18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 4 legbosszantóbb férfi sztereotípia a nőkről

Sok férfi még most is fakanállal, a tűzhely mellett képzeli el a nőt. Dobd a kötényt a sarokba, és küzdj a téveszmék ellen!

Kalandozások a női lélek rejtelmeiben, eszmefuttatások a szoknya fodráról: haj, a férfi sokszor de messze jár az igazságtól! Egy biztos. Sem csíkos, sem pöttyös leányregények fedelét fel nem nyitja életében, mégis, valami oknál fogva Jane Austen könyvmoly kisasszonyait látja a legtöbb nőben.

Ha ennek véget akarsz vetni, nem lesz könnyű dolgod, ugyanis a sztereotípiák kényelmes világából korántsem olyan egyszerű kirángatni a pasit. No, azért nem kell nadrágot ragadva harcolnod az elismerésért, de nem árt, ha tisztában vagy a leggyakoribb téveszmékkel, amik a pasi fejében élnek, hogy rafinált nőiességedet latba vetve kiirthasd őket párod fejéből!

Harmatos virágszál

Hiába a dolgozó nők tömege, a legtöbb férfi úgy gondolja, a családfenntartás az ő feladata és kiváltsága. Hajlamos magát abba a hitbe ringatni, hogy a nő kiszolgáltatott lény, aki tulajdonképpen az ő teljesítményétől és erejétől függ. Ez egyrészt a férfiúi öntudat miatt fontos, másrészt pedig biztosítja azt, hogy joggal legyen az övé az utolsó szó a kényes helyzetekben. Mindez olyan alap lehet, amire könnyen építhetsz egy hosszú távú kapcsolatban, és biztonságot ad, azonban abban az esetben, ha neked is van munkád, ami nemcsak napi feladat számodra, hanem élvezettel és lelkesedéssel csinálod, akkor akár komoly konfliktusforrás is lehet. Az anyagi biztonságért cserébe ugyanis a pasi általában elvárja, hogy alárendeld magad az ő napirendjének, és nehezen fogadja el, ha valamilyen határidős feladat miatt egy időre háttérbe szorul az életedben.

A gyenge nőnek azonban nemcsak fontos feladatai nem lehetnek, de a férfi olykor úgy gondolja, hogy a komoly, férfiasnak nevezett témákhoz sem tud hozzászólni. Ha párod rendszerint elhallgatja előled a problémáit, akkor próbáld meggyőzni arról, hogy te is voltál már hasonló helyzetben, és könnyen lehet, hogy tapasztalataiddal a segítségére lehetnél. Ha rádöbben arra, hogy nem ő az egyetlen, akinek nehézségekkel kell megküzdenie, és közös erővel megoldjátok a konfliktushelyzeteket, fokozatosan elfelejti majd azt a téves gondolatot, hogy gyenge nő vagy.
 

A háziasszonyka

A nőnek a fakanál mellett a helye. Otthon, kényelemben, a mosott ruhákkal, míg a pasi ki tudja, hol gyűjtögeti éppen a feles poharakat, amiből lassan egy sakk-készletre való sorakozik a fényesre mázolt bárpulton. A háziasszonyok ideje lejárt, és ezt jobb, ha párodnak is mihamarabb a tudtára adod.

Nem arról van szó, hogy otthon hagyni az asszonyt nem ér, ha azonban ő bulizni megy, ne várja el, hogy te porszívócsővel a kezedben járd a köröket a nappaliban. Ha neki jár a szórakozás, akkor neked is, és majd hétvégén vagy egy következő otthon töltött estén közösen kitakarítotok. Ne törődj bele olyan könnyedén, hogy párod menekül a házimunkától, ugyanis attól, hogy egyelőre egyedül is képes vagy vezetni a háztartást, a jövőben még szükséged lehet segítségre. Ha közösen terveztek gyereket, akkor elengedhetetlen, hogy a partnered is kivegye a részét a teendőkből, úgyhogy jobb, ha minél hamarabb elfogadtatod vele a gondolatot, hogy nőnek születtél, nem pedig háziasszonynak.

Butácska lányka

Míg a mosogatásról és a takarításról örömmel lemond a férfi, az utolsó szó jogáról annál kevésbé. Az igazság az ő kiváltsága, mert legmélyebb meggyőződése szerint agyban fényesebb a nőnél. Minden tévhit és sztereotípia közül ezzel a legnehezebb felvenned a harcot, mert a férfi nem szívesen szembesül a saját gyengeségével. Ne arról próbáld meggyőzni partnered, hogy az elme ranglétráján jó pár fokkal fölötte állsz, inkább vitathatatlan és helytálló érvekkel szállj vele szembe a vita során, amivel bebizonyíthatod: nem vagy buta nő! A férfi hajlamos a veszekedéseket sablonosan rövidre zárni. Ne hagyd, hogy a könnyebbik utat válassza, és tegyél fel neki olyan kérdéseket, amelyekkel tovább fűzheted a beszélgetést, és meggyőzheted arról, hogy jobban átlátod a helyzetet, mint gondolta. Nem örül majd neki, de legközelebb legalább nem üti agyon a vitát azzal, hogy – Ezt most inkább hagyjuk!

Rosszlány

A férfiak azokat a nőket szeretik, akik az ágyban fesztelenek és buják, mégis azokat tartják hűségesnek és megbízhatónak, akik félénkebbek és olykor gátlásosak. A nő, aki szereti a szexet, hűséges kedves nem lehet? A pasi szerint nem. Az ellenállhatatlan vonzerő egy adag önbizalommal párosítva potenciális veszélyforrás, amire minden szembejövő fickó megpróbál lecsapni, ez pedig nagyon mélyre szorítja partnered önérzetét.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ha tehát nem éppen az a típus vagy, aki lesütött szemmel jár az utcán, ráadásul a múltad is tartalmaz egy-két kínos fejezetet, akkor nem lesz egyszerű meggyőznöd párodat arról, hogy tapasztalt nő létedre hűséges és odaadó társ vagy. Mert a pasi úgy van vele, hogy a kaland csak az ő életébe fér bele, a lány pedig legyen ártatlan.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük