4 dolog, amit joggal vár el tőled felnőttként is az édesanyád
Ne okozz sebeket!
Akármennyire függetlenedtél, anyukád mindig is a gyermekeként tekint rád.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs a világon még egy olyan ember, akinek a feléd irányuló szeretete annyira feltétel nélküli lenne, mint az édesanyádé. Lehet, hogy olykor rossz fát tettél a tűzre, vagy épp neki nem annyira tetsző döntést hoztál valamivel kapcsolatban, a szeretete semmit sem változik irántad.

Egyvalami azonban mégis változott: felnőtté válásod után érthető, ha szeretnél a magad lábára állni. Ennek ellenére számára mindig a gyermeke maradsz, ezért oda kell figyelned arra, hogy a függetlenedésed után ne okozz neki fájdalmat a túlzott elszakadással, hiszen könnyen feleslegesnek érezheti magát az életedben - és tudjuk, hogy az édesanyák nem ezt érdemlik.

Kérd ki a véleményét!

Ahogy fiatal felnőttként, akinek még ismeretlen a nagybetűs élet játéktere, kikérted a véleményét bizonyos kérdésekben vagy akár a párkapcsolatokat illetően, úgy a későbbiekben sem árt megtartanod ezt a jó szokásodat.

Ugyan felelősségteljes nővé értél, még ha nem is minden apróságban, de a fontosabb kérdésekben mindenképpen hasznos lehet kikérni az anyukád véleményét, aki több tapasztalattal a háta mögött, téged a leginkább ismerve és neked a legjobbat akarva fogja megítélni a szituációt.

Ha ugyanis a függetlenséged és önállóságod tudatában mindent magad akarsz intézni, és esetleg a munkahelyváltásodat vagy a több éves kapcsolatodból való kilépésedet hetekkel később, egy vasárnapi ebéd után jelented be, úgy érezheti, hogy teljesen kizárod őt az életedből.

Ezzel együtt a teljes eltávolodásod lehetősége is kétségbe ejtheti őt. Mindez fájdalmat ébreszt benne, hiszen úgy érezheti, hogy miután ő a szívét-lelkét kitette érted, tőled ő már annyit sem érdemel, hogy életedet fő momentumaiba beavasd. Persze nem kell, hogy mindent az ő kívánsága szerint csinálj, de azért a fontosabb dolgokat meséld el neki.

Adj a véleményére!

Amellett, hogy kikéred a véleményét, amivel már érezteted vele, hogy fontos számodra az, hogy ő mit gondol az adott helyzetről, egyéb esetekben sem szabad teljesen elutasítanod a tanácsait. Hiszen időről időre feltámadhat benne a tipikus anyuka.

Ha esetleg a nálad töltött idő alatt szinte kéretlen tanácsokat osztogat a házvezetést illetően, kár letorkolnod őt, mondván, neked így a jó, úgyis te laksz ott. Ehelyett célszerűbb legalább az illem kedvéért megfontolnod a javaslatait - még ha magadban tudod is, hogy neked úgy a legjobb minden, ahogy van, és mindezt csak a látszat kedvéért teszed -, így ő sem érzi azt, hogy már semmi hasznosat nem tud neked átadni.

Találkozzatok rendszeresen!

Lehet, hogy az élet egy másik városba sodort téged a családi fészekből, ám ez nem jelenti azt, hogy az anyukádtól is el kell szakadni. Rendszeres időközönként törekedj arra, hogy láthassátok egymást: hazautazhatsz te is, így egy-két nap erejéig újra kicsit gyerek lehetsz. Ráadásul az egyik legjobb hely a feltöltődésre a szülői ház, de akár anyukád is ellátogathat hozzád.

A rendszeres telefonhívások, netán az internetes csevegőprogramok segítségével megejtett beszélgetések mellett a személyes találkozásokra is szükség van, hiszen a távolsági kommunikáció ezt nem helyettesítheti. Az elmaradt látogatások hatására megfordulhat az anyukád fejében, hogy ő már nem is fér bele az életedbe, hiszen minden másra van időd, ezerfelé szaladgálsz - egyedül hozzá nem. Persze, ha nem csak más városba, hanem más országba is kerültél, ő se várja el tőled, hogy havonta ellátogass hozzá, ám országon belül időnként sort kell keríteni erre.

Problémáid vannak?

Ha édesanyáddal nem felhőtlen a viszonyod, az számodra egyéb lelki vagy párkapcsolati problémához vezethet. A családállítás módszere a rokoni kapcsolatokból eredeztethető bajokkal foglalkozik, ismerd meg videónkból!

Maradjon meg a bizalmas viszony!

Külön élve könnyű eltávolodni annyira, hogy a korábbi bizalmas viszony már-már mélységek nélküli kapcsolattá váljon, ahol a napi dolgokon túl más nem lesz a beszélgetés témája. Ezt azonban jobb, ha megelőzöd, hiszen az anyukád garantáltan az, aki feltétel nélkül, azonnal a segítségedre siet a bajban.

Éppen ezért megérdemli azt, hogy az apró titkaid is megoszd vele, ne csak rutinbeszélgetéseket folytassatok. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindenbe be kell avatnod: ha például a szexuális életed pikáns részleteiről nem tud, azt nagy valószínűséggel nem bánja.

Ám ha problémád akadt a munkahelyeden, vagy épp nehéz helyzetbe kerülsz, mert valamilyen oknál fogva rosszul intézkedtél, nemcsak ötletekkel szolgálhat a megoldást tekintve, de kellőképpen meg is nyugtathat. Arról nem is beszélve, hogy kétséged sem lehet afelől, hogy ha olyan témáról van szó, még véletlenül sem derül fény a titkodra. Ezáltal benne sem merül fel kétely azt illetően, hogy nincs szükséged már rá, hiszen még mindig bizalommal vagy iránta.

Ezt is szeretjük