4 apró jel, hogy a párod kifelé hátrál a kapcsolatból

Csak átmeneti válságról vagy végleges elhidegülésről van szó? Figyeld a jeleket, melyek alapján eldöntheted!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden kapcsolatnak különböző szakaszai vannak, és saját ritmussal rendelkezik, melybe elkerülhetetlenül beletartoznak a válságok is. A legtöbb kapcsolatban eljön az az idő, amikor az egyik félnek nagyobb távolságra és önállóságra van szüksége, mert szorítónak érzi a kapcsolat diktálta feltételeket és elvárásokat.

Legtöbbször sajnos nem egyszerre sokall be mindkét fél, és az egyiknek esetleg épp akkor lenne szüksége nagyobb közelségre, amikor a másik menekülőre fogná. Van, akinél megértéssel, van, akinél harcokkal átvészelhető ez az időszak, de sokaknál ez elhidegülést és egyúttal a kapcsolat végét is jelenti.

Vedd észre időben az intő jeleket, melyek megfelelő lépésekre sarkallhatnak! Egyetlen jel önmagában még nem feltétlenül bizonyító erejű, de, ha többet is észreveszel együtt, érdemes odafigyelned.

Feledékenység

Az embereket a fáradtság és a hétköznapi rohanás gyakran feledékennyé teszi - legalábbis ez megfelelő kifogás lehet annak, aki elfeledkezik egy számodra lényeges dologról. Akinek viszont fontos vagy, annak valószínűleg nincsenek veled kapcsolatban memóriaproblémái. Igyekszik a kedvedben járni, és eszébe jut a születésnapod, az, hogy megígérte, hogy átírja azt a CD-t, vagy, hogy szombatra közös vacsorát terveztetek. Az ellenkező jelek ugyan nem minden esetben, de gyakran arra utalnak, hogy fontosabb dolgok foglalják el a partner helyét, akinek a férfi már nem igyekszik annyira megfelelni. Épp ezért a feledékenységet csak bizonyos esetekben érdemes a túlterheltséggel indokolni. Hiszen az ember általában azt jegyzi meg, amihez erős érzelmek fűzik. 

15 jel, hogy elmúlt a szerelem

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kibúvók a közös programok alól

Intő jel lehet, ha egyre gyakrabban próbálja valamilyen kifogással kivonni magát a közös társasági események, együtt töltött hosszú hétvégék alól. Fáradt, dolgoznia kell, vagy valamelyik barátjának kell sürgősen lelki segélyt nyújtania. Mindez bárkivel előfordulhat esetenként, de, ha rendszeressé válik, arra utalhat, hogy a férfi igyekszik növelni a személyes szabadságát és ezzel együtt a közöttetek lévő teret. Emellett esetleg azt is hangoztatja, hogy szerinte milyen fontos a kapcsolatban az önállóság, és, hogy nem szeretné, ha te beosztanád az idejét.

Ennél több is történt?

A férfi eltávolodását vagy hideg viselkedését gyakran kötik össze azzal, hogy egy másik nő lépett a képbe, pedig sokszor erről nincs is szó. Ha tisztán akarsz látni, nézd meg a videót, melyből kiderül, melyek a félrelépés jelei!

Hasonlítgatások

A kapcsolattal való elégedetlenség jele lehet, ha valaki irigykedve szemléli szingli barátait, esetleg azzal az ismerős párral példálózik, akik sohasem veszekszenek. Persze, mindez még lehetőséget adhat a változtatásra, de jelzi, hogy a férfi figyelmét egyre inkább lekötik a kapcsolaton kívüli történések. Egyre többször hasonlítja és méricskéli a viszonyotokat másokéhoz, és egyre több kifogásolni valót, érzékeny pontot talál benne vagy a viselkedésedben.

Nem kér bocsánatot

Bizonyos embereknek nehezen, míg másoknak könnyebben megy a bocsánatkérés. Van, aki büszkeségből zárkózik el tőle, vagy, mert nem érzi úgy, hogy tévesen cselekedett, pedig sokszor nem is ez a lényeg. Sokkal fontosabb a gesztus, mellyel valaki észreveszi, hogy megbántotta a másikat, és teret ad a másik rossz érzésének.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha nem is gondolja, hogy az ő hibája, legalább megpróbálja tisztázni a helyzetet. Ha valaki nem tartja fontosnak, hogy ne haragudj rá, nem foglalkozik sem a bocsánattal, sem a magyarázattal.

Ezt is szeretjük