4 árulkodó jel, hogy manipulálni próbálnak
Vedd észre!
A test apró rezdülései leleplezik azt, aki irányítani próbál. Ismerd fel a jeleket, hogy védekezhess!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hatalmat jó esetben okosan használja, és nem kihasználja az, aki a birtokában van. Sajnos azonban számos olyan eset akadhat, hogy valaki, aki hatással lehet rád, vissza próbál élni ezzel a helyzettel, hogy a saját kénye-kedve szerint manipulálhasson.

Akár egy barát, szülő vagy partner is lehet az, aki az akaratodat szeretné megtörni, nem feltétlenül csak a munkahelyeden találkozhatsz hasonlóval. Amennyiben felismered a jeleit, könnyebb dolgod lesz, hiszen tisztában lehetsz vele, hogy milyen szándékkal közelít feléd valójában az az illető, akin észleled őket.

A kéz mint hatalmi eszköz

Ha testbeszédről van szó, sok ember ösztönösen figyel a tekintetre és a testtartásra, hogy megfejthesse beszélgetőpartnerének szándékait. A kéz azonban ritkán szemügyre vett, ám annál jelentőségteljesebb testrész.

Ha valaki irányítani, manipulálni próbál téged, arról a tenyér- és kézmozdulatai árulkodni fognak. A három fő manipulatív kézmozdulat a felfelé, a lefelé fordított tenyér, valamint az ökölbe hajlított kéz, kinyújtott mutatóujjal.

Ha valaki felfelé fordított tenyérrel kér tőled valamit, észrevétlenül is érzelmi nyomatékot ad a mondandójának. Nem tűnik úgy tehát, hogy kötelességed végrehajtani, amit vár tőled, de az lehet a benyomásod, hogy nagy szüksége van a segítségedre - ez az érzelmi zsarolás legrafináltabb jele, amelyet ha bármelyik, hozzád közel álló embernél felismersz, nem árt ügyelned.

Amennyiben a főnököd próbál befolyásolni, valószínűleg a lefelé fordított tenyere leplezi majd le előtted, ez a gesztus ugyanis parancsoló nyomatékot ad annak, aki gyakorolja. Még ennél is erősebb hatása van azonban az ökölbe szorított tenyérnek és a kinyújtott mutatóujjnak: ez erőszakos manipulatív szándékról árulkodik - fokozottan légy tehát óvatos, és ne hagyd, hogy a saját véleményedtől eltérítsenek!

Figyelj a hüvelykujjra!

Attól függően, hogy beszélgetőpartnered hogyan helyezi el a hüvelykujját, könnyen kiderítheted, hogy manipulálni próbál-e. Ha valaki a farzsebében tartja a kezét, de felfigyelsz arra, hogy a hüvelykujját kívül hagyja, amikor hozzád beszél, érdemes arra gyanakodnod, hogy a saját akaratát szeretné érvényesíteni rajtad.

Míg a férfiaknál a farzseben, addig a nők esetében az első zsebeken érdemes a szemedet tartanod, ha tetten akarod érni ezt az önkéntelen gesztust, ami leleplezi azt a személyt, aki uralkodni próbál rajtad, és irányítani.

Inkább munkahelyen és a baráti kapcsolatok során találkozhatsz vele, a családi és a szerelmi kapcsolatokban a manipuláció kevésbé agresszív testbeszédes jelekkel ad hírt magáról.

Amennyiben valakinél észleled, ügyelj rá, hogy ne rendülj meg, hanem a te testtartásod és egyéb gesztusaid is magabiztosságot sugározzanak, így az illető lehet, hogy könnyebben meghátrál, mielőtt szóbeli eszközökhöz is folyamodna.

A befolyásoló állás

Aki a megfélemlítés eszközével próbál téged befolyásolni, könnyen lehet, hogy úgy áll meg előtted, hogy fél karját nagyjából a fejével egy vonalban egy falnak támasztja, míg a másik kezét a kissé oldalra billentett csípőjére teszi.

Ez amolyan számon kérő gesztus, vagyis anélkül, hogy tudatosítanád magadban, azt sugallhatja, hogy muszáj az illető elvárásainak megfelelned, különben büntetésre számíthatsz, vagy még rosszabb: csalódást okozol neki. Ha tehát anyukád hasonló pozícióban adja a tudtodra, hogy szerinte a barátod nem méltó hozzád, és jobbat érdemelnél, nem árt, ha felébred benned a gyanú, hogy megpróbál ellene hangolni. Amennyiben úgy érzed, nincs igaza, ne hagyd, hogy a testbeszéd hatására támadó lelkiismeret-furdalásod tévutakra vigyen: tarts ki a véleményed mellett!

A hűtlenség árulkodó jelei

Ha megtanulsz a test apró rezdüléseiből is olvasni, semmi sem maradhat rejtve előtted. Még az sem, ha párod esetleg megcsal, de nem szeretné ezt a tudomásodra hozni: nézd meg videónkat, és tudd meg, milyen jelek utalnak hűtlenségre!

Alacsony szék a főnök szobájában

Amennyiben a főnököd szeretné elérni, hogy mindenáron végrehajtsd, amit ő akar, és elismerd a befolyását, jellegzetes módon fogja elrendezni az irodáját, amikor bemész hozzá egy rövid beszélgetésre. Ha ugyanis hatást próbál rád gyakorolni, a hivatalos zónába fog elhelyezni, amelyen belül a személyes kapcsolatok szabályai nem érvényesülnek. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 50-120 centire lesz a széked tőle. De ha jobban odafigyelsz, könnyen lehet, hogy az is feltűnik, hogy milyen alacsonyan van a tiéd az övéhez képest.

Amennyiben ugyanis ilyen kényelmetlenül távol és alacsonyan találod magad hozzá képest, könnyebben tanúsítasz egyetértő magatartást, mivel te alárendelt, ő pedig uralkodó helyzetbe kerül. Légy óvatos, amennyiben hasonló helyzetben mégis ellen próbálsz állni a befolyásolásnak: a nyílt tiltakozás helyett válassz rafinált vagy logikusan érvelő, őszinte technikát.

Ezt is szeretjük