruhákkal vagy bevágó bugyikkal ne tereld a hurkácskákra a hangsúlyt. A pasik kritikusabbak, mint a nők: ha az első randin észrevesznek egy nekik nem tetsző dolgot, nem udvarolnak tovább. Szóval, ha már szeretkeztetek, vagy régóta jártok, akkor biztos nagyon szexinek talál. Azt viszont képtelenek elviselni, ha valaki állandóan pánikol a súlya miatt. Ne mártírkodj, inkább irány a konditerem, vagy szeresd úgy magad, amilyennek a párod is szeret!

Ezt is szeretjük