4 szokás, amitől a pasi falra mászik
Ezért nem találod a párod
Ha egy ígéretesen induló szerelem számodra érthetetlen módon, hirtelen elromlik, lehet, hogy te hibázol.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkeresés sokszor nem könnyű feladat. Lehet, hogy sok hasznos tanácsot kaptál már arra vonatkozóan, mit hogyan csinálj, de valamiért nem tudtad használni őket. Talán nem is sejted, hogy a tudatos elhatározás mellett milyen mértékben állsz tudatalattid irányítása alatt.

Pedig a párkeresésben és párkapcsolatban is gyakran olyan elemek irányítanak a háttérből, melyekre nem is gondoltál, és amelyeknek nem sok közük van a szeretethez és a vonzalomhoz. Amíg a rejtett mozgatókat nem veszed észre, addig azok a tanácsok is hatástalanok maradnak, melyek a tudatosságodra hatnak.

Egy nézet szerint amikor társat keresel, valójában a saját személyiséged rendszerében fellépő hiányt akarod kiegészíteni. Így a párkeresés nem másról szól, mint arról, hogy megtaláld a másik feled, aki betölti benned az űrt. Ez viszont egyenesen konfliktushoz vezethet, amikor valamelyikőtök észreveszi, hogy a valóság és az illúzió között szakadék tátong. Ha kiderül a másikról, hogy mégsem ő az elképzelt igazi, talán akaratlanul is olyan trükkökhöz folyamodhatsz, melyekkel elüldözöd.

Megváltoztatni a  másikat

Lehet, hogy épp a saját álomképed akadályoz abban, hogy tartós kapcsolatot alakíts ki. Ha azt várod a kiszemelttől, hogy pótolja mindazt, ami belőled hiányzik, akkor nem biztos, hogy meglátod, ki ő valójában. Kezdetben tűnhet úgy, hogy ő az igazi, de lehet, hogy hamarosan észre kell venned, hogy az elvárásaid irreálisak. Ilyenkor azért, hogy fenntartsd az illúziót, abba a kísértésbe eshetsz, hogy meg akarod változtatni a másikat, aki ettől úgy érzi, olyan elvárásokat támasztasz vele szemben, melyeknek képtelen megfelelni.

Miután azonban senki sem azért született, hogy kiegészítsen egy másik embert, és mindenki egyéni szokásokat, jellemvonásokat alakított ki magában, a valóság mindig el fog térni a másik által megálmodott, ideális képtől. Az érintett ilyenkor úgy érzi, hogy megint nem az igazi társsal találkozott. Ebben az értelemben a tökéletes társ keresése szükségszerűen eredménytelen marad.

Hiszti

A hiszti rejtélyes és ijesztő jelenség a férfiak szemében. Tipikusan nőinek tartott viselkedésmód, melynek sok formája létezik a kiszámíthatatlan hangulatingadozástól az érzelmi zsarolásig. Gyakran azért marad előtted észrevétlen a hiszti jelensége, mert a férfi olyasmit is hajlamos hisztinek érzékelni, ami szerinted nem az. De lehet, hogy valóban szélsőséges érzelmi reakciókkal élsz, vagy éppen a gyakori hangulatváltozás az, ami elriaszthatja a férfit attól, hogy tartós kapcsolatot kössön veled. Azt a látszatot keltik, hogy hosszú távon alkalmatlan vagy egy kapcsolatra.

Túlzott irányítás

Ha sokáig éltél egyedül, akkor megszokhattad, hogy nem kell senkihez sem alkalmazkodnod. Azt teszel, amit akarsz, úgy, ahogy jólesik. Erről a magatartásról sokszor nehéz átállni az oly sok kompromisszumot követelő együttműködésre. Egy ideig talán készséggel alkalmazkodik a másik fél, de ha te nem mutatsz semmi hajlandóságot a kompromisszumra, akkor nem biztos, hogy jó alapot teremtesz a hosszú távú kapcsolatnak.

Ilyenkor úgy tűnhet, hogy kizárólag a saját érdekeidet akarod keresztülvinni, és nem veszed figyelembe a másik szükségleteit. Az elején még akár imponáló is lehet, hogy ilyen önálló és határozott vagy, ám a továbbiakban ugyanez akadállyá válik, ha a férfi nem kap lehetőséget arra, hogy a saját érdekeit is képviselje, és megunja a szemlélő szerepét.

Tudattalanod feltérképezése

Ha hosszabb ideje vagy pártalan, és egyre jobban zavar ez a helyzet, itt a lehetőség arra, hogy feltérképezd a tudattalanodban ható mozgatókat, melyek megakadályoznak a boldog kapcsolat kialakításában.

Birtoklási vágy

Mindehhez társulhat még a birtoklási vágy, amikor nem hagysz elég teret a partnerednek, és ellenőrzési kényszerrel fordulsz felé. De minél görcsösebben próbálsz kapaszkodni belé, ő annál vadabbul próbál majd szabadulni. Miért teszed akkor mégis? Ennek kisebbrendűségi érzés vagy alacsony önértékelés lehet az oka. Az, hogy nem hiszed el, hogy lehet téged szeretni. Pedig sokkal előbb marad veled bárki is azért, mert szeret, mint azért, mert erőszakkal akarod rávenni erre.

Ha valamelyik stratégia ismerős a számodra, a megoldáshoz vezető úton az első lépés, ha a valóságot tartod szem előtt, és megpróbálod egyszerűen olyannak tekinteni a dolgokat, amilyenek. Így teljesen más értékrenddel fogsz viszonyulni az egész kapcsolathoz, és könnyebben el tudod kerülni az esetleges hibákat.

Ezt is szeretjük